شناسهٔ خبر: 26870832 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت نیرو-قدیمی | لینک خبر

سخنگوی صنعت برق کشور عنوان کرد:

پایان خاموشی‌ها تا 3 هفته آینده/ رشد پنج درصدی مصرف برق به 3 درصد کاهش پیدا کرد/ اجرای برنامه‌های خاموشی طبق جداول تا 95 درصد رسید

سخنگوی صنعت برق کشور امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه به سؤالات حوزه برق پاسخ داد و در سوالی بابت زمان استمرار خاموشی‌ها در کشور گفت: با رعایت رشد 3 درصدی مصرف برق، خاموشی‌ها تا 3 هفته آینده به پایان می‌رسد.

صاحب‌خبر -
به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "محمودرضا حقی‌فام" معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر و سخنگوی صنعت برق کشور امروز صبح (یکشنبه،31 تیرماه) در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به اوج مصرف پیک سال گذشته و خواندن رقم 55 هزار و 443 مگاواتی اظهار داشت: برای امسال از قبل سناریوهای لازم برای پیک امسال تدوین و طراحی شد.
وی ادامه داد: رشد بار در 10 سال گذشته 5 درصد بوده و امسال نیز پیش‌بینی ما همین درصد بوده که بالغ بر 58 هزار و 315 مگاوات بوده است.
حقی فام با بیان اینکه 6 هزار و 500 مگاوات کمبود در حداکثر بار شبکه سراسری داریم، بیان داشت: در حال حاضر در بالاترین کسری شبکه قرار داریم که با مدیریت مصرف توانستیم رشد 5 درصدی را به 3 درصد کاهش دهیم و اگر این رشد در زمان فعلی همان 5 درصد بود، قطعاً از 58 هزار مگاوات عبور می‌کردیم و شرایط بحرانی برایمان به‌وجود می‌آمد.
سخنگوی صنعت برق کشور به نیروگاه‌های برق آبی اشاره کرد و گفت که ظرفیت تولید این نیروگاه‌ها 50 درصد است.
وی از همکاری خوب بخش‌های مختلف اعم از صنعتی، کشاورزی، تجاری و خانگی در کاهش مصرف گفت و بیان داشت: در حال حاضر بیش از 3 درصد افزایش مصرف نداریم.
حقی فام ادامه داد: مردادماه امسال در تمام هفته‌ها مشکل برق‌رسانی خواهیم داشتم و احتمالاً هفته اول شهریورماه نیز اینگونه باشد، البته باید این را گفت که اگر همین 3 درصد مصرف حفظ شود، این وضعیت خاموشی حداکثر تا 3 هفته آینده پایدار است.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر از تغییر برنامه جداول خاموشی در برخی نقاط گفت و تصریح کرد: این تغییرات عمدتاً بخاطر حوادث غیرمترقبه‌ای است که در شبکه به‌وجود می‌آید و شبکه انتقال در بعضی زمان‌ها به‌شدت دچار فشار می‌شود و به سیستم و تجهیزات آسیب وارد می‌کند که قابل پیش‌بینی نیست، با این حال به تمام مناطق اعلام شده که طبق جداول خاموشی‌ها اجرا شود و الان حدود 95 درصد برنامه‌های خاموشی طبق جدول بوده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مشترکینی که از نوسانات برق تجهیزات آنها دچار خسارت می‌شود، چه باید کنند؟ پاسخ داد: طبق قانون بودجه باید هزینه حداقلی به ازای هر مشترک از طریق صنعت برق دریافت شود و منبع مالی و پرداخت خسارات توسط یک کارگزار بیمه تعیین و به مشترکین پرداخت شود.
حقی فام گفت: تقریباً هرساله در پایان سال از مشترکین خانگی شهری 1200 تومان و مشترک خانگی روستایی 600 تومان دریافت می‌شود و در فیش‌های برق آن‌ها از بابت بیمه لحاظ می‌شود تا در اینگونه موارد بتوانند از صنعت برق هزینه خود را دریافت کنند.
سخنگوی صنعت برق کشور از رقم 15 میلیارد تومانی در طول سال بابت خسارات ناشی از نوسانات برق برای پرداخت به مشترکین گفت و اشاره کرد: مشترکین می توانند با مراجعه به شرکت‌های توزیع، طلب هزینه خسارت کنند و پس از بررسی لازم از سوی شرکت، هزینه آنها توسط بیمه گذار مشخص شده پرداخت خواهد شد.
وی در پاسخ به این سؤال که میزان طلب ما از عراق در حوزه برق یک میلیارد دلار است و کشور نامبرده از پرداخت بدهی خود به ایران جلوگیری می‌کند، عنوان کرد: در این باره تعاملات ما با کشور همسایه همچون گذشته پابرجا است و در تبادلات برقی نیز به‌صورت مستمر در ارتباط هستیم و بدهی اشاره شده در دست پرداخت از سوی عراق به ایران است.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر درباره خبر منتشر شده یک رسانه بابت مصرف سرانه برق مشترکین ایرانی عنوان داشت: واقعیت این است که مصرف برق خانگی در ایران با کشورهای ذکر شده اعم از آمریکا، کاندا و.. متفاوت است و آنها کل انرژی خود را از طریق برق کسب می‌کنند، در حالی که ما ایرانیان انرژی خود را از طریق برق و گاز استفاده می‌کنیم و آن مقایسه که در خبر آمده بود کاملاً غلط و اشتباه است.

نظر شما