شناسهٔ خبر: 23670632 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

لایحه بودجه 17 هزار و 500 میلیارد تومانی شهرداری تهران تقدیم شورای شهر شد

تهران - ایرنا - شهردار تهران لایحه بودجه 17 هزار و 500 میلیارد تومانی شهرداری برای سال 97 را تقدیم هیات رییسه شورای شهر کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، محمدعلی نجفی روز یک شنبه در سی و نهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در جریان گزارش لایحه بودجه سال آینده شهرداری، گفت:
این اولین بودجه تقدیمی به شورای پنجم شهر تهران است که تفاوت بسیاری با لوایح بودجه شهرداری در سال های گذشته دارد.
وی افزود: برنامه سوم توسعه شهر تهران تا دی ماه سال آینده به تصویب شورای اسلامی شهر می رسد و برهمین اساس نمود اصلی تفاوت لایحه بودجه شهرداری را در لایحه سال 98 خواهیم دید.
شهردار تهران تصریح کرد: بر اساس برنامه سوم توسعه، تغییر و تحولی اساسی در روند تهیه و تدوین لایحه بودجه شهرداری تهران ایجاد خواهد شد.
وی با بیان اینکه لایحه بودجه سال 97 شهرداری تهران در چارچوب برنامه دوم توسعه شهری تنظیم شده، گفت: عملکرد 42 ماهه برنامه دوم شهرداری تهران تا پایان شهریور ماه 96 نیز آماده شده که امروز تقدیم شورا می شود.
نجفی با اشاره به ویژگی های لایحه بودجه سال 97 شهرداری تهران، افزود: گزارش پیش رو بیان برنامه اجرایی و مالی یک ساله شهرداری است که بر اساس برنامه ارائه شده به شورای شهر تدوین شده است.
وی گفت: گام نخست تدوین هر برنامه شناخت و تحلیل وضع موجود است که با بررسی نقاط قوت و ضعف راهکارهایی را برای نیل به اهداف ارائه می کند.
وی با بیان اینکه این گزارش با تشریح شرایط و اقتضائات درونی و بیرونی مدیریت شهری و محدودیت های آن تهیه شده، اظهار کرد: تهران به عنوان پایتخت سیاسی و اقتصادی متاثر از سیاست های کلان اقتصادی کل کشور است و رکود یا رونق اقتصادی، اقتصاد شهر و شهرداری را تحت تاثیر قرار می دهد.
نجفی گفت: رکود حاکم بر بخش مسکن، کاهش ارتباط منابع شهرداری به اقتصاد شهربه دلیل اجرای قانون برنامه ششم توسعه و تاثیر منفی آن بر تحقق منابع پایدار حاصل از قانون مالیات بر ارزش افزوده، موجب تمایل مدیران شهری به کسب درآمد از منابع ناپایدار شده است.
وی افزود: در کنار نوسان سهم درآمدهای پایدار بین 7 تا 25 درصد، تورم دیون سنواتی، افزایش بی رویه و یکباره 13 هزار نفر به مجموع نیروی انسانی شهرداری تهران در پایان سال 95 و ابتدای سال جاری و وجود پروژه های نیمه تمام با نیاز بیش از 34 هزار میلیارد تومان، چالش ها و مسائل پیش رو برای تهیه و تنظیم بودجه سال 97 بود.
وی با بیان اینکه بودجه سال 97 به صورت انقباضی واقعی تنظیم شده است، گفت: با در نظر گرفتن الزامات و سیاست های تدوین بودجه مصوب شورای شهر و دستور العمل ابلاغی وزات کشور، بودجه سال 97 شهرداری تهران به صورت انقباضی واقعی تنظیم شده است.
شهردار تهران، پیش بینی منابع بودجه سال آتی به صورت واقعی و قابل وصول، افزایش کیفیت منابع درآمدی با تغییر رویکرد شهر فروشی، واریز درآمد نیابتی و سود سهام سازمان های وابسته به خزانه شهرداری، کاهش وابستگی به واگذاری درارایی های سرمایه ای و افزایش سهم منابع پایدار را از اولویت ها در بخش منابع لایحه بودجه 97 عنوان کرد.
وی گفت: استقرار نظام بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد، پیش بینی هزینه های اجتناب ناپذیر نظیر حقوق و مزایا، تسویه دیون پیمانکاران، اولویت بندی اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای، محدودیت در تعریف پروژه های جدید(تنها 45 پروژه جدید تعریف شده)، نگاه ویژه به نگهداشت شهر، پیش بینی اعتبار برای پروژه های زیست محیطی، حمل و نقل عمومی، نوسازی بافت فرسوده و تاب آوری شهری از جمله اولویت های لایحه بودجه 97 در بخش مصارف است.
نجفی افزود: بودجه سال آینده شهرداری تهران با رویکرد انقباضی واقعی تدوین شده و به رغم پیش بینی نرخ تورم بیش از ۱۰ درصد، رقم بودجه سال 97 حدود 2.2 درصد نسبت به بودجه سال جاری کاهش یافته است.
وی گفت: با فرض تحقق کامل بودجه در سال جاری، بودجه سال آینده نسبت به امسال افزایش دارد اما بودجه سال جاری حدود ۷۵ درصد محقق شده است.
شهردار تهران اظهار کرد: با کاهش ۱۷ درصدی بودجه نسبت به منابع تحقق یافته قابل تخصیص در تفریغ بودجه سال ۱۳۹۵، بودجه سال آینده بیش از ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان شده است.
وی عنوان کرد: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته در تدوین اصلاحیه بودجه سال جاری و پیش بینی عدم تحقق منابع درآمدی و کسری بودجه پیش بینی نشده برای پرداخت حقوق و مزایای کارکنان، شاهد تراز عملیاتی منفی بیش از ۲۴۰ میلیارد تومان هستیم.
وی گفت: سال آینده تراز عملیاتی بالغ بر ۱۳۲ میلیارد تومان مثبت خواهد بود و این رقم مازاد درآمد بر هزینه، صرف فعالیت‌های عمرانی و یا پرداخت دیون و تعهدات مطابق ردیف‌های بودجه‌ای مصوب خواهد شد.
نجفی، مثبت بودن خالص تملک دارایی مالی در کنار تراز عملیاتی مثبت و خالص تملک دارایی سرمایه‌ای منفی در بودجه پیشنهادی سال ۱۳۹۷ شهرداری تهران را نشانه رویکرد شهرداری برای بازپرداخت دیون و تعهدات پیمانکاران، بانک‌ها و املاک تصرفی و اشخاص حقیقی و حقوقی دانست.
وی گفت: در سال آینده ما شاهد افزایش ضریب پایه حقوقی کارکنان خواهیم که به این ترتیب حقوق کارمندی با ۱۰ درصد و حقوق کارگری با ۱۲ درصد افزایش همراه می شود.
وی گفت: کاهش و حذف تبصره های غیر ضروری، ایجاد و تقویت خزانه متمرکز شهرداری ها، مکانیزم واریز کردن درآمدهای سازمان ها و شرکت های وابسته به خزانه، بازنگری در تعداد نیروی انسانی، ساختار تشکیلات و بروزرسانی شناسنامه آنها از مهم ترین ویژگی های بودجه سال 97 شهرداری تهران است.
وی با اشاره به وضعیت بودجه نویسی در بخش حمل و نقل و ترافیک نیز خاطر نشان کرد: توجه به موضوع آلودگی هوا، بهره گیری از سامانه هوشمند نظارتی، برقراری ردیف اعتبار برای توسعه و نوسازی ایستگاه های سنجش آلودگی هوا و صدا، انجام مطالعات طرح های زیست محیطی، پیش بینی ردیف اعتبار توسعه و تاکین ناوپان خطوط مترو، توجه به خرید قطعات یدکی و اورهال از اولویت های دیگر لایحه بودجه سال آینده است.
نجفی، بهسازی محیطی، احداث پارکینگ های عمومی، توسعه فضای سبز، طراحی و اجرای پروژه هایی در محل سابق خط آهن تهران- تبریز، نگهداری و توسعه فضای سبز بوستان پردیسان، ایجاد فضای سبز در بافت فرسوده، تسهیل گری و ترویج فرهنگ نوسازی در بافت های فرسوده را از جمله اولویت های لایحه بودجه سال 97 در حوزه معاونت شهرسازی و معماری عنوان کرد.
شهردار تهران تاکید کرد: در حوزه معاونت خدمات شهری و محیط زیست نیز منفک شدن بودجه مرکز محیط زیست و توسعه پایدار از بودجه معاونت خدمات شهری، پیش بینی اعتبار برای استخدام 400 نیروی انسانی در ایستگاه های آتش نشانی و تقویت اعتبار در مجتمع بازیافت جاجرود مورد توجه قرار گرفت است.
وی با اشاره به بودجه سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز اظهار کرد: در لایحه بودجه سال 97، ارتقای سطح ایمنی و مدیریت حوادث و بلایای طبیعی، احداث و تکمیل 18 سوله مدیریت بحران در مناطق وتوسعه و تجهیز سامانه پرتال فرماندهی حادثه و تاسیسات و تجهیزات هشدار سیل مورد توجه قرار گرفته است.
وی گفت: درحوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی نیز به رغم انقباضی بودن بودجه به حفظ سقف بودجه این معاونت توجه ویژه شده است.
وی در خصوص بودجه مناطق 22 گانه شهرداری تهران و تاکید بر صرفه جویی و جلوگیری از هزینه های غیر ضروری، گفت: اعتبارات پروژه های تعمیر و تجهیز در مناطق شهرداری تهران با 14 درصد کاهش نسبت به سال 96 از 14هزار و 700 میلیارد ریال به 12 هزار و 604 میلیارد ریال تغییر یافته است.
به گفته وی، اعتبار تملک دارایی سرمایه ای مناطق نیز با 21 درصد کاهش از مبلغ 23 هزار و 180 میلیارد ریال به 5 هزار و 708 میلیارد ریال کاهش یافته است.
نجفی با بیان اینکه اعتبارات پروژه های غیر مستمر نیز در لایحه بودجه 33 درصد کاهش یافته، افزود: به رغم کاهش اعتبارات در این حوزه، 208 پروژه با اعتبار چهار هزار میلیارد ریال قابلیت خاتمه در سال 97 را دارد و 45 پروژه جدید نیز به مبلغ 2 هزار میلیارد ریال با رعایت سیاست ها و الزامات تدوین بودجه سال 97 در مناطق 22 گانه شهر تهران اجرا می شود.
* برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
خبرنگار:معصومه آقا امینی - انتشار: محسن فتاحی
تهرام/7244/1735**1625

انتهای پیام /*

نظر شما