شناسهٔ خبر: 26316256 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

رئیس مرکز آمار قوه قضائیه مطرح کرد؛

رسیدگی به ۱۶میلیون پرونده تکراری/افزایش دفاتر خدمات قضائی 

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه از افزایش تعداد دفاتر خدمات الکترونیک قضائی به ۱۴۰۰دفتر تا پایان سال خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حمید شهریاری در مراسم رونمایی از سامانه خدمات الکترونیک قضایی گفت: فناوری های نوین امروز باعث حضور مردم گردهم شده است و مردم این نکته را می گویند حاکمیت در عرصه حضور الکترونیک کجای ماجرا قرار دارد.

وی با بیان اینکه یکی از اهدافی که ابزار الکترونیک دنبال می کند، رضایت مردم است، گفت: اگر این محقق نشود، فعالیت جهادی به ثمر نمی نشیند. 

شهریاری در خصوص تحول در قوه قضاییه گفت:تحول وقتی ملموس می شود که مردم آن را درک کنند. در راستای خدمات قضایی ضرورتی وجود ندارد که مردم برای دریافت خدمات مسافت طولانی را طی کنند ‌

وی، یکی از شیوه های تحول را تغییر فرایند های رسیدگی دانست و افزود: این تغییر باید منجر به رضایتمندی مردم شود. فناوری اطلاعات یگانه ابزار تحول عصر جدید است و قابلیت تغییر ساختار ها را دارد و می تواند فرایند های رسیدگی را از سنتی به نوین تغییر دهد.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه، اظهار داشت: اگر چه قانون محدودیت هایی را در خصوص ثبت دادخواست ها در محل جرم داشت اما دیوان عدالت به دنبال اهمیت دادن مرکز زندگی افراد بود.

شهریاری با بیان اینکه ۳۴۰ دفتر خدمات الکترونیک قضایی در کشور فعال است، گفت: از این تعداد ۷۰دفتر در تهران فعال است و  مردم اکنون با کمترین مسافت می توانند خدمات قضایی را دریافت کنند.

وی به سامانه ثنا اشاره کرد و گفت: از طریق این سامانه احراز هویت از پشت سیستم و کامپیوتر انجام می شود . شش ماهه سوم پس از این سامانه ۳میلیون نفر ثبت نام کردند و در کل بازه زمانی مربوط به این سامانه ۶و نیم  میلیون نفر ثبت نام الکترونیکی داشتند.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه با تاکید بر اینکه یکی از مصادیق حقوق عامه اهمیت دادن به وقت مردم است گفت:  اینکه مردم هزاران کیلومتر برای ثبت دادخواست به محل قضایی مراجعه کنند احقاق حقوق عامه نیست بنابراین فراهم کردن خدمات الکترونیکی در این عرصه اهمیت فراوانی دارد.

شهریاری با بیان اینکه یکی از مشکلات قضائی افزایش روزافزون پرونده های قضایی است، گفت: متاسفانه در سال ٩٦، تعداد  ١٦ میلیون و ٣٠٠ پرونده تکراری در قوه قضاییه رسیدگی شد در حالی که تعداد پرونده های غیر تکراری (یکتا) تنها ٥ میلیون و ٨٣٠ پرونده بوده است.

وی افزود: با اینکه دیوان عدالت اداری، افزایش ورودی داشته اما به همان نسبت خروجی داشته و نرخ رسیدگی بیش از ۱۰۰ درصد است.

شهریاری ادامه داد: ۳۴۰دفتر راه  اندازی  شده  است که  با  افزایش این  دفاتر، تعداد آنها تا پایان سال به ۱۴۰۰دفتر می رسد.

نظر شما