شناسهٔ خبر: 76950044 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

توسعه پرورش ماهیان خاویاری سازگار با آب شور در سیستان و بلوچستان

زابل - ایرنا - مدیرکل شیلات آب‌های داخلی سیستان و بلوچستان از گسترش پرورش ماهیان خاویاری سازگار با آب‌های شور در استان خبر داد و این فعالیت را با وجود زمان‌بر بودن، اقتصادی و سودآور توصیف کرد.

صاحب‌خبر -

عباس علیزاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با توجه به افزایش شوری منابع آبی، رویکرد شیلات استان به سمت پرورش گونه‌هایی از ماهیان خاویاری سوق پیدا کرده که سازگاری بالایی با این شرایط دارند و از نظر اقتصادی نیز توجیه‌پذیر هستند.

وی افزود: در زمان حاضر هفت مزرعه فعال پرورش ماهیان خاویاری در مناطق شمالی، مرکزی و بخش‌هایی از جنوب سیستان و بلوچستان وجود دارد.
علیزاده ادامه داد: با وجود زمان‌بر بودن این فعالیت، سرمایه‌گذاری انجام‌شده به‌دلیل ارزش بالای خاویار و محصولات جانبی به‌طور کامل جبران می‌شود و این حوزه همچنان سودده و آینده‌دار است.
وی با اشاره به ارزش بالای این گونه‌ها افزود: اهمیت اصلی این ماهیان علاوه بر کیفیت گوشت به تولید خاویار بازمی‌گردد که از بالاترین قیمت و ارزش افزوده در میان گونه‌های پرورشی ماهیان خاویاری برخوردار است و نقش مهمی در سودآوری این فعالیت ایفا می‌کند.

علیزاده ادامه داد: در فرآیند پرورش، ترکیب ماهیان ماده و نر به‌صورت علمی و برنامه‌ریزی‌شده انجام می‌شود و پس از چند سال نگهداری در محیط‌های پرورشی، این ماهیان به مرحله استحصال می‌رسند و تغذیه آن‌ها نیز به‌صورت کنترل‌شده و اصولی مدیریت می‌شود.

وی یکی از رسالت‌های اصلی شیلات را توسعه همه‌جانبه این صنعت دانست و تصریح کرد: توسعه مزارع پرورشی، ارائه آموزش‌های تخصصی، حمایت‌های فنی و مشارکت در تأمین خوراک از جمله اقداماتی است که برای گسترش پرورش ماهیان خاویاری در سیستان و بلوچستان با دنبال می‌شود.

علیزاده با اشاره به بازدید استاندار سیستان و بلوچستان از مزارع پرورش ماهیان خاویاری در روستای «گوری» از توابع شهرستان زهک در شمال استان گفت: طرح‌های پرورش ماهیان زینتی، زالو و قزل‌آلا به‌صورت خانگی و با مشارکت بخش خصوصی در استان در حال اجرا بوده که علاوه بر توسعه تولید آبزیان، زمینه اشتغالزایی را فراهم کرده است.

به گزارش ایرنا، یکی از مراکز پرورش ماهیان خاویاری در شهرستان زهک در منطقه سیستان فعال است.

منطقه سیستان در شمال سیستان و بلوچستان قرار دارد و دارای پنج شهرستان است.