صاحبخبر - کمبود پروتئینهای ضروری نظیر گوشت میتواند افراد بزرگسال جوان را در معرض ریسک ناراحتی روانی قرار دهد.
به گزارش مهر، مطالعه محققان نشان میدهد افراد جوانی که کمتر از سه وعده در هفته گوشت میخورند و کمتر ورزش میکنند در معرض ریسک بالا ناراحتی روانی قرار دارند.با این حال، سلامت روان افراد بزرگسال بالغ (بالا ۳۰ سال) به مراتب نسبت به مصرف منظم قهوه و کربوهیدراتها حساس تر است.محققان دریافتند خلق و خو در افراد بزرگسال جوان (۱۸ تا ۲۹ سال) به غذا (گوشت) بستگی دارد که امکان دسترسی پیشنیازهای انتقالدهندههای عصبی را در مغز افزایش میدهد.لینا بگداچه، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «به نظر میرسد خلق و خو افراد بزرگسال جوان به شدت به تشکیل مواد شیمیایی مغز حساس است.»وی در ادامه میافزاید: «مصرف منظم گوشت منجر به تشکیل دو ماده شیمیایی مغز (سروتونین و دوپامین) شده که برای بهبود اخلاقیات مهم هستند. ورزش منظم هم منجر به تشکیل این دو ماده و سایر انتقالدهندههای عصبی میشود.»به گفته وی، «افراد جوانی که کمتر از سه وعده در هفته گوشت (قرمز یا سفید) مصرف میکنند و کمتر از سه بار درهفته ورزش میکنند دچار ناراحتیهای روانی چشمگیری هستند.»اما در افراد بزرگسال بالغ، خلق و خو عمدتا وابسته به مواد خوراکیای است که موجب افزایش دسترسی به آنتیاکسیدانها (میوه) و ترک غذاهای که به نادرستی موجب فعال شدن سیستم عصبی سمپاتیک میشود (قهوه، شاخص گلوکز بالا و صبحانه نخوردن)، است.∎
نظر شما