شناسهٔ خبر: 24602400 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

آغاز جلسه علنی مجلس/ استیضاح وزیر کشاورزی در دستور کار نمایندگان؛

حجتی وزیر کشاورزی ماند/ موافقان و مخالفان وزیر در جلسه استیضاح چه گفتند؟

با رأی مخالف نمایندگان مجلس به استیضاح،‌ محمود حجتی در سمت وزیر جهاد کشاورزی ابقا شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جلسه علنی امروز چهارشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی از دقایقی پیش به ریاست علی لاریجانی و با حضور ۲۲۰ نماینده آغاز شد.

در این جلسه استیضاح محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی بررسی شده و مجدداً برای وزیر رأی اعتماد اخذ می‌شود.

روز گذشته نیز استیضاح وزیر تعاون، کار و راه اجتماعی و وزیر راه و شهرسازی انجام شد که هر دو وزیر موفق به کسب رأی اعتماد دوباره از مجلس شدند.

همزمان با آغاز جلسه علنی مجلس اسحاق جهانگیری، حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور و عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در جلسه حاضر شدند.

وقف‌چی در موافقت با استیضاح حجتی: نباید کاری کنیم که مجلس تبدیل به یک مرکز ناکارآمد شود
 
علی وقف‌چی نماینده مردم زنجان و طارم در جلسه علنی امروز سه شنبه( 22 اسفند ماه) مجلس و در موافقت با استیضاح محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، گفت: هر روز عکس‌های مردان بزرگی در مجلس مشاهده می‌شود که در راه اعتلای کشور شهید شدند.

وی افزود: یک شبه می‌بینیم که 180 رای تبدیل به 50 رای می‌شود! و این امضایی که نشان از همه چیز نمایندگان است و باید جایگاه واقعی خود را داشته باشد، از بین می‌رود؛ لذا به‌عنوان برادر کوچک شما استدعا دارم یا موضوعی را امضا و تایید نکنید یا آن‌را با جدیت دنبال کنید.

نماینده مردم زنجان و طارم تصریح کرد: نباید کاری کنیم مجلسی که عصاره یک ملت است، تبدیل به یک مرکز ناکارآمد شود.

وقف چی اظهار کرد: نباید اجازه داد مجموعه‌هایی مثل بانک مرکزی در گزارش خود به قوه قضائیه، همه گرفتاری‌های موسسات را به گردن مجلس بیندازد، لذا تجدیدنظر نمایندگان را در این‌باره خواستارم.

وی گفت: امیدوارم هر آنچه می‌گویم حق باشد و در این گفتار، تدبیر جای خود را به احساسات و اغراض شخصی ندهد.

وقف چی بیان کرد: با وجود اینکه من مخالف حضور حجتی در دولت دوازدهم بودم و به‌همراه کمیسیون، نقدهای اساسی به آن داشتیم، حجتی متعهد شده بود تغییرات در مدیریت کلان را سرلوحه قرار داده و در کوتاه‌ترین زمان آن‌را اجرایی کند، اما توجهی به تعهدات خود نکرد.

بدری در موافقت با استیضاح وزیر جهاد کشاورزی: واردات محصولات تراریخته بدون ضابطه در حال انجام است
 
صدیف بدری نماینده مردم اردبیل در موافقت با استیضاح محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در جلسه علنی امروز مجلس گفت: هیچ اراده‌ای در وزارت کشاورزی و شخص حجتی در جهت رفع مشکلات این وزارتخانه دبده نمی‌شود.

وی ادامه داد: حجتی در توزیع اعتبارات عملکرد خوبی در وزارت جهاد کشاورزی نداشته و شاهد تبعیض و بی عدالتی در استان‌ها هستیم.

بدری با بیان اینکه سهم مناسبی در بازار‌های روسیه و قفقاز نداریم، اظهار کرد: سهم میزان تولید محصولات و درآمد‌ها همخوانی ندارد و کمترین میزان درآمد عاید روستاییان و عشایر و .. شده است.

نماینده مردم اردبیل در مجلس بیان کرد: عدم نفوذ در بازار روسیه و قفقاز موجب خالی شدن روستا‌ها شده است.

وی افزود: حجتی بیشترین نقش در کاهش جمعیت روستا‌ها از ۷۰ درصد و ۲۵ درصد دارد و باید پاسخکو باشد.

بدری با بیان اینکه در تولید و صادرات محصولات کشاورزی آشفتگی وجود دارد، گفت: وزارت جهاد کشاورزی به جز گندم برای خرید تضمینی اقدام مناسب نکرده است.

نماینده مردم اردبیل در مجلس اظهار کرد: آیا خبر دارید قیمت سیب زمینی کمتر از بهای تولید شده بوده و کشاورزان خسارت زیادی مواجه شدند.

وی ادامه داد: ده‌ها تن سیب زمینی در انبار کشاورزان اردبیل در حال فاسد شدن است.

بدری بیان کرد: شیر تولید شده دامداران و عشایر اردبیل کیلویی کمتر از ۹۰۰ تومان فروخته می‌شود و علی رغم تولیدات داخلی نسبت به واردات محصولات مجوزات واردات داده می‌شود.

نماینده مردم اردبیل در مجلس با بیان اینکه واردات محصولات تراریخته بدون ضابطه در حال انجام است، تصریح کرد: استان اردبیل یکی از قطب‌های اصلی مبتلا به سرطان روده است که علت آن محصولات کشاورزی است.

وی گفت: شما که چندین سال است متولی محصولات کشاورزی بودید برای احقاق حقوق دستان پینه بسته کشاورزان چه کرده‌اید.

بدری بیان کرد: کشاورزان و دامداران و عشایر را به خاک سیاه نشاندیده اید و با سوء مدیریت و بی حالی خود باعث مرگ آنان شده‌اید.

نماینده مردم اردبیل در مجلس گفت: کشاورزان و دامداران و عشایر مرده اند و فقط تشییع کننده می‌خواهند.

وی افزود: من به عنوان فرزند کشاورز گوشه‌ای از مشکلات را بیان کردم و انشاالله نمایندکان کساورزان را از این فلاکت نجات دهند.

بدری اظهار کرد: بیایید عرصه مدیریت کشور را از افراد تکراری و خسته شده خالی کنیم.

سعیدی در موافقت با استیضاح وزیر جهاد کشاورزی: آقای حجتی! یک بار در میان کشاورزان می‌آمدید و درد آنان را می‌شنیدید
 
زهرا سعیدی نماینده مبارکه در جلسه علنی امروز سه شنبه( 22 اسفند ماه) در جلسه علنی امروز چهارشنبه( 23 اسفند ماه) مجلس و در موافقت با استیضاح محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، گفت: ماه‌هاست گلایه‌های کشاورزان را می‌شنویم.

وی ادامه داد: آقای حجتی! یک بار در میان کشاورزان می‌آمدید و درد آنان را می‌شنیدید!.

سعیدی گفت: باغداران بهترین سیب را تولید می‌کنند، اما نمی‌دانند کجا بفروشند! در چنین موقعی ما آب‌سیب مکزیکی وارد کردیم!.

حجتی در صحن مجلس: رشد بخش کشاورزی حدود 4 الی 5 درصد بوده است
 
محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در جلسه علنی امروز چهارشنبه(23 اسفند ماه) مجلس و در دفاع از خود، اظهار کرد: اکنون عرایضی دارم اما این مسئله به منزله نبود ضعف در عملکرد نیست و از خداوند متعال می خواهم با تذکرات و پیگیری های نمایندگان، روز به روز این ضعف ها کاهش یابد.

وی افزود: با توجه به آمار موجود و لطف پروردگار متعال به علت پیگیری ها و پشتیبانی های دولت و مجلس تلاش زحمت کش ترین اقشار ما به عمل آمده و اگر نقایصی است به من مربوط می شود.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه برابر قوانین بالادستی و سیاست های اقتصاد مقاومتی برنامه هایی در وزارتخانه تنظیم کردیم، گفت: بر اساس این مسئله نگاه ما به استفاده از ظرفیت نهفته داخل کشور در بخش کشاورزی علی رغم وجود همه محدودیت ها و خشکسالی ها معطوف شد.

وی تصریح کرد: افزایش راندمان و شناسایی ظرفیت های مغفول مورد توجه است و در دولت های یازدهم و دوازدهم این توفیق نصیب ما شد تا برای سربلندی و اقتدار ایران و تقویت بنیه اقتصادی کشور از طریق افزایش ضریب خوداتکایی در محصولا راهبردی و تولید پایدار در حد توان خویش تلاش کردیم.

حجتی با بیان اینکه تولید محصولات کشاورزی رشد 25 میلیون تنی را پشت سر گذاشته است، گفت: علی رغم مسائل مربوط به کم آبی و کاهش مصرف آب نسبت به سال های گذشته، اکنون تولید ما از 97 به 122 میلیون تن افزایش داشته است.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: به دستور مقام معظم رهبری و حمایت دولت در بودجه های سنواتی اقدامات مهمی در بخش زیربنایی، احداث شبکه های آبیاری، زهکشی و اجرای سیستم های نوین آبیاری انجام گرفته که بدون اغراق این مسئله باعث افتخار نظام است.

وی بیان کرد: در هیچ دوره ای در ارتباط با مباحث مربوط به آب و خاک به این میزان هزینه نشده و این مسئله نیز یکی از افتخارات نظام است و اکنون حدود 50 میلیارد دلار صرفه جویی ارزی در بخش غذا داشته ایم.

حجتی با اشاره به طرح عمده احداث 550 هزار هکتار در خوزستان گفت: 300 هزار هکتار آن در فاز یک انجام شده از 250 هزار باقیمانده، 10 هزار هکتار آن انجام و 240 هزار هکتار آن باقیمانده است.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: احداث 30 هزار هکتار شبکه آبیاری موثر در اراضی گیلان و مازندران در نظر داریم که این مسئله منجر به افزایش بهره وری، تولید محصولات، درآمد و تولید مکانیزه است.

وی با اشاره به طرح های احیای قنوات بیان کرد: حدود 400 کیلومتر طرح هایی در حوزه قنوات انجام داده ایم اما حق قنوات بیش از اینها بوده است.

حجتی ادامه داد: در بحث توسعه ناوگان کشاورزی اتفاق بسیار خوبی رخ داد و در آذر ماه 92 بعد از حدود 2 یا 3 ماه تلاش ما توانستیم یک هماهنگی بسیار خوب بین کارخانه‌ها، واحدهای تولیدی، بانک کشاورزی و کشاورزان ایجاد کرده و یک خط اعتباری به وجود آوریم تا کشاورزی که متقاضی ادوات کشاورزی است، با ارزان ترین تسهیلات آن زمان که ابتدا با سود 18 درصد بود و در 3 سال اخیر به سود 15 درصد رسید بتواند تجهیزات مورد نیاز خود را تأمین کند.

وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرد:‌ البته این تسهیلات مستقیم در اختیار کشاورزان قرار نمی‌گیرد؛ کشاورزان به بانک کشاورزی تعهد می‌دهند، بانک با اختیارات خود از طریق کارخانه ادوات کشاورزی را در اختیار کشاورز قرار می‌دهد و این بانک است که پول را به حساب کارخانه واریز می‌کند.

وی بیان کرد: ‌این خط اعتباری بود که از سال 92 ایجاد شد و تا امروز 5 هزار و 500 میلیارد تومان برای آن سرمایه گذاری صورت گرفته است که نتیجه آن ساخت و تحویل هزاران دستگاه تجهیزات کشاورزی بوده است؛ این اقدام در بخش‌هایی به صورت معجزه عمل کرد.

حجتی ادامه داد: درباره محصولات راهبردی نیز چون شکر و گندم چون جزء سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی بود و در قانون برنامه ششم توسعه نیز بر آن تأکید شده بود، کارهای خوبی صورت گرفت.

وزیر جهاد کشاورزی یکی از اساسی‌ترین محصولات راهبردی را گندم عنوان کرد و افزود: اگر در سال 92 ما بیش از 2.5 میلیارد دلار و در سال 91 نزدیک به 3 میلیارد دلار گندم وارد کردیم و امروز دیگر گندم وارد نمی‌کنیم، اما این بدان معنی نیست که امروز آب بیشتری در تولید این محصول استفاده می‌شود بلکه به معنی حمایت‌های صورت گرفته است.

وی گفت: ما توانستیم با این حمایت‌ها سطح زیر کشت را کاهش دهیم و این سطح از کاهش کشت را در اختیار دانه‌های روغنی به خصوص کلزا قرار دادیم که یکی از نیازهای اساسی کشور است، خوشبختانه با تلاش‌های صورت گرفته چه در تأمین نهاده‌ها و چه در بقیه موارد شاهد این موضوع هستیم که نیاز کشور رفع شده و اگر شرایط علی رغم همه محدودیت‌های بارشی به همین وضع باشد امیدوار هستیم سال آ‌ینده نیز نیاز به واردات نداشته باشیم.

حجتی افزود: ما در چند سال گذشته نزدیک به 20 میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری کردیم و امروز بیش از 7 میلیون تن گندم ذخیره شده که اگر این شرایط را با عید سال 92 یا 93 که ما کمتر از 15 روز گندم ذخیره داشتیم مقایسه کنیم، متوجه می‌شویم که دستاوردی بزرگ به همت حضور همه دست اندرکاران به دست آمده است.

وزیر جهاد کشاورزی درباره تولید شکر نیز گفت: این موضوع یکی از مشکلات جدی کشور بود و هست؛ تولید این محصول در سال 92 یک میلیون و 100 هزار تن بوده، اما امسال این تولید به یک میلیون و 930 هزار تن رسیده یعنی بیش از 70 درصد تولید شکر در کشور افزایش یافته، در حالی که سطح زیر کشت چغندر قند از 170 هزار هکتار به 120 هزار هکتار کاهش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: ‌این افزایش سطح تولید از طریق افزایش عملکرد در واحد سطح و همچنین گسترش کشت‌های پاییزه که یکی از سیاست‌های اصولی وزارتخانه ماست تا کشت از تابستان به سمت پاییز و زمستان حرکت کند موفقیت بزرگی را حاصل کرده است؛ این موضوع باعث می‌شود تا مصرف آب در پاییز و زمستان نسبت به تابستان یک چهارم و در مدت مشابه با تبدیل به روش آبیاری نوین به یک دوم کاهش پیدا کند.

حجتی افزود: تولید چغندر در سال 92، 3 میلیون و 200 هزار تن بود که امسال به بیش از 8 میلیون تن رسید، که همین موضوع باعث شد تا تولیدکنندگان چغندر قند از کارخانه‌ها طلبکار باشند، اما خوشبختانه با گزارشی که دیروز به دستم رسید متوجه شدم بیش از 70 درصد طلب کشاورزان این حوزه داده شده است.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امروز بیش از یک میلیون تن شکر در کارخانه‌ها وجود دارد، ادامه داد:‌ چنین ذخیره‌ای در تاریخ کشور بی‌سابقه بوده و به خاطر ظرفیت‌هایی‌ست که خداوند متعال در آب، خاک و خورشید این سرزمین قرار داده است.

وی درباره کشت دانه‌های روغنی نیز اظهار کرد: در این حوزه ما بیشترین وابستگی را داشتیم و در سال 92 ضریب خودکفایی کشور در حوزه روغن 6 درصد بوده و امیدواریم بتوانیم سالی 2 تا 3 درصد از این وابستگی کم کنیم اما نه با افزایش سطح کشت بلکه با خارج کردن در طرح‌های بلند مدت توسعه و تولید محصولات زراعی این کار را انجام خواهیم داد.

حجتی افزود: با توجه به اینکه کلزا محصولی پاییزی است و کمترین آب را می‌خواهد افزایش کشت آن را در دستور کار داریم؛ در سال 95 توانستیم 60 هزار تن کلزا تولید کنیم و در سال 96 این میزان به 188 هزار تن افزایش پیدا کرد یعنی تولید کلزا بیش از 3 برابر افزایش یافت و ان شاءالله در سال بعد که کار برداشت از اوایل فروردین آغاز خواهد شد امیدواریم این تولید به 350 هزار تن برسد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سالی کم آب پیش رو خواهیم داشت، درباره الگوی کشت محصولات کشاورزی گفت: در حال حاضر بحث آب مجازی مطرح شده که درست هم هست؛ ما در حوزه ذرت دانه‌ای که خوراک متراکم دام و طیور است و به آب زیاد نیاز دارد جهت گیری خاصی را اعمال کردیم و به این نتیجه رسیدیم که به جای تولید ذرت دانه‌ای آب مصرفی آن را به محصولات دیگر اختصاص دهیم تا بتوان مزیت و سود دهی بیشتری را برای کشور به دست آورد.

وی ادامه داد: در چارچوب بحث‌های کشت برون مرزی یکی از محصولاتی که در دستور کار قرار گرفته و مصوبات آن در دولت انجام شده مانند همین ذرت متراکم است، البته برخی صحبت‌های غیرکارشناسانه در رسانه‌ها در این زمینه انجام می‌شود اما هیچ کدام درست نیست؛ ما به دنبال اقتصادی کردن محصولات هستیم و می‌خواهیم با ترویج ادوات و تجهیزات کشاورزی قصد افزایش سود دهی را داریم.

حجتی تصریح کرد:‌ خوشبختانه در حوزه پروتئین‌ها چون شیر و گوشت سفید امروز هیچ مشکلی وجود ندارد؛ در بخش طیور ما هشتمین تولید کننده جهان و اولین تولید کننده منطقه هستیم و بیش از 2 میلیون و 400 هزار تن گوشت سفید تولید می‌کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی افزود:‌ در تولید شیر نیز امسال ما بیش از 10 میلیون تن تولید داشتیم و در این حوزه برای تولید و صادرات برنامه ریزی‌هایی شده و امیدواریم امسال به بیش از 800 میلیون دلار برسد.

وی ادامه داد: در چند سال گذشته که قیمت شیر کمی تغییر کرد علی رغم همه محدودیت‌ها با کمک‌ دولت و سازمان برنامه و بودجه توانستیم شیرها را جمع و به شیر خشک تبدیل کنیم و برای صادرات در نظر بگیریم.

حجتی تصریح کرد: در سال 95 حدود 640 هزار تن صادرات سیب‌زمینی داشته‌ایم و اکنون بیش از 2 سال است که واردات موز را در کتاب تعرفه‌ها علی‌رغم همه مشکلات در دستگاه گمرک ثبت کرده‌ایم.

وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: بنده از تمام همکارانم در گمرک تشکر می‌کنم که صادرات سیب درختی، کشمش، پرتقال، در کتاب تعرفه ثبت کردیم.

وی افزود: امکانی فراهم آوردیم که کسانی که این محصولات را صادر می‌کنند بتوانند با تعرفه ترجیحی 5 درصد واردات موز داشته باشند و از طرفی کسانی که این محصولات را صادر نمی‌کنند بتوانند با تعرفه 20 درصد ترجیحی عمل کنند.

حجتی ادامه داد: تلاش کردیم که حمایت‌های لازم را از صادرات داشته باشیم، اما متأسفانه به دلیل محدودیت‌ها و تعهدات عقب‌افتاده‌ای که وجود دارد، کار کمی به کندی پیش می‌رود.

وزیر جهاد کشاورزی اذعان کرد: کسانی که به ما بذر فروخته‌اند و بذر می‌کارند جزء کشاورزان نخبه کشور هستند که می‌توانند این اقدام را انجام دهند و بذر تولیدی آنها مورد تأئید مرکز تحقیقاتی قرار می‌گیرد تا بتوانیم آنها را در اختیار کشاورزان قرار دهیم.

وی ادامه داد: بخش عمده‌ای از افزایش محصولات مرهون بذرها است، من امروز عذرخواهی می‌کنم که نتوانسته‌ام بذری که توسط کشاورزان تهیه شده است را به دلیل آنکه قیمت آن 600 تومان از گندم معمولی گران‌تر است، بخشی از آن را یارانه‌دار کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: حدود 80 درصد بدهی را به بیمه‌گذاران صندوق محصولات کشاورزی پرداخت کرده‌ایم و 20 درصد آن باقی مانده است، البته می‌دانم که این امر ظلم به این افراد محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: بنده بارها این مبحث را در دولت مطرح کرده‌ام اما متأسفانه محدودیت‌ها اجازه تحقق کامل این امر را به بنده نداده است.

حجتی گفت: با حمایت و پشتیبانی‌های شما سرمایه بانک کشاورزی افزایش یافته اما متأسفانه برخی از بانک‌ها به دلایل مختلف به بخش کشاورزی، منابع و تسهیلات نمی‌دهند، آن هم به دلیل آن است که مصوب شده تسهیلات کشاورزی با رقم 15 درصد ارائه شود.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: از طرفی نمی‌توانند با کشاورزان ارتباط بگیرند، اما بانک کشاورزی با حمایت‌های شما به خوبی عمل می‌کند و سرمایه آن از 1800 میلیارد تومان به 2100 میلیارد تومان افزایش یافته است، اما هنوز کافی نیست.

وی تأکید کرد: ما به هیچ‌وجه طرفدار تخلف، فساد و سوء استفاده نیستیم و سیستم‌های حفاظتی و حراستی در داخل سازمان‌های ما پیش‌بینی شده، ما از هیچ خطاکاری و افرادی که کوچکترین خطایی داشته باشند گذشت نمی‌کنیم، لذا اگر موردی وجود دارد در مراجع قضایی قابل پیگیری است.

حجتی تأکید کرد: اگر شخصی اطلاعاتی دارد به ما بدهد تا در اختیار مسئولان مربوطه قرار دهیم، مشکلات زیادی در تغییرات کاربری اراضی داریم که باید حل شود.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: مسائلی درباره مشکلاتی که بین کشاورزان و منابع طبیعی در ارتباط با اراضی تداخلی ماده 54 که در مجلس قبل در لایحه خروج از رکود تصویب کردید و ما آن را با قوت ادامه می‌دهیم و امروز بیش از 32 هزار پرونده را رسیدگی کرده و بیش از 300 هزار هکتار از اراضی‌ای که بخاطر مشکلات کشاورزان سند آن به نام منابع طبیعی خورده بود را در هیئت‌های قانونی مورد بررسی قرار داده و سندهای دولتی باطل شد.

وی خاطرنشان کرد: بخشی از زمین‌هایی که تغییر کاربری داده‌اند را در دولت به واسطه آئین‌نامه‌ای که اعلام شده بررسی کردیم و امیدوارم در شورای عالی شهرسازی حل شود و بتوانیم بخشی از تقاضا را کاهش دهیم.

حجتی اظهار کرد: گام‌های مثبتی را درباره ویلاسازی که خلاف در آن بیداد می‌کند را انجام داده‌ایم که بخش عمده‌ای از آن در داخل طرح‌های عادی بوده و دستگاه‌های مختلف در آن دخیل هستند.

وزیر جهاد کشاورزی اذعان کرد: متأسفانه افراد سودجو سعی دارند تا به عناوین مختلف کار خود را پیش ببرند و امیدوارم که بتوانیم این معضل را حل کنیم، اما تاکید می کنم از خطای هیچ‌کس به سادگی عبور نمی‌کنیم.

وی ادامه داد: طبق آئین‌نامه قرار شد که شهرک‌ها که به اراضی کشاورزی آسیب نمی‌رسانند را با تشریک مساعی در چارچوب شورای عالی شهرسازی در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهیم . به این واسطه اراضی مرغوب به ویلا تبدیل نشده و در اختیار سودجویان قرار نمی‌گیرد.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: فردی را که به عنوان رئیس دامپزشکی منصوب کرده‌ام، حداقل به مدت 10 سال نسبت به فرد قبلی جوان‌تر است و PHD دامپزشکی دارد و تمامی سابقه کار این فرد در سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی بوده است.

حجتی بیان کرد: اینگونه افراد را که منصوب می‌کنند می‌گویند که چرا شخصیت ملی نیست و شخصیت ملی که انتخاب می‌کنیم می‌گویند که چرا پیر است. به هرحال با وجود همه شرایط آرام‌آرام برنامه‌های خود را پیش می‌بریم.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در این دوره توانستیم با مراکز تحقیقات جهانی مانند فائو ارتباط پیدا کنیم و قراردادهای بزرگی انعقاد کنیم.

وی افزود: تولید ما نسبت به 15 سال پیش کاهش یافته است، اما نسبت به سال گذشته 15 درصد افزایش یافته است. البته ممکن است برخی محصولات بنابر دلایلی کاهش پیدا کرده باشد.

حجتی تصریح کرد: ما در میوه نیازی به واردات نداریم و میوه‌هایی را که در کشور تولید نمی‌کنیم فرهنگ مصرفی آن در کشور پایین است و بنده نیز موافق نیستم و سعی می‌کنم آنها را با تعرفه کنترل کنم.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: بجز 4 میوه موز، انبه و نارگیل، آناناس که مصرف متداول دارند و واردات آنها را با تعرفه کنترل می‌کنیم، واردات دیگری نداریم.

وی خاطرنشان کرد: اگر محصولی در بازار با قاچاق وارد می‌شود آن را نیز پیگیری خواهیم کرد، سرمای وحشتناک پاییز گذشته به مرکبات آسیب جدی وارد کرد و به دلیل تقاضای شب عید پرتقال کنترل شده وارد کردیم.

کوهکن در موافقت با استیضاح حجتی: آقای حجتی! از وضعیت کشاورزان اصفهان آگاهید؟
 
محسن کوهکن نماینده لنجان در جلسه علنی امروز چهارشنبه( 23 اسفند ماه) در موافقت با استیضاح محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، گفت: ما عادت کرده‌ایم در جلسات محرمانه و معمولی وقتی سوالی می‌شود که چرا این کار انجام نگرفته، تنها سکوت کنیم.

وی افزود: در این کشور نمی‌توانیم ریشه رانت خواری را بخشکانیم!، شان مجلس این نیست که جلسه استیضاح فقط به خاطر سوالات حوزه انتخابیه باشد.

کوهکن خطاب به وزیر کشاورزی تصریح کرد: آقای حجتی! آیا از وضعیت کشاورزان غرب و شرق اصفهان که باید به آنها صدقه بدهید، آگاهید؟!

وی ادامه داد: هر وقت مخالف استیضاح هستیم، می گوییم این به وحدت لطمه می‌زند در حالیکه آنچه مملکت را به گِل می‌کشاند، رفیق بازی‌هاست! درست نیست وقتی مسئولیت دارم، هم حزبی‌هایم را جمع کنم و شرکت بزنم!

لاهوتی در موافقت با استیضاح حجتی: دلم می‌خواهد گریه کنم/دستان پینه بسته چای‌کاران مثل اره دست را می‌برد
 
مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود در جلسه علنی امروز چهارشنبه ( 23 اسفند ماه) در موافقت با استیضاح محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، گفت:  یکی از موافقان آقای حجتی اظهار کرد که این موضوع که کشاورزی ما در حال نابودی است چه ربطی به حجتی دارد که در پاسخ به وی باید بگویم ما از این به بعد باید مشکلات کشاورزی را به وزیر نفت منعکس کنیم!

نماینده مردم لنگرود ادامه داد: در ۵ سال گذشته وزیر جهاد کشاورزی فرصت داشت تا مشکلات بخش کشاورزی کشور را حل کند و این حق ما است که از وی مطالبه کنیم.

لاهوتی متذکر شد: زمانی که حجتی وزیر شد، ۱۲۰ میلیون دام با ۶۰ میلیون جمعیت در کشور وجود داشت، اما امروز تعداد دام‌ها به ۶۵ میلیون رسیده است.

وی افزود: همچنین تب برفکی که از سال ۹۴ شروع شد همچنان ادامه دارد، اما وزیر جهاد کشاورزی چه کرد؟ این نابودی که در دام کشور صورت گرفته است، فقط ما را به سمت واردات سوق می‌دهد.

لاهوتی با بیان اینکه در کجای دنیا شما جایی را سراغ دارید که در مدت ۵ ماه و نیم در حدود ۲۸ تا ۳۰ میلیون قطعه مرغ سوزانده شود؟، گفت: وزیر می‌توانست مانع از گسترش بیماری آنفلوآنزای مرغی شود. از سوی دیگر شاهدیم که تخم مرغ از ۶ هزار تومان به ۱۵ هزار تومان رسیده و در شب عید قیمت مرغ از کیلویی ۴۵۰۰ تومان به ۸۰۰۰ تومان رسیده است.

نماینده مردم لنگرود تاکید کرد: علی رغم اینکه در قانون برنامه ششم به این امر تاکید شده بود که نباید محصولات تراریخته وارد کشور شود، اما شما از کشور‌هایی که خود مصرف این محصولات را ممنوع کرده اند، اقدام به خرید محصولاتشان کردید و با این اقدام سونامی سرطان را در کشور رواج دادید. شما نامه محرمانه‌ای که سازمان بازرسی و وزیر بهداشت در مورد سونامی سرطان خطاب به شما و رئیس جمهور نوشتند را مجدد بخوانید، ما با این ملت چه باید می‌کردیم؟ چرا این کار را کردید؟

وی با انتقاد از وضعیت تولید نخ ابریشم در کشور تصریح کرد: ما بیش از این در کشور ۱۰ هزار تن نخ ابریشم تولید می‌کردیم که در زمان فعالیت حجتی این میزان به ۱۰۰ تن رسید و نخ ابریشم را نابود کرد.

نماینده مردم لنگرود  درباره  وضعیت چایکاران بیان کرد: آقای حجتی! دستان پینه بسته چایکاران به گونه‌ای است که اگر به آن‌ها دست دهید همچون اره دست شما را می‌برد، ولی هنوز شما پول آن‌ها را نداده اید.

لاهوتی درباره وضعیت برنجکاران، گفت: شما در مدت ۴۵ روز ۳ نامه مختلف به وزیر صنعت، معدن و تجارت نوشتید که در یکی از آن‌ها تاکید کردید که برنج وارد نشود، اما باز هم برای بار سوم نامه نوشتید که برنج وارد بشود! شما مدافع واردکننده نیستید و باید مدافع تولیدکنندگان باشید.

نماینده مردم لنگرود  با بیان اینکه دلم می‌خواهد گریه کنم! 3 هزار زمین کشاورزی تغییر کاربری پیدا کرده و تبدیل به ویلا و ساختمان شده است، خاطرنشان کرد: در بهترین نقطه از حوزه انتخابیه بنده ۲۰ هکتار زمین بین برخی مسئولان در وزارت جهاد کشاورزی تقسیم شده است، آقای وزیر جلوی همکاران خودتان را بگیرید و به کشاورزان و مردم کاری نداشته باشید.

جعفرزاده ایمن آبادی در مخالفت با استیضاح حجتی: ما باید از این استیضاح‌ها نهایت استفاده را بکنیم
 
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی نماینده مردم رشت در جلسه علنی امروز چهارشنبه ( 23 اسفند ماه) مجلس و در مخالفت با استیضاح محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، گفت: تولید محصولات کشاورزی را ایراد گرفتند، در حالی‌ که تولید محصولات کشاورزی در سال 92 97 میلیون تن بود که در سال 96 به 122 میلیون تن رسید و رشد این تولیدات 26 درصد بوده است. 

وی گفت: تراز تجاری کشاورزی از منفی 8 میلیارد دلار به منفی 3 هزار دلار رسیده است. خرید تضمینی گندم از 4 میلیون تن به 9 میلیون تن در سال جاری رسیده است . تولید دانه‌های روغنی به 400 هزار تُن افزایش پیدا کرده است.

نماینده مردم رشت با اشاره به افزایش صادرات و کاهش واردات در بخش کشاورزی در دوران مدیریت حجتی، اظهار کرد: در این بخش  در افزایش صادرات مقدار 5 میلیارد دلاری را شاهد بودیم و این آمار حاکی از رونق در این بخش است.

وی  ادامه داد: واردات بخش کشاورزی در دوران مدیریت حجتی کاهش یافته است و از 18 میلیون تن در سال 92 به 16 میلیون تن تقلیل یافته است.

نماینده مردم رشت با بیان اینکه خرید تضمینی گندم از 4 میلیون تن به 9 میلیون تن رسیده است، تصریح کرد: همچنین افزایش 5 میلیون تنی در 5 سال اخیر آن هم در موضوع خرید تضمینی گندم بسیار چشمگیر به نظر می‌رسد.

وی تاکید کرد: بیش از 500 سردخانه در دوران مدیریتی آقای حجتی احداث شده است که نقش قابل توجهی در کاهش ضایعات دارد و در بخش مصرف آب کشاورزی، 700 هزار هکتار زمین به آب‌رسانی نوین مجهز شده است.

جعفرزاده ایمن آبادی در ادامه خطاب به لاریجانی گفت: متاسفانه یکی از همکاران ما در صفحه اینستاگرام‌اش گفته است که دولت شام داد تا وزیرانش بمانند! آقای لاریجانی چه کسی در مجلس شام خورد؟!

نماینده مردم رشت ادامه داد: تاکید دارم ما باید از این استیضاح‌ها نهایت استفاده را بکنیم، اما این مجلس، مجلس نخبگان است و قرار نیست 4 تا سایت ما را هدایت کند!

وی با بیان اینکه بهار 97، بهار خشونت است و تنش‌های شدید دارد و اگر ما به جان هم بیفتیم و وزارت کشاورزی را بدون وزیر بگذاریم، کار خوبی کرده‌ایم؟!، اظهار کرد: به آقای جهانگیری گفتم نه ما تشنه قدرت هستیم و نه وزرا این‌گونه هستند. می‌گویند یک وزیر را بیندازیم تا عزت مجلس برگردد، کجای عقل این را می‌گوید؟

جعفرزاده ایمن آبادی اظهار کرد: تولید برنج باید به خودکفایی برسد، اما خودمان در داخل تحریم نکنیم و شیطنت رسانه‌ای نکنیم! ما باید به هم کمک کنیم و به پای یکدیگر نپیچیم!

نیکزادی‌پناه در مخالفت با استیضاح وزیر جهاد کشاورزی: آقای حجتی یک وزارتخانه ورشکسته را تحویل گرفته بود!
 
حبیب الله نیکزادی پناه نماینده بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در جلسه علنی امروز چهارشنبه( 23 اسفند ماه) مجلس و در مخالفت با استیضاح محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، گفت: همه بهتر از من حجتی را می‌شناسند، وی جزء سنگرسازان دوران دفاع مقدس بوده و در دوران سازندگی کشور و در جنگ نیز در پست‌های متعددی مشغول به خدمت بوده است.

وی ادامه داد: خوشبختانه در هر نقطه‌ای که قرار داشته، کار مثبتی را انجام داده‌، زمانی که وی در سیستان و بلوچستان استاندار بود در استانی سراسر ناامنی، با تدبیر و دانش امنیت را به مردم بازگرداند.

نماینده مردم بم بیان کرد: برخی از علمای علم مدیریت، مدیران را به سه گروه تقسیم می‌کنند به مدیران گروه اول اصطلاحا قمارباز گفته می‌شود اما قمار نمی‌کنند چون استراتژی ندارند و آینده نگر و کلان‌نگر نیستند و در نهایت به اصل شیر یا خط متوسل می‌شوند. مدیران گروه دوم نیز وضعیتی مشابه گروه اول دارند نه از علم و نه از مدیریت برخوردار هستند اما فقط یک گروه مدیران سازنده هستند و در هر نقطه باشند، تغییر و تحول سازنده ایجاد می‌کنند و مهندس حجتی نیز جزء همین دسته است.

نیکزادی‌پناه افزود: متاسفانه ما همیشه تنها به امروز نگاه می‌کنیم و گذشته را نمی‌بینیم ما باید ببینیم که آقای حجتی وزارتخانه را در چه وضعیتی تحویل گرفت. وی یک وزارتخانه ورشکسته را که هرکدام از کارکنانش در جایی مشغول بودند تحویل و علی‌رغم بی‌تدبیری‌هایی که بود، وزارتخانه را سروسامان داد و اکنون همه در جای مشخصی مشغول به کار هستند.

وی تاکید کرد: زمانی که وی وزارتخانه را تحویل گرفت، ما بخشی از گوشت، گندم و لبنیات و شکر را وارد می‌کردیم اما امروز اینگونه نیست و حجتی یک وزارتخانه را از نابودی نجات داد.

نماینده مردم بم گفت: امروز ما در هر نقطه مشکل کشاورزی داریم باید ببینیم که علت اصلی این مشکل چیست. این مشکل به وی ربطی ندارد زیرا توانسته مشکل را کنترل و کم کند چرا به مسائل منطقه‌ای نگاه می‌کنیم، وزیر جهاد کشاورزی ظرفیت‌ها را افزایش داده و واردات را کاهش و همچنین صادرات را نیز افزایش داده‌ است چرا به این مسائل توجه نمی‌کنید؟ امروز کشاورزی ما سامان می‌گیرد لذا اجازه دهید این مرد عمل به کارش ادامه دهد و کشاورزان را در اقصی نقاط کشور نجات دهد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: می‌گویید معاونان آقای حجتی پیر هستند اما تلاش همین افراد بود که وزارتخانه را اکنون نجات داده است، آیا زمانی که وی وزارتخانه را تحویل گرفت نیرویی بود که بتواند جایگزین کند. ما باید قدردان مردان انقلابی‌مان باشیم، در برنامه ششم امکانات و احکام خوبی مصوب شده است ان‌شاءالله بتوانند آنها را پیاده کنند و کشاورزی را رونق دهند.

نیکزادی‌پناه اظهار کرد: کشاورزی ما منابع می‌خواهد اما ما چه کرده‌ایم برای کشاورزی، که امروز از آقای وزیر انتظار داریم؟ آیا وزیر منابعی داشت و کاری انجام نداد؟ آقای وزیر قول داده‌اند تا وضعیت را آرام آرام بهبود بخشند و ان‌شاءالله از نیروهای جوان نیز استفاده خواهند کرد، مطمئن هستم همکاران ما به وی رای داده و از وجود وزیر جهاد کشاورزی استفاده خواهند کرد.

با رأی مخالف نمایندگان مجلس به استیضاح،‌ محمود حجتی در سمت وزیر جهاد کشاورزی ابقا شد.

این خبر در حال تکمیل است...

 

نظر شما