شناسهٔ خبر: 22696994 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

در دوازدهمین سالگرد درگذشت گرافیست بزرگ ایران مطرح شد

ممیز و همفکرانش پایه گذاران خانه هنرمندان بودند

صاحب‌خبر -

مراسم دوازدهمین سالگرد درگذشت مرتضی ممیز گرافیست، طراح و تصویرگر مطرح ایرانی جمعه ۳ آذر در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
به گزارش مهر، امرالله فرهادی که اجرای مراسم را برعهده داشت در سخنان کوتاهی گفت: مرتضی ممیز سهم بسزایی در شکل‌گیری خانه هنرمندان ایران داشت. زمانی که خانه هنرمندان ایران هنوز ساخت و سازش کامل نشده بود، مرتضی ممیز جلسات انجمن طراحان گرافیک را در خانه هنرمندانی که هنوز کارگر و بنا در آن مشغول کار بودند برگزار می‌کرد و به همه انجمن‌ها توصیه می‌کرد برای رونق گرفتن این مکان، جلسات خود را در خانه هنرمندان ایران برگزار کنند.
وی ادامه داد: ممیز گنجینه بزرگی به هنرهای بصری ما اضافه کرده است و این گنجینه آن قدر عظیم است که پس از ۱۲ سال آثار متعددی از این هنرمند به جا مانده است که هنوز نمایش داده نشده‌اند.
در ادامه این مراسم انوشیروان ممیز گفت: امسال برای دوازدهمین سال است که شاهد برگزاری یادبود مرتضی ممیز هستیم. اگر حمایت‌های مجید رجبی معمار و همکاران اش در خانه هنرمندان ایران نبود بی‌شک شاهد برگزاری این رویداد به این شکل نبودیم. مراسم یادبود مرتضی ممیز یک کار گروهی است.
وی اظهار کرد: مهمان ویژه مراسم یادبود مرتضی ممیز، مارکوس وایسبک طراح و گرافیست آلمانی است. تفاوت مراسم امسال با سال‌های گذشته این است که در دوره‌های پیشین از گرافیست‌های مطرح بین‌المللی که با مرتضی ممیز هم دوره و دوست بودند دعوت می‌کردیم اما امسال تصمیم گرفتیم یکی از گرافیست‌های مطرح را که جزو گرافیست‌های نسل بعد ممیز به شمار می‌رود دعوت کنیم. مجموعه‌ای از ۸۰ پوستر این گرافیست آلمانی در گالری پاییز و زمستان به نمایش درآمده‌ است. انوشیروان ممیز ادامه داد: همچنین امسال تصمیم گرفتیم که منتخبی از آثار خسرو بیات را که از همکاران و هم دوره‌های مرتضی ممیز در کتاب هفته به شمار می رود به نمایش بگذاریم که مجموعه آثار او که شامل ۳۵ پوستر و آگهی تبلیغاتی است به انتخاب مجید عباسی در گالری میرمیران در معرض دید مخاطبان قرار می گیرد.
وی گفت: در گالری «ممیز» نیز مجموعه‌ای از ۲۳ تصویرسازی این گرافیست به نمایش درآمده است. برخی از این تصویرسازی‌ها تاکنون دیده نشده‌اند و این مجموعه شامل تصویرسازی‌های شاهنامه، قصص قرآن و بخشی از آن‌ها تصویرسازی‌هایی است که ممیز برای انتشار در کتاب هفته خلق کرده است.
در ادامه مراسم مجید عباسی که نمایشگاه‌گردانی نمایشگاه خسرو بیات را برعهده داشت، گفت: در همان سال‌هایی که دغدغه اصلی من و هم نسلان من، طراحی پوستر، برگزاری نمایشگاه‌های شخصی یا گروهی در داخل و خارج از کشور، رقابت در مسابقات بین‌المللی و ربودن جایزه‌ها بود، نام یک طراح ایرانی برای اولین‌بار در فهرست برندگان جوایز اصلی بی‌ینال بین‌المللی پوستر «ورشو» که یکی از مهم‌ترین و یکی از اصلی‌ترین رقابت‌های آن زمان بود، درخشید و آن نام خسرو بیات بود.
وی ادامه داد: خسرو بیات طراح گرافیک و مدیر هنری، متولد ۲۶ آبان ۱۳۱۸ شیراز است و سال‌هاست که در تورنتو زندگی می‌کند. البته او سال‌هاست کار برای سفارش دهندگان را کنار گذاشته اما همچنان برخی از ایده‌های عمیقش را اجرا می‌کند. بیات در سال ۱۳۳۷ در دانشگاه تهران تحصیل در رشته نقاشی را آغاز کرد اما آن را نیمه رها کرد و سال‌ها بعد به بریتانیا رفت و در رویال کالج لندن به تحصیل پرداخت. شاگردی در کنار استادانی چون جاک کانیر، مارگرت کالورت، نیکلای جنکینز، لوک لاین، باب گیل، آلن فلچر از او طراحی با تجربه با ایده‌های ناب ساخت.
به گفته عباسی، خسرو بیات معتقد است ایده مهم‌ترین اصل دیزاین است و چون عرصه اصلی کار او آژانس تبلیغاتی بوده است او این کار را به خوبی فهمیده و بلد است.
عباسی در بخش پایانی صحبت‌های خود گفت: انجمن طراحان گرافیک ایران مفتخر است که در سال گذشته از ایشان دعوت کرد تا عضویت افتخاری انجمن را بپذیرد. حضور افتخاری خسرو بیات در جمع ما طراحان گرافیک غنیمتی بسیار ارزشمند است و مایه مباهات جامعه طراحان گرافیک ایران است.
در بخش پایانی این مراسم «مارکوس وایسبک» طراح و گرافیست آلمانی مجموعه‌ای از طراحی‌های خود و شاگردانش را نمایش داد و درباره این آثار توضیحاتی ارایه داد.
در پایان مراسم نیز نمایشگاه آثار مرتضی ممیز، منتخبی از آثار خسرو بیات و مارکوس وایسبک در خانه هنرمندان ایران افتتاح شد.

برچسب‌ها:

نظر شما