شناسهٔ خبر: 22300443 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

علی شمخانی:

کاهش اصطکاک حاکمیت با رسانه‌ها امنیت ملی را تقویت می‌کند

صاحب‌خبر -

دبیر شورای‌عالی امنیت ملی تاکید کرد: به میزان کاهش اصطکاک دولت و حاکمیت با رسانه‌ها و واگذاری امور نظارت بر تخلفات حرفه‌ای رسانه‌ها به نهادهای صنفی حرفه‌ای و مسئولیت پذیر اعتماد متقابل میان حاکمیت و رسانه‌ها تقویت خواهد شد و با رشد سرمایه اجتماعی و سپس انسجام اجتماعی شاهد تقویت مولفه‌های امنیت ملی خواهیم بود‌.
به گزارش ایلنا، دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در  اختتامیه بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات عنوان کرد: شعار بیست و سومین نمایشگاه  مطبوعات در سال جاری ؛ رسانه‌های آزاد، انسجام اجتماعی، پیشرفت ملی تعیین شده است. ماهیت این شعار واجد اشارات روشنی از ارتباط  رسانه و امنیت ملی است. بدون شک یکی از اصلی‌ترین مولفه‌های تقویت ساختار سیاسی و همسو کننده مجموعه منابع برای تحقق اهداف راهبردی در یک کشور موضوع انسجام اجتماعی است.
شمخانی با تاکید بر اینکه توسعه، تعالی و پیشرفت بدون وجود انسجام اجتماعی امکان‌پذیر نیست چراکه فقدان انسجام اجتماعی به هدر رفت مهمترین منبع و موتور محرکه پیشرفت یعنی سرمایه‌های انسانی منجر خواهد شد، گفت: در جامعه‌ای که امکان تعالی سرمایه‌های انسانی فراهم نباشد نمی‌توان به شکل‌گیری انسجام اجتماعی امیدوار بود چرا که عقب‌ماندگی و جهل اجتماعی مهمترین مانع برای ایجاد انسجام اجتماعی است. انسجام بر پایه رویکرد  و منافع جمعی شکل می‌گیرد و تا زمانی که آحاد جامعه در مسیر تعالی قرار نگیرند، هویت ملی و شناخت کافی نسبت به منافع ملی ایجاد نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه بدون گفتگو، مفاهمه و اقناع‌سازی نمی‌توان به ایجاد بستر تعالی در جامعه امیدوار بود، تاکید کرد: امر و نهی در پاره‌ای موارد می‌تواند موجب شکل گیری آرامش و نظمی‌تصنعی در جوامع شود اما به طور قطع تعالی سرمایه‌های انسانی را به دنبال نخواهد داشت.
وی افزود: رسانه‌ها محور و پیشران اصلی برای ایجاد فضای گفت‌وگو و تعالی و زمینه‌ساز نشاط و انسجام اجتماعی هستند. از جایگاه مسئول نهاد امنیت ملی کشور و به عنوان فردی که به موضوعات سیاسی،دفاعی و امنیتی اشراف دارد معتقدم که بدون ارایه تعریف مشخص از مسئولیت‌های متقابلی که حاکمیت و رسانه نسبت به یکدیکر دارند نمی‌توان زمینه ایفای نقش حداکثری رسانه‌ها در حوزه تامین منافع ملی را فراهم نمود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: به میزان کاهش اصطکاک دولت و حاکمیت با رسانه‌ها و واگذاری امور نظارت بر تخلفات حرفه‌ای رسانه‌ها به نهادهای صنفی حرفه‌ای و مسوولیت‌پذیر  اعتماد متقابل میان حاکمیت و رسانه‌ها تقویت خواهد شد و با رشد سرمایه اجتماعی و سپس انسجام اجتماعی  شاهد تقویت مولفه‌های امنیت ملی خواهیم بود. این حرکت ضمن آن که  آزادی مسئولانه رسانه‌ها را شکل می‌دهد از امنیتی شدن حوزه فرهنگ که قطعا ضد انسجام اجتماعی و به تبع آن ضد امنیت ملی است جلوگیری خواهد کرد
وی ادامه داد: البته  مسئولیت شناسی و مسئولیت پذیری جزء لاینفک ایجاد این شرایط است که به طور طبیعی بخش مهمی‌از ان به رسانه‌ها و نهادهای صنفی و حرفه ای مرابط با ان مربوط می‌شود. در این مسیر رسانه‌ها نیز متقابلا باید نشان دهند که مرادشان از آزادی، ولنگاری و هرج و مرج نیست.باید بلوغ سیاسی و رسانه‌ای و تخصصی‌شان را بیش از گذشته به منصه ظهور برسانند.
شمخانی با بیان اینکه فضای حرفه‌ای رسانه نیازمند رسانه حرفه‌ای است که مبنای فعالیتش هویت و منافع ملی باشد که ما در این بخش نیز با مشکلات قابل توجهی مواجه هستیم، گفت: مایلم از این فرصت استفاده کنم و ضمن تاکید بر نقشی که رسانه‌های کشور می‌توانند در تحقق مهمترین مسئله امنیت ملی کشور یعنی رفع موانع پیشرفت اقتصادی و در راس آن مبارزه قاطع و بدون تنازل با فساد اقتصادی دارند اشاره کنم.
 دبیر شورای امنیت ملی خاطرنشان کرد: همه ما بر این باور اشتراک نظر داریم که فساد اقتصادی مهمترین عامل کاهش سرمایه اجتماعی و مانع اصلی رشد و پیشرفت اقتصادی است. ریشه‌های شکل‌گیری و خانه‌‌نشین شدن فساد در عدم پاسخگویی، عدم شفافیت، دور زدن قانون، رانت اطلاعاتی، برخوردهای سلیقه‌ای و تبعیض‌آمیز و باند‌بازی و فامیل‌سالاری است. طبیعتا اگر انسان عالم را محضر خدا بداند، در این عرصه، معصیت و فساد نمی‌کند. اما اگر فرد یا جریانی از این فضا فاصله گرفت و احساس کرد که می‌تواند حیاط خلوتی را برای فرار از پاسخگویی و بی‌قانونی و... ایجاد کند زبان رسانه باید وارد میدان شود.
 

برچسب‌ها:

نظر شما