شناسهٔ خبر: 26175424 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معضل گرد و غبار نتیجه بی توجهی به حق زمین است

اهواز-ایرنا- استاندار خوزستان گفت : معضل گرد و غبار یک روزه به وجود نیامده بلکه نتیجه بی توجهی به حق زمین است و همچنین حل این معضل نیز یک روزه ممکن نیست و باید با پیگیری در یک بازه زمانی در صدد حل آن برآمد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا غلامرضا شریعتی دوشنبه در همایش روز جهانی مقابله با بیابان زایی در تالار همایش گیت بوستان با اشاره به وسعت یک میلیون و 200 هزار هکتاری بیابانهای خوزستان گفت: 350 هزار هکتار از این اراضی شامل شن های روان و 350 هزار هکتار کانون های گرد و غبار است، از سال 1347 اقداماتی برای مهار بیابان از طریق مالچ پاشی انجام شده و در 50 سال گذشته 127 هزار هکتار از این عرصه ها تثبیت شده است.
وی با تاکید بر اینکه در یک دوره 15 ساله به مساله مهار کانون های گرد و خاک بی توجهی شد ادامه داد: مساله تغییر اقلیم و خشکسالی نیز به این مساله دامن زد.
شریعتی خاطر نشان کرد: پس از بحران بهمن ماه سال 95دولت برنامه ای برای مهار گرد و غبار با اولویت کانون های فوق حاد، حاد و فعال مصوب کرد. در استان خوزستان 42 هزار هکتار کانون فوق حاد، 100 هزار هکتار حاد و 350هزار هکتار کانون فعال وجود دارد.
وی ادامه داد: در سال 95 مبلغ 30 میلیارد دلار برای مهار ریزگردها اختصاص یافت در سال 97 نیز مبلغ صد میلیارد دلار برای بیابان زدایی مصوب شد که 70 درصد آن متعلق به خوزستان بود.
استاندار گفت: در سال گذشته 15 هزار هکتار مالچ پاشی برای کل کشور مصوب شد اما به دلیل شرایط استان خوزستان و اهتمام دولت حدود 10 هزار هکتار آن به خوزستان اختصاص یافت.
وی ادامه داد: همچنین 2هزارو 700 از اراضی توسط وزارت نفت و 2هزار و 300 هکتار توسط دستگاه های مربوطه در استان مالچ پاشی شد که این یک اقدام بی سابقه برای مهار عرصه های بیابانی تلقی می شود.
شریعتی درخصوص آسیب های گرد و غبار نیز اظهار داشت: گرد و غبار به زیرساخت هایی همچون آب، برق و فاضلاب، خدمات شهری، مبلمان شهری، سلامت شهروندان و اقتصاد استان ضربه وارد می کند.

**ظرفیت های بیابان به مردم معرفی شود

نماینده ولی فقیه درسازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز در این همایش گفت: باید ظرفیت های بیابان به مردم معرفی کرد و سپس آنها را در انجام پروژه ها برای بیابان زدایی مشارکت داد زیرا این امر راه موثری در جهت کاهش بیابان ها است.
حجت الاسلام سید مصطفی طباطبایی نژاد درخصوص ظرفیت های بیابان افزود: تولید برق از انرژی باد و خورشید، انجام عملیات نظامی و هسته ای بخشی از قابلیت های بیابان است.
وی با بیان اینکه اگر مردم در احیای بیابان ها شریک نشوند شاهد افزایش بیابان ها خواهیم بود تصریح کرد: همچنین نباید اجازه داد افراد غیر متمدن زمین را به فساد بکشند.
حجت الاسلام طباطبایی نژاد ادامه داد: کنوانسیون مقابله با بیابان زایی در سال 1996 منعقد شده اما تاکنون دستاورد مهمی در این راستا نداشته است.
وی در پایان گفت: زندگی بهتر مستلزم وجود سه عنصر هوای پاک، آب فراوان و اراضی حاصلخیز است.
بنابراین گزارش، همایش جهانی مقابله با بیابان زایی روز دوشنبه با حضور وزیر و معاون جهادکشاورزی، نماینده سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد و مسئولان استانی برگزار شد.
9887/6002

نظر شما