شناسهٔ خبر: 26848121 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

افکارنیوز بررسی کرد؛

افزایش قیمت 9 گروه کالایی/ سفره مردم کوچک تر شده است؟

کالاهای اساسی مردم که نقش بسیار زیادی در وضعیت معیشتی آنها دارد با گرانی مواجه شده است.

صاحب‌خبر -

گروه اقتصادی_ به گزارش افکارنیوز، بانک مرکزی خلاصه نتایج گزارش متوسط قیمت خرده فروشی برخی از مواد خوراکی در هفته منتهی به ۲۲ تیر ماه را اعلام کرد که در زمان مذکور قیمت ۹ گروه نسبت به هفته قبل افزاش و ۲ گروه کاهش داشته است.

برنج و حبوب

در هفته منتهی به ۲۲ تیر ماه قیمت برنج وارداتی غیر تایلندی ۰.۲ درصد کاهش، برنج داخلی درجهیک و دو به ترتیب ۳.۶ و یک درصد افزاش یافت؛ به لعاوه در گروه حبوب قیمت نخود و لوبیا قرمز هر کی معادل ۰.۱ درصد و لپه نخود ۲.۱ درصد ارزان شد در این میان قیمت سایر اقلام این گروه بین ۰.۱ تا ۰.۸ درصد افزایش یافت.

میوه‌ها و سبزی‌های تازه

در هفته مورد بررسی، در میادین میوه و تره بار پرتقال درجه یک و گلابی عرضه نمی‌شود. سایر اقلام میوه و سبزی تاره نیز از نظر کیفی درمقایسه با سایر میوه فروشی‌ها متفاوت بودند و به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه می‌شود.

میوه‌فروشی‌های سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه می‌کردند که در گروه میوه‌های تازه قیمت پرتقال درجه یک معادل ۱.۴ درصد، انگور ۶.۸ درصد، طالبی ۱.۲ درصد و خربزه ۱۹.۱ درصد کاهش، ولی بهای سایر اقلام این گروه بین ۱.۲ درصد تـا ۷ درصد افزایش یافت. در گروه سبزی‌های تازه قیمت گوجه فرنگی معادل ۴.۶ درصد، بادنجان ۵.۷ درصد و پیاز ۲.۱ درصد کاهش، ولی بهای سایر اقلام بین ۰.۷ درصد تا ۱۲.۶ درصد افزایش داشت.

گوشت قرمز و گوشت مرغ

در هفته مورد بررسی قیمت گوشت گوسفند معادل ۰.۱ درصد کاهش، ولی بهای گوشت تازه گاو و گوساله ۱.۷ درصد و گوشت مرغ ۱۶.۸ درصد افزایش یافت.

لبنیات و تخم مرغ

در هفته فوق، در گروه لبنیات قیمت کره پاستوریزه معادل ۰.۹ درصد افزایش داشت، ولی بهای ماست غیرپاستوریزه ۰.۲ درصد نسبت به هفته قبل کاهش یافت. قیمت سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود. بهای تخم مرغ معادل ۲.۸ درصد افزایش داشت و شانه‌ای ۱۲۰ هزار تا ۱۸۰ هزار ریال فروش می‌رفت.

قند، شکر، چای و روغن نباتی

در این هفته قیمت چای خارجی معادل ۰.۱ درصد کاهش، ولی بهای قند یک درصد، شکر و روغن نباتی جامد هر یک ۰.۳ درصد و روغن نباتی مایع ۰.۶ درصد افزایش داشت.

گفتنی است، در هفته منتهی به ۲۲ تیر ماه نرخ لبنیات ۰.۱ درصد، تخم مرغ ۲.۸ درصد، برنج ۳.۲ درصد، میوه‌های تازه ۱.۴ درصد، سبزی‌های تازه ۰.۶ درصد، گوشت قرمز ۰.۳ درصد، گوشت مرغ ۱۶.۸ درصد، قند و شکر ۰.۲ درصد و روغن نباتی ۰.۵ درصد نسبت به هفته قبل از آن افزایش و نرخ حبوب و چای ۰.۱ درصد کاهش یافت.

افزایش قیمت کالاهای اساسی باعث می شود معیشت مردم بیشتر دچار مشکل شده و دولت وظیفه دارد با تدبیر نگذارد این اتفاق برای سفره مردم بیفتند.

یکی از وظایف دولت تثبیت قیمت ها و ایجاد تعادل در بازار عرضه و تقاضا است و مردم نیز در انتظار اقدامات دولتمردان و مسئولین هستند تا قیمت کالاهای ضروری و معیشتی مردم روند رو به کاهش بگیرد . باید منتظر ماند و دید دستگاههای متولی و نظارتی چه اقداماتی انجام خواهند داد.

 

نظر شما