به گزارش میزان؛ حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در نودمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به جنایتهای حکام مستبد رژیم سعودی گفت: آنچه که این روزها توسط حکام جنایتکار آل سعود در منطقه میگذرد حقیقتا مایه تالم و تاثر شدید است.
او ادامه داد: همه دنیا میبینند که حکام پادشاهی آل سعود ماهها است بر سر ملت مظلوم یمن آتش میریزند و تمام زیرساختهای این کشور را هدف گرفتهاند و مردم بی دفاع آن را شهید میکنند.
سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به حمایتهای رژیم سعودی از گروه تروریستی و تکفیری داعش گفت: حکام جنایتکار سعودی با حمایتهای همه جانبه از گروه تکفیری و ملحد داعش در جنایت هایی که این گروه تروریستی در عراق و سوریه انجام می دهد شریک است. همچنین رژیم سعودی در جنایتها و ظلمهای علیه مردم مظلوم بحرین روا داشته میشود نیز شریک است.
رژیم سعودی با به شهادت رساندن آیت الله نمر زوال حتمی خود را رقم زده است
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در ادامه به اقدام جنایتکارانه اخیر رژیم سعودی در به شهادت رساندن آیت الله نمر اشاره کرد و گفت: رژیم سعودی با به شهادت رساندن این عالم بزرگوار جنایتهای خود را به اوج رساند و این گونه جنایتها چیزی نیست که مسلمین و منصفین عالم بتوانند از کنار آن بگذرند. رژیم سعودی با به شهادت رساندن این عالم بزرگوار زوال حتمی خود را رقم زده است.
او گفت: رژیم آل سعود با اعدام این عالم بزرگوار هم با خشم مردم مسلمان و آزادی خواهان جهان روبرو میشود و هم در دنیا و آخرت گرفتار عذاب دردناک الهی خواهد شد.
انتقاد از سکوت مجامع به اصطلاح حقوق بشری در مقایل اعدام شیخ نمر
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای با اشاره به سکوت مجامع به اصطلاح حقوق بشری در قبال جنایتهای آل سعود گفت: از حکام آل سعود که خارج از عقل اقدام میکنند انتظاری نیست؛ اما مایه تاسف از سازمانهای به اصطلاح حقوق بشری و به اصطلاح مخالف اعدام است که در هیچ یک از این جنایتها نه اقدام درخوری انجام دادهاند و نه حتی سخن قابل توجهی گفتهاند.
او ادامه داد: در مورد اعدام اخیر فقط بعضی از اظهار نگرانی کردند و اگر چنین اتفاقی در کشور دیگری میافتاد بوق های تبلیغاتی آنها نیز چه کارها که نمیکردند.
اقدام صورت گرفته در مقابل سفارت عربستان خلاف قانون بود
سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به محکومیت اقدام جنایتکارانه اخیر رژیم سعودی از سوی علمای سنی و شیعی داخل ایران و خارج از ایران گفت: اگر چه غیرت مردم مسلمان ایران نسبت به جنایتهای سعودیها به جوش آمده اما ما باید در کشور هر کاری را که انجام می دهیم مطابق با قانون باشد.
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای اقدام اخیر صورت گرفته در مقابل سفارت عربستان در تهران را اقدامی خلاف قانون و مقررات دانست و گفت: بر همین اساس تعدادی تحت تعقیب قرار گرفتند و بازداشت شدند و تعدادی هم در حال شناسایی هستند تا با آنها برخورد های قانونی لازم صورت گیرد.
او گفت: جنایت های آل سعود چیزی نیست که با این گونه اقدامات بتوان دل مسلمانان را نسبت به آن تسلی داد.
همکاری و هماهنگی قوه قضائیه با دستگاههای انتظامی و اطلاعاتی در امر برگزاری انتخابات
سخنگوی دستگاه قضا در ادامه به برگزاری دو انتخابات مهم در کشور ظرف دو ماه آینده اشاره کرد و گفت: کمتر از دو ماه دیگر دو انتخابات مهم را در کشور در پیش رو داریم و انشالله مثل سنوات گذشته مردم ما با شور و نشاط و احساس مسئولیت و مشارکت حداکثری که همیشه مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده این انتخابات را برگزار خواهند کرد.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای ادامه داد: انشالله نگاه و عمل تمام کاندیداهای انتخاباتی و طرفداران آنها بر پایه انصاف و حق الناس بودن باشد تا بتوانیم در نهایت امنیت و آرامش و رقابت این انتخابات را در راستای پیشبرد منافع ملی برگزار کنیم.
او با اشاره به همکاری و هماهنگی قوه قضائیه با دستگاههای انتظامی و اطلاعاتی در امر برگزاری انتخابات گفت: با هماهنگیهای صورت گرفته میان دستگاه قضا و دستگاههای انتظامی و اطلاعاتی این آمادگی را داریم تا با هر نوع جرم و تخلفی چه در فضای مجازی و چه در فضای غیر مجازی برخورد کنیم.
سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: همه افراد و دستگاههای ذیصلاح در ستاد پیشگیری حضور دارند و همه مسائل را دنبال می کنند و اگر فردی در امر انتخابات جرمی را مرتکب شد در اسرع وقت با آن برخورد می شود.
احضار برخی اهالی فتنه در پی اقدامات تخریبی برای آسیب رساندن به برگزاری انتخابات
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه با اشاره به فعالیتهای تخریبی برخی از اهالی فتنه برای آسیب رساندن به برگزاری انتخابات گفت: در همین راستا برخی از آنها احضار شدند و بازجویی هایی از آنها به عمل آمد و فعلا با یک قرار نسبتا خفیف آزاد شدند و بازداشت نشدند.
او ادامه داد: به آنها تذکرات لازم داده شده که اگر بخواهند به اقدامات فتنه گرانه خود ادامه دهند برخورد شدیدتری با آنها به عمل میآید.
قدردانی از نیروی انتظامی به سبب برخورد با مجرمان خطرناک/همکاری قوه قضائیه و پلیس برای مقابله با این نوع مجرمان
سخنگوی دستگاه قضا در ادامه با تشکر از نیروی انتظامی به سبب برخورد با مجرمان خطرناک گفت: در روزهای اخیر شاهد برخورد جدیتر و با برنامهتر نیروی انتظامی با مجرمان خطرناک هستیم.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای ادامه داد: برخی افراد مرتبط با جرائم خشن آزاد بودند که در ماههای اخیر با تلاشهای نیروی انتظامی دستگیر شدند.
او تأکید کرد: در راستای اقداماتی که نیروی انتظامی در سالهای گذشته برای شناسایی و دستگیری مجرمان خطرناک انجام داده در سال 94 نیز اقداماتی انجام داده و در حال شناسایی برخی دیگر از مجرمان خطرناک است.
سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به همکاری و هماهنگی میان قوه قضائیه و نیروی انتظامی در زمینه شناسایی و مقابله با مجرمان خشن گفت: در مواردی که برای دستگیری مجرمان خطرناک نیاز به دستور قضایی هست با هماهنگیهای به عمل آمده میان قوه قضائیه و نیروی انتظامی دادسرا اقدامات مقتضی را انجام میدهد.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه گفت: اخیرا افرادی در فضای مجازی اقداماتی را علیه امنیت و آرامش و منافع مردم انجام دادهاند که در این زمینه اقداماتی برای مقابله با آنها در جریان است که امیدواریم این اقدامات نتایج مطلوب تری داشته باشد.
ضرورت اعتماد مردم به مسئولان در امر ساماندهی موسسات پولی و بانکی
او در ادامه به بحث ساماندهی مسائل پولی و بانکی اشاره کرد و گفت: در زمینه ساماندهی تعاونیهای اعتباری و موسسات پولی و بانکی هم دولت و بانک مرکزی و دستگاههای نظارتی و هم قوه قضائیه با جدیت وارد شدهاند و اقداماتی را در جهت منافع مردم انجام دادهاند.
سخنگوی دستگاه قضا در ادامه با اشاره به ضرورت اعتماد مردم به مسئولان در امر ساماندهی موسسات پولی و بانکی گفت: مردم باید این اعتماد را به مسئولان داشته باشند و بدانند که مسئولان در جهت منافع مردم گام برمی دارند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای ادامه داد: تمام تلاش مسئولان این است که با توجه به اینکه برخی از موسسات پولی و بانکی با مشکلات مواجه شده اند، کمترین زیان و ضرر متوجه مردم شود.
او تأکید کرد: در حال حاضر در زمینه ساماندهی موسسات پولی و بانکی بیش از آنکه به فکر مجازات متخلفین باشیم به دنبال این هستیم که کمترین خسارت و زیان متوجه مردم و سپرده گذاران شود.
سخنگوی دستگاه قضا در ادامه با درخواست از مردم جهت دقت در امر سپرده گذاری گفت: در امر ساماندهی موسسات پولی و بانکی یک سری اقدامات مربوط به مسئولان و دستگاههای ذیربط است و از سویی دیگر یک مسئولیت هم برعهده خود مردم است.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی مبنی براینکه با توجه به پیام رئیس جمهور مبنی بر محکوم کردن حادثه سفارت عربستان در حال حاضر چند نفر دستگیر شدهاند و اقدامات قوه قضاییه در این زمینه چیست؟ تصریح کرد: ما این اقدام را خلاف قانون میدانیم و بلافاصله افرادی که خلاف قانون عمل کرده اند تحت تعقیب قرار گرفته اند آخرین تعداد افراد دستگیر شده را نمیدانم اما 38 نفر دستگیر شدهاند و با همکاری نیروی انتظامی و وزارت کشور پیگیری ها ادامه دارد.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه وکیل متهم نفتی درخواست آزادی موکلش را بر اساس ماده 242 قانون آیین دادرسی کیفری مطرح کرده اند آیا این قانون شامل حال متهم میشود، گفت: قانون تفاوتی بین افراد نگذاشته است و تفاوت نسبت به نوع جرم است، دادگاه مطابق قانون عمل میکند اما این به این معنا نیست که متهم حتما آزاد میشود.
او ادامه داد: اگر لازم شد قرار بازداشت موقت تبدیل به قرار وثیقه میشود، اگر جزای نقدی یا رد مالی باشد نیز محاسبه میشود اما قرار هنوز تبدیل نشده است.
آخرین وضعیت استعلامات انتخاباتی
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ارتباط با آخرین وضعیت استعلامات انتخاباتی گفت: تعیین صلاحیت تنها به عهده چهار مرجعی که از آنها استعلام می شود نیست مثلا یکی از این چهار مراجع ثبت احوال است اما الزامی نیست که احراز صلاحیت فقط با توجه به اسناد و مدارک این چهار مرجع باشد، احراز صلاحیت با احراز مجرمیت متفاوت است ، لازم نیست احراز کنند که فرد مجرم است، در قانون نیامده که مجرمیت باید احراز شود باید صلاحیت احراز شود.
سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: اگر چنانچه اطلاعاتی وجود داشته باشد که صلاحیت فرد زیر سوال برود ممکن است با احکام غیر قطعی هم صلاحیت احراز نشود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه تعداد از افراد ثبت نام کننده برای انتخابات دارای سابقه کیفری هستند، گفت: در مورد تعداد افرادی که سابقه کیفری دارند آماری ندارم و دادستان کل کشور و معاونت سیاسی و امنیتی دادستان در این زمینه اطلاع دارند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در نشریهای مطلبی توهین آمیز درباره شهیندخت مولاوردی منتشر شده است که این نشریه دلیل آن را آزادی بیان اعلام کرده اند. آیا وی در این زمینه شکایتی مطرح کرده است؟ گفت: از طرح شکایت خبر ندارم اما هیچ کس به هیچ شخص حقیقی و حقوقی حق توهین ندارد.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: آزادی بیان مستلزم توهین نیست، مطالبی که می گویم کلی است و راجع به مطلب سوال شما قضاوت نمیکنم اما اگر توهینی شود و در قانون موارد آن پیش بینی شده است مدعی العموم می تواند پیگیری کند.
او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا با نشریه مذکور به دلیل انتشار این مطلب برخورد خواهد شد و یا این نشریه توقیف میشود؟ گفت: اگر مورد جزو موارد مدعی العموم باشد رسیدگی می شود و همچنین با طرح شکایت خصوصی نیز به آن رسیدگی میشود اما در این خصوص باید دید که تشخیص دادگاه یا دادسرا چه خواهد بود.
هنوز قرار مجرمیت بقایی صادر نشده است
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آخرین وضعیت پرونده بقایی به کجا رسید و آیا قرار مجرمیت برای وی صادر شده است یا خیر؟ گفت: هنوز قرار مجرمیت صادر نشده است اما مرحله تحقیقات مقدماتی رو به پایان است.
سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: هنگامی که مرحله تحقیقات به اتمام برسد اگر بازداشت متهم ضرورت نداشته باشد قرار تبدیل و با صدور کیفرخواست به دادگاه می رود و اگر بازداشت الزام داشته باشد با بازداشت موقت و صدور قرار مجرمیت پرونده به دادگاه می رود.
حکم پرونده بیمارستان خمینی شهر هنوز قطعی نشده است
او در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر اینکه آخرین اقدامات قضایی در خصوص پرونده بیمارستان خمینی شهر به کجا رسید؟ گفت: حکم صادر شده است و اجمالاَ در حکم بدوی انفصال نیز وجود دارد اما چون این حکم هنوز قطعی نشده است از بیان جزئیات بیشتر معذورم.
سندی مبنی بر بازداشت سعید زینالی در ماجرای کوی دانشگاه وجود ندارد
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قوه قضاییه چه اقداماتی در خصوص هجمه هایی که در برخی دانشگاه ها به شورای نگهبان می شود انجام داده است؟ گفت: اگر به حسب وظایف شورای نگهبان خلاف قانون و جرم باشد حتما مدعی العموم وارد و شکایت می کند، کما اینکه در برخی موارد وارد شده است و افرادی هم احضار شده اند اما اگر نقد باشد باید تحمل کرد و یا احیاناَ پاسخ داد.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سعید زینالی یکی از دانشجویانی است که در حادثه کوی دانشگاه درسال 78 بازداشت شد، 17 سال از این بازداشت می گذرد این در حالی است که خانواده او به دلیل پیگیری این پرونده توسط حفاظت اطلاعات سپاه بازداشت شده اند درباره این پرونده چه اطلاعاتی دارید؟ گفت: شما خودتان را مقید بدانید و مستند صحبت کنید این فرد کجا بازداشت شده؟ و کدام حفاظت سپاه این مطلب را بیان کرده است؟ چنین چیزی ثابت نشده است و امکان ندارد یک نفر بازداشت شود و تحت نظر باشد.
او گفت: ممکن است این فرد یا هر کسی دیگری در کشور مفقود شود و ما هم این را قبول داریم اما اینکه ادعا می کنند بازداشت شده است هیچ مدرکی هنوز به دست نیامده است. اگر یک سیستم امنیتی این مطلب را به شما گفته به من بگویید تا پیگیری کنم، چطور خود آن مقام امنیتی نیامده گزارش آن را بدهد بنابر این شما نیز از این قضیه نگذرید و آن را ارائه دهید تا من با تمام جدیت آن را دنبال کنم و این داستان روشن شود.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای ادامه داد: یکی از سران فتنه که رأی نیاورده بود نامه ای نوشته بود که افرادی بازداشت شده اند که یکی از آنها که دختر فرزند شهید و تک فرزند است مورد تعدی واقع شده و بدن آنها را با اسید سوزانده اند این درحالی است که آن فرد پیدا شد و به وی تعدی هم نشده بود. بنابراین یک کلمه از حرف های آنها صحیح نبود با وجود اینکه در مسجد قلهک تهران برای وی مراسم ختم گرفتند بنابراین شما بلافاصله مطالب را نشر ندهید و بر روی صحبت هایتان دقت داشته باشید.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا پرونده آقای روزچنگ نیز مشمول ماده 242 قانون آیین دادرسی کیفری میشود، وی از مرداد 91 به مدت 41 ماه بدون تبدیل قرار در بازداشت هستند، گفت: این قانون در اول تیرماه 94 تصویب شده و در قبل نبود، ممکن است قرار تبدیل شود و در عین حال فرد نتواند وثیقه بگذارد بنابراین در زندان می ماند، اطلاع ندارم که قرار تبدیل شده یا خیر.
پرونده تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی در حال رسیدگی است
او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی از نمایندگان مجلس نامه ای نوشته اند و گفته اند که چرا به پرونده های تحقیق و تفحص در سازمان تأمین اجتماعی رسیدگی نمیشود، گفت: وقتی تحقیق و تفحص از مجلس آمد دستگاه قضا باید رسیدگی کند، اما این به معنی این نیست که حکم باید صادر شود، برخی پرونده ها ممکن است نیاز به کارشناسی و حسابرسی داشته باشند و این پرونده ها حتماَ ظرف سه ماه به نتیجه نمیرسند هر چند ما تمایل داریم که پرونده ها زودتر به سرانجام برسند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای ادامه داد: دادسرا و دادگاه در حال رسیدگی هستند و هنوز این پرونده به نتیجه نهایی نرسیده است و اینکه ظرف سه ماه حکم قطعی صادر شود در برخی پرونده ها امکان چنین چیزی وجود ندارد.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: برخی متهمین دفاترشان را به گونه ای بسته اند که با یک اقدام ساده حسابرسی و کارشناسی نمی توان به نتیجه روشنی رسید گاهی دفاتر یک چیزی را نشان می دهد اما واقعیت چیز دیگری است.
او گفت: مثلا در پرونده مه آفرید از او پرسیدیم که فلان ملک چقدر می ارزد؟ او گفت دو هزار میلیارد، ما آن را به کارشناسان سپردیم و کارشناسان نیز هر بار قیمت متفاوتی می دادند و یکبار اعلام کردند که این ملک 600 میلیارد تومان زیان ده است بنابر این در برخی پروندههای کلاهبرداری و موضوعات مالی باید کارشناسی دقیق صورت گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای تأکید کرد: گله نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه چرا شب و روز تلاش نمیکنید را به روی چشم می گذاریم اما اگر کارمند، تجهیزات و امکانات کافی داشتیم قطعا باید بهتر از این عمل می کردیم.
بابک زنجانی اگر قبل از صدور حکم پول را بدهد در مجازاتش بی تأثیر نیست
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قاضی صلواتی در بیست و چهارمین جلسه دادگاه بابک زنجانی فرصت یک ماههای به او داده است، اکنون 15 روزاز آن مهلت گذشته است، آیا عملا اقدامی دراین زمینه انجام داده اند یا خیر؟ گفت: ما واقعاَ نمیدانیم آیا وی در خارج از کشور پولی دارد یا خیر، وزارت اطلاعات و بانک مرکزی هم نمی دانند و دیگر اینکه اگر پول دارد و به خاطر تحریم نمی تواند بیاورد ما اطلاعی نداریم اما اگر می خواهد بدهی اش را پرداخت کند که دادگاه، دادسرا، شرکت نیکو و ... نیز دنبال این هستند که پول را بدهد چنانچه قبل از صدورحکم آن را بدهد حتماَ در مجازاتش بی تأثیر نیست.
او ادامه داد: وی در دفعات مختلف ادعا کرده که پول دارد و نمی تواند آن را بیاورد ولی هیچ وقت نتوانسته این قضیه را ثابت کند، من طبق تحقیقاتی که کرده ام گفته اند که دارد تلاش می کند بنابر این تلاش هایی کرده و برخی از اسناد را ارائه داده است.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در ارتباط با آخرین وضعیت پرونده فروش سهام سارینای کیش اظهار بی اطلاعی کرد.
پروندهای در دستگاه قضا برای موسسه ثامن الحجج تشکیل شده است
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا پرونده ای در دستگاه قضا برای موسسه ثامن الحجج تشکیل شده است یا خیر؟ گفت: این موسسه نیز دچار مشکلاتی شده اما با هماهنگی بین دولت، قوه قضاییه و بانک مرکزی تلاش می شود مشکلات رفع شود و آنها نیز قول داده اند که مشکلات را برطرف کنند، پرونده ای تشکیل شده اما کسی بازداشت و احضار قضایی نشده است.
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون پرونده افرادی که از مرتضوی پول دریافت کردهاند و تاثیر این امر در احراز صلاحیت انتخاباتی آنها گفت: من در این رابطه دوبار به تفضیل توضیح داده ام و اینکه این امر در تایید صلاحیت انتخاباتی این افراد چه تاثیری دارد موردی است که باید از مراجع ذیصلاح سوال شود.
در پرونده بورسیه، شاکیان به دادسرا مراجعه کنند
او در ادامه در پاسخ به سوالی در رابطه با پرونده دانشجویان بورسیه گفت: در این رابطه پروندهای در دادسرای تهران تشکیل شده و من در پاسخ به برخی دوستان که در این رابطه با من تماس میگرفتند می گفتم که اگر شاکی هستید باید به دادسرا مراجعه کنید.
سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دیوان عدالت اداری نمیتوانست وارد پرونده بورسیهها شود که در همین رابطه ریاست قوه قضائیه طی نامهای به مقام معظم رهبری پیشنهاد دادند که دیوان عدالت اداری بتواند در این پرونده ورود پیدا کند و معظم له هم فقط در خصوص بورسیه ها موافقت کردند که با مکانیزم 477 به این موضوع رسیدگی شود.
44 درصد از زندانیان ما به صورت مستقیم مرتبط با قاچاق مواد مخدر بودند
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه در پاسخ به سوالی در رابطه با موضع دستگاه قضا در قبال حذف مجازات اعدام از قانون جدید مبارزه با مواد مخدر گفت: ما تابع قانون هستیم اما باید در نظر داشت که قاچاق مواد مخدر خانمان سوز است و بسیاری از خانوادهها را گرفتار کرده است.
او ادامه داد: در بیش از یک دهه اخیر حدود 44 درصد از زندانیان ما به صورت مستقیم مرتبط با قاچاق مواد مخدر بودند و تعداد افرادی که به صورت غیر مستقیم در رابطه با مواد مخدر در زندان هستند به حدود 70 درصد می رسد.
سخنگوی دستگاه قضا تأکید کرد: فردی که 100 کیلو هرییون یا شیشه یا کراک را توزیع می کند با این کار تعداد زیادی را بی خانمان میکند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای با بیان اینکه هیچ اشکالی ندارد که سایر دستگاه ها در رابطه با بازدارندگی حکم اعدام قاچاقچیان مواد مخدر بررسی هایی را انجام دهند گفت: قوه قضائیه و نیروی انتظامی با تمام خسارتهایی که در رابطه با برخورد با قاچاقچیان مواد مخدر متحمل شده اند هیچ ادعایی ندارند که این راه های مقابله با قاچاقچیان مواد مخدر اعم از اعدام، حبس های طویل المدت و مصادره اموال، توانسته است قاچاق مواد مخدر را ریشه کن کند.
او ادامه داد: اینکه صرفا بگوییم این روش های برخورد جواب نداده پس ما حکم اعدام را برداریم که روش های مقابله با قاچاق موادمخدر تاثیر گذار باشد، حرف صحیحی نیست و میزان قاچاق مواد مخدر را افزایش میدهد.
حکم جیسون رضاییان صادر شده است ولی قطعی نیست
سخنگوی دستگاه قضا در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون روند حکم جیسون رضائیان خبرنگار روزنامه واشنگتن پست گفت: حکم او صادر شده، ابلاغ نشده است؛ اما این حکم قعطی نیست و گاهی هم حرف هایی زده می شود مبنی بر اینکه آمریکایی ها خواهان مبادله زندانیان هستند.
5 مورد تخلف انتخاباتی در تهران داشتهایم
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در رابطه با میزان تخلفات انتخاباتی گفت: میزان تخلفات انتخاباتی نسبت به دورههای قبل بسیار کاهش یافته و کل پروندههای تشکیل شده در زمینه تخلفات انتخاباتی زیر 10 تا است که 5 مورد آن مربوط به تهران می شود.
او در رابطه با استفاده برخی کاندیداهای انتخاباتی از امکانات دولتی گفت: طبق قانون استفاده از امکانات دولتی برای مصارف انتخاباتی و تبلیغاتی جرم محسوب میشود.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای با اشاره به اینکه دیروز از طرف عربستان اعلام شد که رای دو مامور خاطی عربستانی فرودگاه جده اعلام شده است، آیا این حکم به شما هم رسیده است گفت: در این زمینه خبری ندارم.
سخنگوی دستگاه قضا درباره پیرامون جزئیات حکم پرونده شکایت علی مطهری در شیراز گفت: در این پرونده آن مقداری که شکایت شده مورد رسیدگی قرار گرفته و حکم صادر شده اما چون حکم قطعی نیست نمی توان جزئیات آن را بیان کرد ولی اجمالا می توان گفت که در این پرونده مجازاتی از قبیل حبس، انفصال، شلاق و جزای نقدی در نظر گرفته شده است.
سازمان بازرسی کل کشور به بحث آلودگی هوا ورود پیدا کرده است
اژه ای در پاسخ به این سؤال که آیا قوه قضائیه برای برخورد با خاطیان به بحث آلودگی هوا ورود پیدا می کند یا خیر گفت: بحث آلودگی هوا از آنجایی که با سلامت مستقیم مردم ارتباط دارد در زمره بحث هایی است که ضروری است هر کس هر کاری در رابطه با رفع آلودگی هوا لازم است باید صورت گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای ادامه داد: اگر در این زمینه نیاز به قانون است باید قانونگذاری صورت گیرد و اگر هم نیاز به سرمایه گذاری است دولت باید اعتبارات بیشتری را تخصیص دهد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای با بیان اینکه مسئول مستقیم معضل آلودگی هوا سازمان محیط زیست و سایر سازمان های مربوطه است، گفت: البته این امر نافی مسئولیت دیگران نیست.
او ادامه داد: من شنیده ام که شهردار تهران گفته می تواند مسئله آلودگی هوای تهران را حل کند، خب اگر واقعا کسی حاضر شده این معضل را رفع کند باید ضمن مسئولیت پذیری امکانات لازم و مقدور را در اختیار وی قرار داد.
سخنگوی دستگاه قضا با بیان اینکه سازمان بازرسی کل کشور وارد بحث آلودگی هوا شده است، گفت: رئیس سازمان بازرسی کل کشور وارد این مسئله شده و نامه نوشته و در حال پیگیری است تا ببیند دستگاه های مختلفی که در این زمینه مسئولیت دارند آیا مسئولیت خود را انجام داده اند یا نه که هنوز نتایج بررسی های سازمان بازرسی کل کشور کامل نشده است.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای تأکید کرد: بحث آلودگی هوا چون یک حق عمومی است و دادستانی کل کشور می تواند در صورت تضییع این حق وارد شود و فی الجمله شنیده ام که دادستانی کل کشور در حال انجام بررسی های لازم است.
او در پاسخ به سوالی پیرامون اظهارات اخیر سعید مرتضوی مبنی بر اینکه امیدوارم پرونده من تحت تاثیر پرونده فاضل لاریجانی قرار نگیرد، گفت: در این زمینه یک بحث مربوط به این میشود که پرونده وی چیست و یک بحث مربوط به این می شود که چه مسائل مشترکی در بین این دو پرونده وجود دارد.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای ادامه داد: قطعا آن بخش های مشترک میان دو پرونده مزبور با هم مورد رسیدگی قرار میگیرند و آن بخش از پرونده وی که جدا است نیز قطعا تحت تاثیر پرونده دیگر قرار نمی گیرد.
سخنگوی دستگاه قضا تأکید کرد: پرونده ای که حکم قطعی اش صادر نشده به معنای این است که در حال رسیدگی است.
آخرین وضعیت پرونده کرسنت
اژه ای در پاسخ به سوالی پیرامون پرونده کرسنت و اینکه آیا حکم صادره برای مهدی هاشمی به این پرونده مربوط می شود یا خیر، گفت: در مورد پرونده کرسنت حکمی صادر شد و دیوان عالی کشور اعلام کرد این حکم مشمول مرور زمان است و سپس رای شعبه دیوان نقض شد و محکومیت قبلی صادره در قوت خود باقی ماند که نسبت به این حکم درخواست ماده 18 سابق یا همان 477 فعلی شده که این درخواست در مراحل اولیه است.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای ادامه داد: حکم مهدی هاشمی صادر شده و در این زمینه به تفصیل صحبت کردهام و حکم صادره نیز توسط تجدید نظر مورد تایید قرار گرفته است.
او درباره پیرامون تبلیغات برخی دولتمردان فعلی مبنی بر آلوده بودن بنزینهای پتروشیمی و واردرات بی رویه بنزین به واسطه این تبلیغات که در تشدید آلودگی هوا موثر بوده است، گفت: این مسئله که بنزین پتروشیمی آلایندگی داشته یا نه در حیطه تخصص و اختیارات من نیست و این امر جزء بخشهایی است که باید به صورت مصداقی و موردی رسیدگی شود و نمی توان در مورد آنها حکم کلی صادر کرد.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا پلمب سه مرکز درمانی را به دلیل انتقال ضایعات عفونی به بیرون از محیط بیمارستان تایید می کنید یا خیر، گفت: در این زمینه چون مرتبط با سلامت جامعه است باید با افراد متخصص به ویژه در حوزه وزارت بهداشت همکاریهای لازم صورت گیرد و اگر فرد یا مرکزی از رعایت اصول خودداری کرد و سلامت جامعه را مورد تعدی قرار داد قطعا قوه قضائیه ورود پیدا می کند.
سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: نمی توان به راحتی مراکز درمانی را پلمب کرد مگر در مواردی که به این نتیجه برسیم باز بودن این مراکز درمانی برای سلامت مراجعه کنندگان و جامعه مضر است.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای تأکید کرد: پلمب مراکز درمانی حتما باید با هماهنگی بازرسان و کارشناسان وزارت بهداشت باشد که در مورد اخیر آنگونه که من شنیده ام این اتفاق افتاده و در یک مورد دیگر هم قرار شد موارد دارای نقص رفع شود.
۴۷۲۳۶
∎
نظر شما