شناسهٔ خبر: 28279399 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

طبخ غذا با هيزم و خطر بيماري هاي تنفسي

صاحب‌خبر - به گزارش خبرگزاري آريا از ايرنا، در اين تحقيقات سوابق 280 هزار شهروند 30 تا 70 ساله چيني که در زمان آغاز مطالعه فاقد هرگونه بيماري تنفسي بوده و دخانيات استعمال نمي کردند، مورد بررسي قرار گرفت. وضعيت سلامت اين افراد به مدت 9 سال تحت نظارت محققان قرار گرفت و مشخص شد خطر بستري شدن در بيمارستان يا مرگ ناشي از بيماري هاي تنفسي در بين افرادي که از سوخت هاي جامد براي پخت و پز استفاده مي کنند در مقايسه با سايرين 36 درصد بالاتر است. همچنين بر اساس نتايج اين تحقيقات هرچه مدت زمان استفاده از سوخت هاي جامد بيشتر باشد، خطر بستري شدن يا مرگ و مير نيز افزايش مي يابد. در واقع خطر ابتلا به اين نوع بيماري ها و مرگ ناشي از آن در بين افرادي که به مدت 40 سال يا بيشتر از سوخت جامد استفاده کرده اند، 54 درصد بالاتر از افرادي است که از گاز براي پخت و پز بهره مي برند. اين در حالي است که با تغيير سوخت مصرفي و استفاده از سوخت هاي پاک، خطر ابتلا و مرگ ناشي از بيماري هاي تنفسي کاهش قابل ملاحظه اي داشته و تنها 14 درصد بيش از افرادي خواهد بود که هرگز از سوخت هاي جامد براي پخت و پز استفاده نکرده اند. در حال حاضر حدود سه ميليارد نفر در سراسر جهان به طور مستمر از سوخت جامد براي پخت و پز استفاده مي کنند. گزارش کامل اين تحقيقات در نشريه «American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine» منتشر شده است.

نظر شما