به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهدی مهرزاده در گفتوگو با صبح قزوین اظهار کرد: مشاهده رنگ سبز و یا بعضاً زرد عضلات در بخشهای عمقی عضله سینه عمدتا بدلایل فیزیولوژیک اتفاق میافتد که اصطلاحاً به بیماری عضله سبز معروف است.
وی افزود: این عارضه بیشتر در طیور با وزن زیاد و تحرک بالا اتفاق افتاده و علل عفونی ندارد. از این رو خطری را برای مصرف کنندگان در پی ندارد.
معاون سلامت دامپزشکی قزوین اذعان کرد: در مواردی که طیور دارای وزن زیادی باشند و یا بدلیل تحرک زیاد در مزرعه پرورش، خون رسانی به عضلات عمقی و یا بخشی از عضله قطع شده و یا کاهش یابد، سبب کاهش اکسیژن رسانی، ایسکمی عضله، تغییر رنگ و درنهایت ایجاد نکروز بافتی میشود.
مهرزاده ادامه داد: با توجه به اینکه طیور مبتلا از سلامت ظاهری برخوردارند، همچنین بدلیل اینکه ضایعات در عمق عضله بوجود آمده و در معاینه ظاهری توسط مسئولین فنی کشتارگاه قابل رؤیت نیستند، در زمانیکه توسط مشتری قطعه بندی شده و مورد مصرف قرار میگیرند مشاهده میشود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان قزوین در خصوص نحوه برخورد با این قبیل ضایعات گفت: با توجه به موارد مطروحه، با حذف قسمت تغییر رنگ داده، مابقی لاشه قابل استفاده بوده و جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.
وی گفت: با توجه به اینکه این عارضه در مرغهای دارای وزن بیشتر اتفاق میافتد، توصیه میشود نسبت به خرید مرغهای با وزن کمتر اقدام شود.
این مسئول عنوان کرد: همچنین با توجه به اینکه در زمان قطعه بندی در کشتارگاهها و مراکز بسته بندی، این عارضه مشاهده شده و اصلاح میشود، مصرف کنندگان میتوانند از مرغهای قطعه بندی که دارای تاریخ تولید و انقضاء هستند استفاده کنند.
انتهای پیام/
نظر شما