شناسهٔ خبر: 22647020 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

شرایط برای جهش روابط ایران و اتریش مهیا است

غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران که هیئت روسای اتاق های سراسر کشور در سفر به اتریش را سرپرستی می‌کند، با وزیر علوم و اقتصاد این کشور دیدار کرد.

صاحب‌خبر -

شرایط برای جهش روابط ایران و اتریش مهیا استبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، وزیر علوم و اقتصاد اتریش که قرار است مسئولیت ریاست اتاق بازرگانی اتریش را برعهده بگیرد، با ابراز خرسندی از میزبانی هیئت اقتصادی ایران گفت: به طور سنتی همکاری های تنگاتنگی میان وزارت خارجه اتریش و اتاق بازرگانی فدرال برقرار بوده و سیاست‌گذاری‌های کشور برای صادرات طراحی شده است.
ارتباطات اتاق‌های ایران و اتریش نیز ‌امیدوارکننده است. روند فعالیت‌های دوکشور باید خارج از دولت‌ها تعریف شود تا بخش خصوصی دو کشور روابط خود را تعمیق ببخشند.
هارالد ماهرر ادامه داد: تاریخچه همکاری‌ها میان اتریش و ایران در دهه‌های اخیر مثبت بوده است و سفر ریاست جمهوری قبلی ما به ایران پس از به امضا رسیدن برجام به عنوان اولین مقام بلندپایه جهان، گواهی بر این موضوع است. قبل از به نتیجه رسیدن برجام هم روابط دو کشور برقرار بود به همین دلیل بهبود این روابط امکان‌پذیر است و باید تلاش کنیم که نشست‌ها و همایش‌های مشترک دو کشور را که اولین بار در سال 2015 برگزار شد ادامه دهیم.
این مقام اتریشی افزود:‌ با توجه به اینکه ایران یک همکار مفید برای اتریش به حساب می‌آید و افزایش روابط تجاری، خواسته هر دو طرف است، مشتاقم تا با دیدگاه بخش‌خصوصی ایران در مورد زمینه‌های همکاری مشترک بیشتر آشنا شوم.
رئیس اتاق ایران نیز در این نشست با ابراز خرسندی از ایجاد فرصت مذاکره اقتصادی با وزیر علوم و اقتصاد اتریش گفت: از گذشته به غیر از مسائل اقتصادی رابطه‌ای احساسی میان دو کشور برقرار بوده است. این رابطه عاطفی و دیدگاه مثبت دو طرف به یکدیگر، مبنای اصلی برای توسعه روابط است. اتریش از گذشته دور به ایران نزدیک بوده و در زمینه‌های پزشکی همکاری‌های خوبی میان دو کشور سابقه دارد. در زمانی که ایران دچار محدودیت در روابط اقتصادی بود، اتریش روابط خود را با ایران قطع نکرد.
غلامحسین شافعی ادامه داد: بعد از رفع تحریم‌ها و امضای برجام، اتریش اولین کشوری بود که هیات بزرگی به ریاست رئیس‌جمهور وقت این کشور راهی ایران کرد به دنبال آن ایران هم هیئت 120 نفره‌ای را راهی اتریش کرد و توافقنامه‌های خوبی برای آینده روابط، میان دو کشور به امضا رسید.
وی افزود: در این سفر نیز تمام ظرفیت اتاق‌های سراسر ایران حاضر هستند. از این نظر این سفر بی‌نظیر است. در تمام صنایع ما از گذشته ردپای اتریش وجود دارد و خاطره های خوبی در همکاری های دو کشور وجود دارد و زمینه‌ها برای جهش در روابط دو کشور آماده است.
رئیس پارلمان بخش‌خصوصی ایران گفت: ما اتریش را پلی برای حضور در بازار اتحادیه اروپا می‌دانیم و اتریش هم می‌تواند برای دسترسی به بازار منطقه نظیر حوزه قفقاز و آسیای مرکزی، ایران می‌تواند سهل‌ترین و امن‌ترین مسیر برای اتریش باشد. مذاکراتی که در این سفر داشتیم نیز امیدواری‌های زیادی را برای آینده ایجاد کرد.
شافعی گفت: زمینه‌های همکاری مشترک در بخش‌های دانش فنی، انرژی‌های نو، محیط زیست، مدیریت منابع آب، مدیریت شهری و ترافیک، تولیدات دارویی، ماشین آلات صنعتی و شرکت‌های دانش‌بنیان، زمینه‌های بارزی هستند که می‌توانیم با اتریش همکاری داشته باشیم. آنچه به عنوان یک مشکل پابرجاست مسائل روابط بانکی و بیمه‌ای است که کشور اتریش قدم‌های مناسبی در این زمینه برداشته است.
در آینده نیز هیئتی برای رفع مسائل بانکی به اتریش سفر می‌کند تا این مشکلات محدود نیز حل شود.
رئیس اتاق ایران از وزیر علوم و اقتصاد اتریش دعوت کرد به ایران سفر کند.
وزیر علوم و اقتصاد اتریش پس از سخنان شافعی گفت: از مشکلات بانکی در روابط دو کشور آشنا هستیم و به دنبال راه‌هایی برای رفع آن هستیم.
وی ادامه داد: بخش‌هایی که به عنوان زمینه همکاری یاد شد جزو بخش‌هایی است که در آن فعال هستیم و امکان همکاری به ویژه در بخش محیط‌زیست فراهم است.
هارالد ماهرر ادامه داد: می توانیم برای 6 گروه کاری برنامه‌ریزی کنیم و زمینه‌های همکاری در بخش‌های دیگر را نیز مشخص کنیم تا در آن زمینه‌ها نیز به مذاکره بپردازیم. اگر از پروژه های موجود در ایران مطلع باشیم می‌توانیم برای فعالیت در آن‌ها برنامه‌ریزی کنیم.
وی افزود: باور داریم که ایران در بخش هنر و ادبیات حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و مایل هستیم همکاری‌های فرهنگی در کنار روابط اقتصادی برقرار شود.

 

بخش خصوصی محور توسعه روابط اقتصادی و تجاری ایران و اتریش

سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتریش در مراسم ضیافت شام کاری با حضور غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و روسای اتاق‌های استانی گفت: با توجه به فضای مثبتی که در روابط اقتصادی و تجاری ایران با اتریش ایجاد شده است و نقش بسیار موثری که اتاق‌های بازرگانی می‌توانند در بهره جستن از ظرفیت‌های موجود داشته باشند، ایده سفر هیئت اتاق‌های بازرگانی استانی سال گذشته مطرح شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اقای مولایی افزود: با توجه به نقشی که اتاق‌های استانی در اتریش دارند، به علت استقلال نسبی استان‌های اتریش در حوزه‌های آموزش و اقتصاد و صنعت، برگزاری چنین نشستی می‌تواند به تبادل تجربه و به روز کردن دانش کمک کند و با توجه به کمیسیون مشترکی که از پیش بین دو کشور برگزار شده، مسئولان اتاق‌ها می‌توانند بخش خصوصی را به بهره گیری از امکانات موجود فراهم شده در چارچوب کمیسیون مشترک، تشویق کنند.
وی خاطرنشان کرد: کمیسیون مشترک که بین وزارت صنعت ایران و وزارت اقتصاد اتریش برگزار می‌شود و شش کارگروه در حوزه‌های مختلف اقتصادی، صنعتی و تجاری دارد، نقشه راهی را برای پنج سال آینده ترسیم کرده و کارگروه‌ها هم بسیار فعال هستند و قرار است جلسه دوم کمیسیون مشترک در سطح وزیران در آینده‌ای نزدیک در وین برگزار شود.
سفیر کشورمان در اتریش خاطرنشان کرد: این بستر و زمینه‌ای است که در سطح دولتی فراهم شده اما نقش‌آفرینان اصلی بخش‌های خصوصی اتاق‌ها هستند که از این امکان و ظرفیت بهره ببرند و سفر هیئت اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور به اتریش می‌تواند فضاهای مثبت ایجاد شده را در عرصه عمل محقق کند و دستاوردهای چشمگیری برای کشور در حوزه اقتصادی داشته باشد.
مولایی خاطرنشان کرد: نکته حائز اهمیت در اتریش این است که همه استان‌ها بدون استثنا در زمینهٔ همکاری اقتصادی با ایران فعال شده‌اند و مثلاً استان 'فورالبرگ' در مرز سوئیس حجم روابطش با ایران کمتر از استان 'اتریش سفلی' بزرگ‌ترین استان اتریش، نیست.
سفیر کشورمان افزود: ریشه و تبار همکاری‌های اقتصادی و تجاری و صنعتی اتریش با ما خیلی قدیمی است و برخی از پیوندهایی که تا حدودی در یک دهه گذشته گسسته شده بود مجدداً احیا شد و در عین حال عرصه‌ها و زمینه‌های جدیدی برای همکاری هست که یا در گذشته کمتر آشنا بودیم یا کمتر توجه ما را جلب کرده بود که این زمینه‌ها هم در حال ورود به مدار همکاری با کشورمان هستند.
مولایی خاطرنشان کرد: علاوه بر این مسائل، یک مزیتی که در حال حاضر در اتریش از آن برخورداریم شرایط نسبی مطلوب بانکی و مالی در این کشور است. اتریش از اولین کشورهایی است که ما در بانک مرکزی آن حساب باز کردیم و رئیس بانک مرکزی و وزیر دارایی آن سفرهای خوبی به ایران داشتند و برای پروژه‌هایی که اتاق‌های بازرگانی در نظر دارند می‌توانیم از امکان فاینانس 'اوبربانک' اتریش بهره بگیریم و این مساله هم قطعاً محدود به اوبربانک نخواهد بود.
سفیر جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: خوشبختانه در مجموع فضای همکاری اقتصادی و بانکی و تجاری ما با اتریش مساعد است و علاقه مندی هم وجود دارد اما اینکه چگونه از این فضا بهره بگیریم بستگی به شما (اتاق‌های بازرگانی و بخش خصوصی) دارد.
مولایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتریش و اکردیته در اسلواکی، در پایان اظهاراتش به وجود ظرفیت‌های همکاری اقتصادی و تجاری با کشور اسلواکی نیز اشاره کرد.

شافعی: ارتباطات بسیار خوب و مفیدی با اتریش خواهیم داشت

در ادامه این جلسه، غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ضمن تشکر از تلاش‌های عباداله مولایی سفیر جمهوری اسلامی ایران و همکاران او در سفارت برای هماهنگی‌های سفر بی‌سابقه هیات اتاق‌های بازرگانی ایران به اتریش، گفت: ملاقات خصوصی با رئیس اتاق بازرگانی فدرال اتریش که بزودی رئیس اتاق اتحادیه اروپا (یورو چمبرز) خواهد شد، برگزار کردیم.
وی افزود: در این جلسه صحبت‌های زیادی مطرح شد اما موضوع مهمی که در حضور سفیر مطرح کرد این بود که اتاق ایران را در تمام اجلاس‌های یورو چمبرز دعوت خواهند کرد و این به نظر من اثرات خیلی خوبی خواهد داشت.
شافعی گفت: با وزیر اقتصاد اتریش دیداری داشتیم که نتایج بسیار خوبی داشت.
رئیس اتاق ایران تاکید کرد: انعکاس سفر در بین مقامات اینجا به ویژه وزیر اقتصاد اتریش با توجه به این که تمام ظرفیت اقتصادی بخش خصوصی ایران در اینجا حضور پیدا کرده است، برایشان بسیار جالب و حائز اهمیت بود.
شافعی افزود: تصور می‌کنم که هم در بخش مسائل اقتصادی و هم در حوزه‌هایی مانند آموزش در آینده خواهیم توانست ارتباطات بسیار خوب و مفیدی با اتریش داشته باشیم.
جلسه مشترک روسای اتاق بازرگانی ایران و اتاق‌های استانی ایران با اتاق فدرال و اتاق‌های استانی اتریش روز سه‌شنبه در محل اتاق فدرال اتریش در وین برگزار شد.
سفر این هیئت که نماینده بخش خصوصی ایران است در نوع خود رویدادی بی نظیر است که با تلاش‌ها و پیگیری‌های دیپلماسی اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران در وین محقق شد.
در آغاز جلسه مشترک روسای اتاق‌های بازرگانی و استانی ایران و اتریش، کریستوف لایتل رئیس اتاق فدرال اقتصادی اتریش ضمن خوشامدگویی به هیات ایرانی، بر اهمیت روابط اقتصادی با ایران برای اتریش و لزوم بررسی بیشتر زمینه‌های گسترش همکاری‌ها تاکید کرد.
رئیس اتاق ایران نیز در سخنانی، حضور نمایندگان پارلمان بخش خصوصی ایران در اتریش را فرصتی کم‌نظیر برای آشنایی با ساختار و فعالیت‌های دو طرف، تبادل آرا و آشنایی با ظرفیت‌های بالقوه همکاری توصیف کرد.
همچنین 'علیرضا اشرف' دبیر کل اتاق ایران با تشریح ساختار، اهداف و موقعیت اتاق در اقتصاد کشور، بر ضرورت توسعه روابط اقتصادی ایران و اتریش تاکید کرد. وی گفت: امیدوارم با ارائه ساختار اتاق ایران شاهد گسترش همکاری‌های اقتصادی در زمینهٔ‌های مختلف از جمله انتقال فناوری‌های نوین بین بخش خصوصی ایران و اتریش باشیم و فصل نوینی در روابط دو کشور ایجاد شود.
همچنین 'پدرام سلطانی' نایب رئیس اتاق ایران در سخنانی، فرصت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری در ایران را معرفی کرد. در جلسه روز سه‌شنبه همچنین چند تن از روسای اتاق‌های بازرگانی استانی ایران و اتریش زمینه‌های همکاری و توسعه روابط را معرفی کردند. شافعی و لایتل روسای اتاق‌های بازرگانی ایران و اتریش نیز در حاشیه نشست ، جلسه دو جانبه ای با حضور عباداله مولایی سفیر ایران برگزار کردند.
به گفته سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتریش، سفر هفته جاری روسای اتاق‌های سراسر کشورمان به اتریش که در نوع خود رویدادی مهم و قابل توجه در روابط اقتصادی دو کشور ارزیابی می‌شود، می‌تواند زمینه را برای معرفی فرصت‌های اقتصادی، شناسایی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های متقابل، ترسیم چشم‌انداز و ارائه نقشه راه تقویت و گسترش بیش‌ازپیش همکاری‌های اقتصادی، صنعتی و تجاری بخش‌های خصوصی دو کشور مساعد گرداند.

نظر شما