شناسهٔ خبر: 22888767 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

واکنش ها در افغانستان به اقدام ترامپ درباره بیت المقدس

کابل- ایرنا - هم صدا با جهان اسلام در افغانستان نیز نسبت به اقدام روز گذشته ترامپ رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر انتقال سفارت کشورش به بیت المقدس و اعلام پذیرش این شهر به عنوان مرکز رژیم صهیونیستی واکنش های اعتراضی شکل گرفته و رو به افزایش است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، دولت جمهوری اسلامی افغانستان روز پنجشنبه با صدور اطلاعیه ای بیان کرد که با درک نگرانی عمیق مردم مسلمان کشور و جهان اسلام، تشویش و نگرانی عمیق خود را در رابطه به رسمیت شناختن بیت المقدس و انتقال سفارت آمریکا به این شهر، قبلاً از مجاری دیپلماتیک به رهبری آن کشور ابراز کرده است.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: تصمیم اتخاذ شده باعث جریحه‌دار شدن احساسات تمام مسلمانان جهان گردیده و روند طرح صلح در خاورمیانه را به مخاطره می اندازد، از این جهت هر اقدام یک جانبه در این خصوص بدون اشتراک فلسطین و راه حل دولت مستقل، به نتیجۀ مثبت و راه حل دایمی منتج نمی‌گردد.
این اطلاعیه مطبوعاتی افزوده است؛ حکومت وحدت ملی و مردم مسلمان این سرزمین با سایر مسلمانان جهان خواهان تأمین حقوق حقۀ مردم فلسطین برای داشتن یک دولت مستقل است.
دولت افغانستان اعلام کرده است که بیت المقدس به عنوان اولین قبلۀ مسلمانان جهان که برای سایر ادیان نیز دارای اهمیت است، باید موقعیت آن بر اساس قوانین بین‌المللی، مصوبات سازمان ملل ‌متحد و خواست میلیون ها مسلمان جهان تثبیت گردد.
در ادامه آمده است که همانطور که دیده می‌شود در ارتباط با این موضوع خوشبختانه اجماع جهانی وجود دارد و در باره بیت المقدس نمی توان یک جانبه تصمیم گرفت و باید در چارچوب عمومی صلح به حل دایمی منتج شود.
حکومت وحدت ملی برای تحقق صلح دایمی و عادلانه در فلسطین در همکاری با جهان اسلام و جامعۀ جهانی در قالب سازمان همکاری کشورهای اسلامی و ملل‌ متحد از این طرح به صورت مداوم حمایت می‌کند.
همچنین رهبر شورای عالی احزاب جهادی و ملی افغانستان نیز در واکنش به این اقدام تحریک آمیز آمریکا اعلام کرد که با سایر مسلمانان برای حمایت از بیت المقدس به عنوان سرزمین فلسطین ایستاده ایم.
صبغت الله مجددی از حکومت و جریان‌های سیاسی خواست که در تصمیم‌گیری‌ها خود منفعت‌های ملی را در نظر بگیرند.
وی امروز در یک نشست خبری در کابل وحدت ملی را یک 'اصل' و داشتن موضع سیاسی را «حق» هر حزب خواند و گفت که حکومت و جریان‌های سیاسی با موضع‌گیری‌هایشان نباید به وحدت ملی آسیب برسانند.
عبدالله عبدالله رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی افغانستان نیز امروز در یک نشست خبری در کابل گفت که افغانستان هیچگاه بیت‌المقدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت نمی‌شناسد و همواره از حقوق ملت فلسطین حمایت خواهد کرد.
از دیگر واکنش های منعکس شده درافغانستان پیرامون حرکت تنش زای آمریکا در مورد بیت المقدس اعلام موضع برخی از علمای افغانستان بود.
علمای شرکت کننده افغانستان در کنفرانس وحدت اسلامی که در تهران حضور داشتند، طی نشستی در اعتراض به تصمیم ترامپ درباره به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارت آمریکا به این شهر مخالفت خود را اعلام داشتند.
در همین ارتباط آیت الله ساجدی تصمیم دولت آمریکا را توهین به همه مسلمانان و اعلام دشمنی آشکار با اسلام است و مسلمانان با حفظ وحدت کلمه باید با اتخاذ تصمیمی واحد و فوری بر علیه این توطئه ایستادگی کنند.
حامد کرزی رئیس جمهوری سابق افغانستان نیز تصمیم ترامپ را مبنی بر انتقال سفارت کشورش به بیت المقدس محکوم کرد و آن را به زیان صلح و ثبات منطقه دانست.
عبدالرب ‌رسول سیاف رهبر حزب دعوت اسلامی افغانستان نیز امروز در همایش هوادارانش انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس را یک اشتباه بزرگ خواند و گفت: حتی ملت آمریکا هم موافق تصمیم ترامپ در مورد به رسمیت شناختن بیت المقدس نیست.
فضل هادی مسلم یار رئیس مجلس سنای افغانستان نیز از ترامپ خواست تا در مورد انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس تجدید نظر کند و گفت که این کار ترامپ اقدامی علیه تمام کشورهای اسلامی است.
به گزارش ایرنا، شهر قدس که مسجدالاقصی نخستین قبله مسلمانان را در خود جای داده بخش لاینفک فلسطین بوده و یکی از مهمترین اماکن سه گانه مقدس اسلامی به شمار می آید و از جایگاه و اهمیت ویژه ای نزد مسلمانان برخوردار است.
قدس شرقی از نظر قطعنامه های سازمان ملل اراضی اشغال شده محسوب می گردد، اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن این شهر بعنوان پایتخت رژیم اشغالگر قدس نقض آشکار قطعنامه های بین المللی است.
شورای امنیت سازمان ملل در دسامبر سال میلادی گذشته قطعنامه ای تصویب و تاکید کرد که «هیچ تغییری در مرزهای قبل از چهارم ژوئن 1967 از جمله در رابطه با بیت المقدس به رسمیت شناخته نخواهد شد، مگر اینکه طرف ها در مذاکرات بر سر آن به توافق برسند». شبد**آساق * 1104*1379
انتشار دهنده: هادی افتخاری

انتهای پیام /*

نظر شما