شناسهٔ خبر: 19579397 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

تغذیه صحیح هنگام سحر و افطار

مصرف مواد شیرین در سحری توصیه نمی‌شود.

صاحب‌خبر -
تغذیه صحیح هنگام سحر و افطار
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، راضیه شناور ، مسئول گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بهتر است غذای مصرفی در وعده سحر، ویژگی‌های وعده ناهار را داشته باشد تا از ایجاد گرسنگی در روز، پیشگیری شود.
وی ادامه داد: مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحر توصیه نمی‌شود؛مصرف اینگونه مواد غذایی با تحریک انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلول‌ها و کاهش آن می‌شود؛ به این ترتیب، مصرف مواد غذایی شیرین و دارای قندهای ساده مانند شیرینی و شکلات در وعده سحری، موجب می‌شود شخص زودتر گرسنه شود.
در هنگام افطار، مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروه‌های غذایی شیر و لبنیات (شیر و ماست و پنیر)، میوه و سبزی، نان و غلات (برنج و نان) برای افزایش قند خون توصیه می‌شود، نان و پنیر و سبزی که یکی از عادت‌های خوب غذایی هموطنان در این ایام است؛ علاوه بر آن، مصرف شیر گرم، فرنی و شیربرنج در هنگام افطار مناسب است.

مسئول گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه، افزود: استفاده از مواد غذایی مانند سوپ کم چرب، آش کم حبوبات، حلیم بدون روغن (حلیم منبع خوبی از مواد نشاسته ای، فیبر، پتاسیم و منیزیوم است) و مایعات، به هنگام افطار و سحر، موجب حفظ تعادل آب و مواد معدنی فرد روزه دار می‌شود.
شناور اضافه کرد: استفاده از سبزی و میوه در هنگام افطار و همچنین در فاصله بین افطار تا سحر، به دلیل این که منبع خوبی از آب و فیبر هستند، برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و مانع بروز یبوست می‌شود.
وی تصریح کرد: سبزی‌ها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در روز جلوگیری می‌کنند.

نظر شما