شناسهٔ خبر: 24092622 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرکل نظارت بر درمان وزارت بهداشت در گفت و گو با ایرنا:

متخصصان زنان حق دریافت وجه برای سونوگرافی را در مطب ندارند

تهران - ایرنا - مدیر کل نظارت بر درمان وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی در واکنش به تجمع تعدادی از متخصصان رادیولوژی گفت: بخشنامه وزارت بهداشت برای تأمین آسایش مردم در اقصی نقاط کشور به خصوص در مناطق محروم است و متخصصان زنان حق دریافت وجه در قبال انجام سونوگرافی را در مطب ندارند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، جمعی از متخصصان رادیولوژی امروز - سه شنبه - در اعتراض به بخشنامه وزارت بهداشت مبنی بر اجازه انجام سونوگرافی در مراکز دولتی مناطق محروم، مقابل این وزارتخانه تجمع کردند.
معاونت درمان وزارت بهداشت، روز دوشنبه 23 بهمن در بخشنامه ای اعلام کرد، در راستای تأمین نیاز کمک تشخیصی متخصصان زنان و زایمان دارای مدرک معتبر در بیمارستان های دانشگاهی انجام سونوگرافی مجاز است.
در این بخشنامه آمده است: انجام سونوگرافی توسط متخصصان فاقد مدرک آموزشی معتبر مورد تأیید معاونت آموزشی وزارت بهداشت و اخذ تعرفه در قبال انجام سونوگرافی در مطب متخصصان زنان، تخلف انتظامی و تعزیراتی محسوب می شود.
در بخشنامه جدید معاونت درمان وزارت بهداشت تأکید شده است که استفاده از دستگاه سونوگرافی توسط متخصصان زنان و زایمان واجد شرایط در مطب به عنوان ابزار کمک تشخیصی در حیطه تخصصی و بدون اخذ وجه، مجاز است و هر گونه استفاده از آن در مطب افراد فاقد شرایط و همراه با اخذ وجه، مصداق تبدیل مطب به موسسه غیرمجاز، دریافت تعرفه مازاد و تحمیل هزینه به بیمار و قابل پیگرد قانونی است.
مسئولان معاونت درمان وزارت بهداشت اعلام کرده اند: این بخشنامه با توجه به کمبود رادیولوژیست ها در مناطق محروم به منظور آسایس و دسترسی بهتر زنان صادر شده و مطابق آن، متخصصان زنان در صورتی که دوره لازم را دیده و مدرک معتبر داشته باشند در بیمارستان های دولتی مجاز به انجام سونوگرافی، می توانند سونوگرافی انجام دهند و همین متخصصان در صورتی که مدرک معتبر آموزشی در زمینه کار با دستگاه سونوگرافی داشته باشند در صورتی که وجهی از بیمار بابت این خدمت نگیرند، در مطب نیز می توانند سونوگرافی را برای مراجعانشان انجام دهند.
علیرضا عسکری، مدیر کل نظارت بر درمان وزارت بهداشت روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا اظهارکرد: بر اساس بخشنامه وزارت بهداشت، متخصصان زنان در صورتی که دوره آموزشی سونوگرافی را دیده باشند، فقط به عنوان دستگاه کمک تشخیصی می توانند از دستگاه سونوگرافی استفاده کنند و به هیچوجه حق دریافت وجهی برای انجام این خدمت ندارند و اگر در هر جای کشور در مطب متخصص زنان وجهی بابت سونوگرافی گرفته شود، تخلف آشکار است و حتما وزارت بهداشت به این تخلف رسیدگی می کند.
وی گفت: هدف اصلی وزارت بهداشت از بخشنامه جدید این است که در مناطق محروم که تعداد رادیولوژیست ها کم است، متخصصان زنان بتوانند در بیمارستان دولتی برای تشخیص بیماری زنان از دستگاه سونوگرافی استفاده کنند و در قبال این خدمت بر اساس تعرفه دولتی از مراجعه کنندگان، تعرفه دریافت می شود.
عسکری گفت: این روال مطابق استانداردهای دنیاست، در بسیاری از کشورهای دنیا نه تنها متخصصان زنان بلکه افراد تکنسین با مدرک لیسانس اجازه انجام سونوگرافی را دارند، بنابراین تصمیم وزارت بهداشت مطابق الگوهای جهانی است.
وی افزود: علاوه بر این، چندین جلسه با حضور نمایندگان انجمن رادیولوژی ایران در وزارت بهداشت داشته ایم. توضیحات لازم در این مورد به نمایندگان رادیولوژیست ها داده شده است و آنان قانع شده اند و بخشنامه وزارت بهداشت را پذیرفته اند.
وی ادامه داد: رادیولوژیست ها افرادی زحمتکش و شریف هستند که در سراسر کشور به مردم خدمات خالصانه ای ارائه می کنند و در تماس های متعددی که با وزارت بهداشت داشته اند، اکثریت آنان با برگزاری تجمع مخالفت کرده اند.

**تجمع رادیولوژیست ها مقابل وزارت بهداشت
با این وجود امروز رادیولوژیست ها مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند.
بابک کاظمی، دبیر انجمن رادیولوژی ایران که در این تجمع حضور داشت، در این مورد به خبرنگار ایرنا گفت: تجمع حدود هزار نفر از رادیولوژیست ها به علت بخشنامه ها مکرر وزارت بهداشت و بی پاسخ ماندن اعتراض متخصصان رادیولوژی است.
وی افزود: وزارت بهداشت با این عنوان که تعداد رادیولوژیست ها در مناطق محروم کافی نیست، به متخصصان زنانی که دو تا سه ماه آموزش انجام سونوگرافی دیده باشند اجازه انجام سونوگرافی داده است، در حالی که متخصص رادیولوژی برای انجام حرفه ای این کار چند سال آموزش می بیند و البته هر جا که وزارت بهداشت بخواهد متخصصان رادیولوژی آماده فعالیت هستند.
کاظمی گفت: اشکالی که بخشنامه وزارت بهداشت دارد این است که زمینه خود ارجاعی و تحمیل هزینه های القایی به بیماران را فراهم می کند، در حالی که رادیولوژیست ها بر اساس دستور پزشک سونوگرافی انجام می دهند و خودشان برای انجام سونوگرافی تجویز نمی کنند.
وی افزود: تجمع و اعتراض متخصصان رادیولوژی برای پول و کسب درآمد نیست بلکه برای نگرانی از آسیب به سلامت مردم و ایجاد هزینه های القایی است. اگر می خواستیم برای پول تجمع کنیم، اوایل امسال که تعرفه گروه رادیولوژی کاهش یافت تجمع می کردیم.
دبیر انجمن رادیولوژی ایران گفت: سلامت مردم موضوع حساسی است و تصمیم اخیر علمی نیست؛ بخشنامه وزارت بهداشت قابل تفسیر است و می تواند زمینه انجام کارهای غیر علمی و هزینه های القایی را فراهم کند.
وی افزود: اینکه در انجام سونوگرافی نگاه جنسیتی مطرح می شود، نیز رویکرد درستی نیست، در این صورت چرا در مناطق محروم یک جراح مرد، زنان را جراحی می کند، اگر نگاه جنسیتی در انتخاب پزشک وجود دارد باید برای همه گروه های پزشکی باشد و این نگاه دوگانه قابل قبول نیست.

**رادیولوژیست ها مطالباتشان را از مجاری قانونی پیگیری کنند
قاسم جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت نیز درباره اعتراض رادیولوژیست ها به خبرنگار ایرنا گفت: وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت جامعه باید تامین‌کننده منافع عمومی باشد و اولویت وزارت بهداشت همواره حمایت از حقوق دریافت‌کننده خدمات یعنی آحاد مردم به خصوص در زمان رنج و بیماری است.
وی افزود: کمبود متخصص رادیولوژی در سراسر کشور به خصوص مناطق محروم و کمتر توسعه یافته واضح و مبرهن است. و این کمبود در برخی موارد به خصوص موارد غیر اورژانسی خطرات جانی نداشته باشد، اما در مواردی که سلامت مادر باردار و فرزند او مطرح است، اهمیتی دو چندان دارد.
جان‌بابایی ادامه داد: در برخی کشورها نیز سایر رشته‌های تخصصی با گذراندن دوره آموزشی و کسب مجوز می‌توانند سونوگرافی رشته تخصصی خودشان را انجام دهند و این کار را در راستای اتخاذ تصمیم سریع‌تر و صحیح‌تر برای بیماران خود استفاده می‌کنند.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: معاونت درمان وزارت بهداشت با توجه به شرایط موجود از جمله نبود دسترسی به نیروی متخصص رادیولوژیست در مناطق محروم و طی چهار جلسه مفصل و فنی با اعضای انجمن رادیولوژی و لحاظ کردن نظرات آنها، آیین‌نامه توانمندسازی متخصصان زنان و زایمان برای انجام سونوگرافی سطح یک در مراکز دولتی مناطق محروم را ابلاغ کرده و بر حسن اجرای آن نظارت خواهد داشت.
جان‌بابایی با انتقاد از انجمن علمی رادیولوژی، گفت: به رغم حضور نمایندگان این انجمن در تمام مراحل تدوین آیین نامه سونوگرافی و اعمال نظرات انجمن رادیولوژی در تدوین این آیین نامه متأسفانه تحریک به تجمع غیرقانونی انجمن رادیولوژی قابل پذیرش نیست و انتظار می‌رود متخصصان رادیولوژی ضمن همراهی با سیاست‌های کلان نظام سلامت در دسترسی عادلانه آحاد ملت به خدمات تشخیصی و درمانی مناسب، نظرات خود را از مجاری قانونی و به صورت فنی و کارشناسی پیگیری کنند.
اجتمام**3063**1021
خبرنگار: افشین شاعری**انتشار: حسین نوروزیان
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در کانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej

انتهای پیام /*

نظر شما