شناسهٔ خبر: 24257430 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آمریکا: برای حضور نامحدود در عراق و سوریه نیازی به مجوز کنگره نیست

تهران – ایرنا – روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد، دولت آمریکا اعلام کرده است که برای حضور نامحدود نظامی در عراق و سوریه نیازی به مجوز جدید کنگره ندارد و به منظور ماندن نیروهای آمریکایی در سوریه، حتی پس از شکست داعش، برنامه ریزی می کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش جمعه ایرنا به نقل از نیویورک تایمز، مقام های وزارت خارجه و دفاع ایالات متحده گفتند، دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به این نتیجه رسیده است که برای ادامه حضور نامحدود نیروهای نظامی آمریکایی در سوریه و عراق، حتی در سرزمین هایی که داعش از آنها پاکسازی شده است، به کسب مجوز قانونی جدیدی از کنگره نیازی ندارد.
مقام های این دو وزارتخانه در دو نامه جداگانه فاش کردند که دولت ترامپ برای یک ماموریت نامحدود بعد از مبارزه با داعش در سوریه برنامه ریزی می کند. رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا ماه گذشته در یک سخنرانی مدعی شد که نیروهای آمریکایی در سوریه می مانند تا ایران را محدود کرده و از بازپس گیری مناطق تحت کنترل شورشیان توسط دولت سوریه جلوگیری کنند.
تیلرسون همچنین گفت که لازم است بقایای داعش پاکسازی شده و از ایجاد یک خلاء و بازتولید این گروه جلوگیری شود. اما سایر مقام های دولت آمریکا تاکید بسیار بیشتری روی مقابله با افراط گرایان دارند. مقام های دولت آمریکا در نامه های خود گفتند که تهدید احتمالی و ادامه دار داعش یک توجیه منطقی در اختیار دولت ترامپ قرار می دهد تا نیروهای آمریکایی را به طور نامحدود در سوریه حفظ کند.
«دیوید تراچتنبرگ معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا برای سیاستگذاری» در نامه ای نوشت: همانطور که قبلا در رابطه با خروج پیش از موعد نیروهای آمریکایی رخ داد، این گروه به دنبال آن خواهد بود تا از کاهش فشارها بهره برده و قابلیت های خود را احیا کرده و دوباره بر سرزمین های محلی کنترل پیدا کند.
به نوشته نیویورک تایمز، حدود دو هزار نیروی آمریکایی در سوریه حضور دارند و تقریبا همه سرزمین هایی که تحت کنترل داعش بود، اینک آزاد شده است. تیلرسون گفته که داعش «اساسا، اما نه کاملا، شکست خورده است.» وی هشدار داد که این گروه همچنان یک تهدید است.
تراچتنبرگ نامه خود را خطاب به «تیم کین» سناتور دموکرات ایالت ویرجینیا نوشت. کین از دولت ترامپ در مورد اختیاراتش برای ماندن در سوریه سوال کرده بود. وزارت خارجه آمریکا هم نامه مشابهی به کین فرستاد و چنین استدلال کرد که قوانین بین المللی این زمینه را فراهم کرده تا نیروهای آمریکایی، حتی بدون رضایت دولت دمشق، در سوریه بمانند تا از عراق و ایالات متحده در برابر تروریست ها محافظت کنند.
«ماری واترز» دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور قانونگذاری در نامه ای به کین نوشت: آمریکا به دنبال جنگ با دولت سوریه یا ایران یا گروه های مورد حمایت ایران در عراق و سوریه نیست. با این حال، آمریکا در استفاده از نیروی لازم و متناسب به منظور دفاع از ائتلاف آمریکایی یا شرکای حاضر در عملیات های مبارزه با داعش و القاعده تعلل نخواهد کرد.
نیروهای آمریکایی در سال 2017 به بهانه دفاع از گروه های شورشی تحت حمایت آمریکا حملاتی علیه نیروهای وفادار به بشار اسد رئیس جمهوری سوریه انجام دادند.
«جک گلداسمیت» استاد دانشکده حقوق در دانشگاه هاروارد و وکیل سابق وزارت دادگستری در دولت بوش اظهار داشت که موضع دولت ترامپ در مورد برخورداری از حق حضور نامحدود در سوریه و عراق مصداق «یک توجیه حقوقی ضعیف بعد از یک توجیه حقوقی ضعیف دیگر است.»
سناتور کین گفته که دولت تفسیر خود را از اختیارات جنگی اش به شدت گسترش داده است. وی از دولت ترامپ خواست برای هر گونه ماموریت طولانی مدت و ادامه دار در عراق و سوریه به دنبال یک مجوز جدید باشد.
کین همچنین از اقدام دولت آمریکا برای حمله به یک پایگاه هوایی سوریه در ماه آوریل گذشته انتقاد کرد. ترامپ در آن هنگام مدعی شد، وی این اختیار را دارد که به عنوان فرمانده کل قوا و بدون مجوز کنگره دستور چنین حملاتی را صادر کند.
این سناتور همچنین ترامپ را متهم کرد که «با آغاز جنگ به طور یکجانبه مثل یک شاه عمل کرده است.»
فرضیه حقوقی قوه مجریه آمریکا مبنی بر اینکه در مبارزه با داعش در عراق و سوریه مجوز کنگره را با خود دارد، در سال 2014 از سوی دولت باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا مطرح شد.
دولت های اوباما و ترامپ هر دو مدعی شده اند که جنگ با داعش بر اساس دو قانون صورت گرفته است؛ نخست قانونی که سال 2001 استفاده از نیروی نظامی علیه عاملان حملات یازده سپتامبر را مجاز شمرد و دیگری، قانونی در سال 2002 که حمله به عراق را مجاز اعلام کرد.
اما این فرضیه حقوقی دولت های ترامپ و اوباما به چالش کشیده شده است. داعش از القاعده انشعاب کرد و در سال 2014 هر دو به گروه های رقیب و مخالف یکدیگر تبدیل شدند. دولت اوباما قبل از تشکیل شدن داعش، جنگ عراق را پایان یافته تلقی کرده و بخش زیادی از نیروهای آمریکایی را از آن کشور خارج کرده بود.
با این حال، کنگره همچنان بودجه به عملیات های ارتش آمریکا در عراق و سوریه اختصاص داده اما هنوز نتوانسته است مجوز جدید یا به روزشده ای در مورد جنگ با داعش صادر کند. همچنین هیچ دادگاهی تاکنون به این موضوع نپرداخته است که آیا قوه مجریه مجوزی قانونی کنگره را برای مبارزه با داعش دارد یا نه.
شبک**9423**3404

انتهای پیام /*

نظر شما