شناسهٔ خبر: 23076684 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ولایتی: تدوین نقشه راه پژوهشی در دانشگاه آزاد ضروری است

تهران - ایرنا - رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این دانشگاه باید در پژوهش در حوزه های کشاورزی و مصرف بهینه آب پیشتاز باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش فرهنگی ایرنا علی اکبر ولایتی در پانزدهمین گردهمایی سراسری معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی که امروز یکشنبه برگزار شد، با بیان اینکه امیدواریم به موازات علم، فرهنگ دانشگاه آزاد اسلامی هم پیشرفت کند، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در موضوعات فرهنگی باید توجه جدی تری داشته باشد و باید علم و فرهنگ در کنار هم در آن وجود داشته باشد.
رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر پژوهش در علوم انسانی گفت: دانشگاه های ما باید جایگاه شاخصی در جهان داشته باشند و کسانی که مسئول هستند باید به فکر باشند و تا کی می خواهیم حرف های داوینچی و روسو را در علوم انسانی تکرار کنیم؟
وی افزود: پژوهش های ما در علوم مهندسی و تجربی خوب است و باید در علوم انسانی هم اسلام‌محور و شرق‌محور باشیم.
ولایتی با تاکید بر تدوین نقشه راه پژوهشی در دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: ما در مورد پژوهش امید بسیاری داریم که کار به خوبی پیش برود و خوشبختانه همه بر ضرورت پژوهش تاکید دارند و از معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی می خواهیم نقشه راهی برای پژوهش داشته باشند تا از موازی‌کازی پژوهش جلوگیری شود.
رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به موضوع آب در کشور گفت: برخی این ادعا را مطرح می کنند که وضعیت آب در ایران بحرانی است و کشور تا چند سال دیگر به برهوت تبدیل می شود و جای زندگی نخواهد بود، در صورتی که سالانه 400 میلیارد مترمکعب نزولات آسمانی در کشور داریم و تنها 25 درصد آن یعنی 100 میلیارد مترمکعب آن به صورت بهینه مصرف می شود.
ولایتی تصریح کرد: اگر در بخش آب مشکل داریم، مربوط به بی برنامه بودن ماست که به درستی نمی توانیم از نزولات آسمانی استفاده کنیم، در صورتی که باید به اندازه 400 میلیارد مترمکعب بهره‌برداری داشته باشیم و حرف هایی که درباره بحران آب در ایران گفته می شود چندان منطبق با واقعیات نیست، در صورتی که ما 10هزار سال است که در این منطقه زندگی می کنیم و نسل های بعدی ما نیز در اینجا خواهند ماند.
وی از پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی خواست که سیاه‌نمایی ها در مورد بحران آب در ایران را آشکار کرده و برای احیای دریاچه ارومیه تدابیر لازم را بیندیشند.
رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر استفاده از ژن های طبیعی محصولات کشاورزی گفت: پژوهشگران ما نباید به سراغ موضوع تراریخته بروند چرا که کشور ما دارای 8 هزار نوع گیاه است که یک‌چهارم آن گیاه دارویی است. این تنوع گیاهی در دنیا بی‌نظیر است. ما برای محصولات غذایی باید از دانه های غذایی خودمان استفاده کنیم نه اینکه بذر از خارج وارد کنیم و به تراریخته وابسته شویم.
وی با بیان اینکه اکثر صاحبنظران محصولات تراریخته را خلاف مصالح ملی می دانند، گفت: در کشورهای اروپایی و آمریکا، ارزش محصولات ارگانیک چندبرابر است و مردم آنها از محصولات بومی و طبیعی استفاده می کنند نه محصولات تراریخته.
ولایتی در ادامه گفت: پژوهش روی ماشین برقی ، ربات و محصولات مکاترونیک خوب است، اما انتظار این است که دانشگاه آزاد اسلامی در پژوهش در حوزه های کشاورزی و مصرف بهینه آب پیشتاز است.
رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تولید خودرو در ایران گفت: ما از سال 1346 کارخانه اتومبیل‌سازی داریم، اما با گذشت 50 سال از عمر این صنعت در ایران، آیا می توانیم بگوییم که اتومبیل ملی داریم؟ کره جنوبی صنعت خودروسازی را بعد از ما شروع کرد و اوایل انقلاب به ایران می آمدند و از کارخانجات ما بازدید می کردند، اما اکنون خودروهای این کشور همه دنیا را گرفته است.
ولایتی تاکید کرد: برای تحقق اقتصاد مقاومتی چاره ای جز این نداریم که اقتصاد را براساس پژوهش شکل دهیم.
وی با تاکید بر ورود به حوزه تولید و ساخت خودروهای برقی گفت: اکنون دنیا به سمت ماشین های برقی در حرکت است و شرکت های خودروسازی در باتری های خود تغییراتی ایجاد کرده اند که ماشین ها به جای استفاده از بنزین با شارژ باتری حرکت می کنند که این کار باعث کاهش آلودگی هوا می شود.
ولایتی ادامه داد: با توجه به اینکه کشور ما انرژی خورشیدی زیادی دارد ، هیچ کشوری به اندازه ما آفتاب ندارد، می توانیم از انرژی خورشیدی در اتومبیل ها و تولید برق برای روستاها استفاده کنیم.
رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر پژوهش در حوزه پزشکی تصریح کرد: خوشبختانه ما پیشرفت های خوبی در حوزه تامین سلامت داشته ایم و بسیاری از کارهایی که در حوزه پزشکی انجام می شود بومی است و دیگران از مقاله های ما استفاده می کنند ، اما باید در ساخت دستگاه های پزشکی نیز تلاش جدی داشته باشیم.
وی افزود: در ابتدا جهاد خودکفایی ایجاد شد و اقدام به تولید دستگاه های پزشکی کرد، اما این روند متوقف شد و اکنون شرکت های مختلف خارجی در ایران نیازهای پزشکی ما را رصد می کنند و بر اساس این نیازها، دستگاه تولید می کنند تا ما به سمت تولید این دستگاه ها نرویم در صورتی که این روند وابستگی می آورد و در صورت تحریم، با مشکل مواجه خواهیم شد.
ولایتی با انتقاد از کسانی که معتقدند آموزش بر پژوهش غلبه کرده است، گفت: هرکدام از این دو حوزه در جای خود قرار دارند و باید به پژوهش هم بها داد و برای آن نقشه راه داشت.
رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه پژوهش دایره وسیعی دارد و باید در دانشگاه آزاد اسلامی تقسیم‌بندی شود، اظهار داشت: باید براساس بودجه محدود پژوهشی، اولویت ها را دسته‌بندی کرد. به عنوان نمونه واحد قزوین که در حوزه رباتیک ورود کرده، موفق بوده و باید هر واحد دانشگاهی ما هم ماموریت مشخص داشته باشد.
وی با تاکید بر لزوم انتشار مقاله های علمی در پایگاه های معتبر جهانی گفت: برخی می گویند مقاله های ISI اهمیت آنچنانی ندارند در صورتی که ISI ارزش جهانی دارد و برای اینکه بتوانیم خودمان را در جهان مطرح کنیم، باید براساس معیارهای قابل قبول حرکت کنیم. ما با همین مقالات توانستیم رشد علمی کشور را شتاب دهیم و اکنون از بسیاری از کشورها جلو هستیم.
فراهنگ**9246** 1823 خبرنگار: علیرضا مرادی ** انتشار: طاهره نبی اللهی

انتهای پیام /*

نظر شما