شناسهٔ خبر: 24194582 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

تدوین آئین نامه‌های مراکز سرپایی شیمی درمانی/ خدمات رادیوتراپی و شیمی درمانی در مراکز دولتی رایگان است

مطلق گفت: ارائه خدمات رادیوتراپی و شیمی درمانی در مراکز دولتی رایگان است و ٨٠ درصد از دارو‌های شیمی درمانی توسط سازمان‌های بیمه گر و وزارت بهداشت تحت پوشش قرار دارد.

صاحب‌خبر -

تدوین آئین نامه‌های مراکز سرپایی شیمی درمانی/خدمات رادیوتراپی و شیمی درمانی در مراکز دولتی رایگان استبه گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  علی قنبری مطلق رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت در خصوص اقدامات وزارت بهداشت در راستای تشخیص و درمان سرطان گفت: بحث توسعه مراکز سرطان به عنوان بخشی از برنامه های توسعه زیرساخت تشخیص و درمان، از سال 1394 و پس از انجام "برنامه ملی آمایش سرزمینی سرطان" کلید خورد.

وی گفت: بر اساس این برنامه، میزان تجهیزات و امکانات موجود شناسایی و پیش بینی این موارد تا ١٠ سال آینده تحت عنوان "سند توسعه شبكه ملی مراقبت سرطان" مشخص شد.

رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت مطرح كرد: در قالب این برنامه از سامانه GIS (سیستم اطلاعات جغرافیایی) جهت توزیع مناسب امکانات بهره گرفته شد؛ سه نوع مركز تیپ یک (تشخیص زودهنگام سرطان)، تیپ دو (تشخیص و درمان سرطان) و تیپ سه (مركز جامع سرطان) تعریف شد و پس از جانمایی، ساخت ١٣٧ مركز تیپ یك از سال ٩٤ آغار شد كه پیشرفت حدود ٨٠ درصد دارند و تا پایان سال ساخت ٧٥ مركز به پایان می رسد، این مراكز وقتی در چرخه تشخیص قرار می گیرند، نقش مهمی در شناسایی افراد مبتلا به سرطان دارند.

وی گفت: در زمینه تشخیص زودهنگام سرطان، برای سه سرطان مهم پستان، روده بزرگ و دهانه رحم، برنامه ریزی كردیم تا در قالب غربالگری در مراكز تشخیص زودهنگام، افرادی كه علائم مشكوک به سرطان دارند و افرادی كه در معرض خطر هستند، سریع شناسایی شوند و اقدامات زودهنگام درمانی آغاز شود.

وی ادامه داد: برای تجهیز این مراکز از محل گرنت اهدایی دولت ژاپن، 50 دستگاه ماموگرافی تا پایان سال ٢٠١٨ تامین خواهد شد و برای سایر تجهیزات نیز از ظرفیت بخش خصوصی بهره گرفته خواهد شد.

مطلق گفت: بهره گیری از ظرفیت خیران نیز برای تجهیز این مراکز صورت گرفته است، به صورتی که برای ٢٠ مركز، ٥٠ درصد اعتبار مورد نیاز برای تجهیز تقبل شده است و دانشگاه هایی كه آمادگی تامین ٥٠ درصد باقیمانده را داشته باشند می توانند از این فرصت استفاده كنند.

مراقبت های حمایتی و تسكینی در حوزه سرطان

وی گفت: همچنین در قالب "برنامه ملی مدیریت سرطان" و به منظور ارتقای كیفیت خدمات و استاندارد سازی آنها، تدوین آئین نامه های مراكز سرپایی شیمی درمانی، مراكز تشخیص و درمان سرطان و مراكز حمایتی تسكینی و همچنین دستور العمل مدیریت خدمات شیمی درمانی، تسكینی و تشخیص زودهنگام و ١٥ راهنمای بالینی تشخیص و درمان سرطان به پایان رسیده و به زودی ابلاغ خواهد شد.

وی بیان کرد: درحوزه درمان مهم‌ترین اقدام، تدوین راهنماهای بالینی و پروتكل های ملی است كه با زیرساخت نرم افزاری برای ارائه خدمت به بیماران مبتلا به سرطان طراحی شده است كه منجر می شود، اثربخشی درمان ها افزایش پیدا كند.

وی به بیان اقداماتی كه در حوزه پیشگیری از سرطان درحال انجام است، پرداخت و گفت: در حوزه پیشگیری از سرطان برگزاری كمپین ها، جلسات آموزشی و اطلاع رسانی و همچنین تولید محتواهای آموزشی كه به صورت هماهنگ در سطح ستاد وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشكی سراسر كشور انجام می شود، نقش مهمی در آگاهی بخشی مردم از عوامل خطر سرطان دارد.

مطلق درخصوص مراقبت های حمایتی و تسكینی نیز گفت: برای بهبود زندگی بیماران مبتلا به سرطان هم در برخی مراكز، مراقبت های تسكینی ظرف چندماه آینده آغاز می شود و علاوه بر آن كارگاه های آموزشی نیز به صورت متمركز در تهران برگزار خواهد شد و به تدریج این خدمات در كشور توسعه پیدا خواهد كرد.

وی درمورد دارو و خدمات درمانی بیماران بیان كرد: ارائه خدمات رادیوتراپی و شیمی درمانی در مراكز دولتی رایگان است و ٨٠ درصد از داروهای شیمی درمانی توسط سازمان های بیمه گر و وزارت بهداشت تحت پوشش قرار دارد.

وی ادامه داد: اتفاق مهم در حوزه سرطان، ثبت سرطان در دو فاز است كه درحال توسعه است، فاز یک كه گزارش ثبت سرطان سال ٩٣ بود، اجرا شد، سال بعد گزارش سال ٩٤ و ٩٥ منتشر می شود اما با توسعه فاز دو ثبت سرطان جزو كشورهایی خواهیم بود كه كیفیت ثبت سرطان استاندارد مطلوبی دارند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

نظر شما