شناسهٔ خبر: 24095955 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

وزیر ارتباطات:

۴۰۰ هزار تا ۸۰۰ هزار شغل سنتی از بین می‌رود/ رتبه خوب ایران در راه‌اندازی کسب و کار ناشی از ژن‌های خوب است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ۴۰۰ هزار تا ۸۰۰ هزار شغل سنتی از بین می‌رود و به جای آن تا ۴ برابر شغل جدید ایجاد خواهد شد، همچنان که در انگلیس با از بین رفتن ۸۰۰ هزار شغل ۳.۵ میلیون شغل جایگزین شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس، محمدجواد آذری جهرمی در سومین همایش و نمایشگاه تخصصی اینترنت اشیا اظهار داشت: در نتیجه تغییر فناوری و ورود فناوری‌های جدید موقعیت‌های جدید شغلی ایجاد می‌شود که تا 4 برابر شغل‌های سنتی هستند.

وی گفت: اگرچه در نتیجه این امر، از بین رفتن شغل‌های سنتی پیش‌بینی می‌شود اما نمی‌توانیم به آنها بی‌توجه باشیم و باید با توانمند کردن این مشاغل آنها را به چرخه اشتغال برگردانیم.

جهرمی ادامه داد: از سال 2015 در انگلستان 800 هزار شغل از بین رفته و به‌جای آن 3.5 میلیون شغل جدید ایجاد کرده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در سال 2030 اغلب عناوین شغلی جدید خواهند بود.

وی گفت: از بین رفتن 400 هزار تا 800 هزار شغل را پیش‌بینی می‌کنیم که در ازای آنها تا 4 برابر مشاغل جدید ایجاد خواهد شد.

به گفته جهرمی پیش‌بینی می‌شود در سال‌های آینده رشد اقتصادی و بهبود بهره‌وری را تجربه کنیم اما در صنعت و کشاورزی با کاهش اشتغال روبرو خواهیم بود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: در نتیجه این تحولات رشد 4 درصدی در صنعت IT  و سهم 2.5 درصدی این صنعت در تولید ناخالص ملی رقم خواهد خورد.

وی با اشاره به جایگاه خوب ایران در شاخص مهارت راه‌اندازی کسب‌وکار گفت:‌در این زمینه کار چندانی نکرده‌ایم و جایگاه خوب ایران در این شاخص ناشی از ژن‌های خوب واقعی است.

وی ادامه داد: در موضوع نوآوری محصول، رشد خوبی داشته‌ایم، اما در حوزه فرهنگی و جهانی‌سازی با ضعف در اکوسیستم کارآفرینی مواجهیم و در سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر نیز وضعیت ثابتی داریم و در شاخص تبدیل فرصت رتبه پایینی داریم. 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: رئیس‌جمهوری بر توسعه اقتصادی دیجیتالی در کشور تأکید دارد و در این باره مهلت یک ماهه به وزارت ارتباطات داده شده، تا استراتژی مواجهه با اقتصاد دیجیتالی را تدوین کند. 

وی با اشاره به طرح تکاپو برای توسعه کسب و کارهای نوپا گفت: تکاپو در 8 استان به صورت پایلوت اجرا شده که از 120 تفاهم‌نامه امضاشده پیرامون این طرح، 34 مورد اجرایی شده و 70 مورد نیز در حال اجرا است. 

جهرمی گفت: در میان استان‌ها 3 استان کردستان، یزد و خراسان رضوی موفق‌ترین در اجرای طرح تکاپو بوده‌اند. 

وزیر ارتباطات اظهار داشت: از سال 90 تا 95 تعداد شتاب‌دهنده‌ کسب و کارهای نوپا 25 برابر شده و 30 مرکز توانمندسازی کسب و کار در کشور نیز راه‌اندازی شده است. 

وی به مشکل نیروی انسانی در ایجاد کسب و کار اشاره کرد و گفت: فارغ‌التحصیلان دانشگاهی مهارت کافی برای ورود به بازار کار را ندارند. 

وی ادامه داد: یکی از موضوعات فعال‌سازی اقتصاد دیجیتال در کشور، ایجاد شهر هوشمند است، زیرا امروز شاخص‌های توسعه فناوری اطلاعات در دنیا تغییر کرده و برای مثال به جای ضریب نفوذ تلفن ثابت و پهنای باند، تعداد خانه‌های هوشمند معیار توسعه است، بر این اساس، چندین جلسه با شهرداری‌های کلان‌شهرهای تهران، مشهد و یزد برای تدوین سند توسعه شهر هوشمند داشته‌ایم. 

وی گفت: برای فعال‌سازی اقتصاد دیجیتال در کشور باید بخش به فناوری اطلاعات 19.4 درصد و بخش فناوری اطلاعات 42 درصد رشد کند. 

به گفته وی، همچنین در مناطق آزاد کیش، قشم و انزلی شهر هوشمند به صورت پایلوت عملیاتی خواهد شد.

به گفته وی، مقررات‌گذاری از دیگر موضوعات مهم در این حوزه است که بر این اساس مقررات‌گذاری در حوزه انقلاب صنعتی چهارم را دنبال می‌کنیم و 5 لایحه مرتبط با این موضوعات را به زودی به هیأت دولت ارائه خواهیم کرد. 

انتهای پیام/ب

برچسب‌ها:

نظر شما