«آنغوزه» ایران به کام و بهنام هندوستان
صاحبخبر - محصول آنغوزه (یک نوع گیاه دارویی)ایرانی بهصورت خام برای فرآوری و بستهبندی به خارج از کشور ارسال و پس از انجام این مراحل با برند هندوستان به کشورهای اروپایی و آسیایی صادر میشود. سالانه بیش از 60 تن آنغوزه در خراسان جنوبی تولید میشود که 90 درصد این محصول در بشکههای فلزی 30 تا 50 کیلویی بهصورت فلهای و به قیمت بسیار ارزان به کشور هندوستان صادر میشود. این گیاه افزون بر خواص دارویی گوناگون دارای کاربردهای اقتصادی چشمگیری در صنعت داروسازی است و با وجود اینکه در سالهای گذشته برداشت بیرویه آنغوزه، این گیاه مفید را در معرض خطر نابودی قرار داده، اما همه ساله در مراتع استان بذرپاشی و کشت میشود. «علیرضا نصرآبادی»، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در گفتوگو با ایرنا اظهارداشت: امسال 21 طرح بهرهبرداری آنغوزه توسط منابع طبیعی استان تهیه و با اولویت بهره برداران محلی و بومی برنده شده در مزایده مربوطه، به مجریان داده شده است. وی با بیان اینکه بیش از یکهزار خانوار در استان در زمینه جمعآوری محصول آنغوزه فعالیت دارند، افزود: بهدلیل درآمد خوبی که از این محصول به دست میآید جوانان نیز به سمت آن جذب شدهاند. فرآوری این محصول ارزآوری خوبی برای استان و کشور دارد، براین اساس نگاه صادراتی به حوزه گیاهان دارویی ضروری است و این حوزه فرصت مناسبی برای سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال است. «حسن پروانه»، کارشناس گیاهان دارویی اداره کل منابع طبیعی خراسان جنوبی درخصوص صادرات آنغوزه با بستهبندی مناسب، گفت: این محصول تنها به هندوستان صادر میشود و این کشور تابع بستهبندی شیک و مناسب نیست و راغب است که آنغوزه را بهصورت فلهای و با همین بستهبندی سنتی وارد کند. وی اظهارداشت: نیاز است با کار تحقیقاتی، علمی و پژوهشی در گام نخست تمام ماده مؤثره این محصول استخراج شود و پس از فرآوری و استفاده در صنعت دارو سازی، محصول نهایی به کشورهای اروپایی صادر تا ارزآوری آن نصیب کشور خودمان شود. تاکنون در داخل کشور در خصوص استخراج خواص گوناگون این محصول هیچ گونه تحقیق و پژوهشی انجام نشده و تنها به صادرات فلهای آن اکتفا شده در حالی که این محصول کاربرد اقتصادی خوبی در صنعت داروسازی دارد. «اسدالله عاجز»، یکی از صادرکنندگان محصول آنغوزه خراسان جنوبی به هندوستان هم گفت: تمام آنغوزه جمعآوری شده در استان بهصورت خام در بشکههای فلزی 30 تا 35 کیلویی به هندوستان صادر میشود.هر کیلو شیره آنغوزه 400 هزار تومان و هر کیلو «کشته» آنغوزه 150 هزار تومان از مرتعداران خریداری میشود که صادرات هر کیلوگرم شیره و «کشته» برای تجار 30 دلار ارزآوری دارد.∎
نظر شما