شناسهٔ خبر: 76330402 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

نماینده ولی فقیه در هند: بانوان در حاشیه جامعه قرارد ندارند بلکه ستون اصلی آن هستند

حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالمجید حکیم الهی در سخنانی اظهار داشت : سیرۀ نورانی حضرت فاطمه(سلام‌الله‌علیها) به‌عنوان الگویی عملی، نه تنها مسیر زندگی فردی را روشن می‌کند، بلکه پایه‌ای مستحکم برای تربیت اخلاقی و معنوی نسل‌های آینده فراهم می‌آورد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه ترجمۀ خبرگزاری حوزه، کنفرانسی با عنوان «فاطمه همان فاطمه است» در مؤسسه غالب دهلی نو، برگزار شد و هدف آن بررسی زندگی پربرکت حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) در چارچوب مسائل اجتماعی، فکری و آموزشی امروز و ایجاد گفت‌وگوی علمی درباره جایگاه و نقش زنان در جامعه بود.

نماینده ولی فقیه در هند: بانوان در حاشیه جامعه قرارد ندارند بلکه ستون اصلی آن هستند

زنان؛ ستون و بنیاد جامعه

در این مراسم، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالمجید حکیم الٰهی در سخنانی خود با اشاره به جایگاه زنان در اسلام گفت: زن در حاشیه جامعه قرار ندارد، بلکه ستون و پایه آن است. و دانشگاه‌ها تنها مراکز آموزشی نیستند، بلکه بستر تربیت فکری و رشد شعور اجتماعی جوانان به شمار می‌روند.

وی با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، سه مسئولیت اساسی جوانان یعنی علم، اخلاق و خدمت اجتماعی را برجسته کرد و افزود: جوانان شیعه هند می‌توانند نقش برجسته‌ای در هم‌آهنگی بین مذاهب و بقای اجتماعی ایفا کنند.

در ادامه، نماینده ولی فقیه حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها) را به‌عنوان نمونه کامل زن معرفی کرد و گفت: در اندیشه اسلامی، معیار کمال انسانی جنسیت نیست، بلکه علم، اراده و تقرب به خداوند است. زن سرچشمه تربیت اخلاقی و معنوی نسل‌ها است.

انتقال سیرت فاطمی به دانشگاه‌ها و نسل جوان

حجت‌الاسلام شیخ مرزا امینی، رئیس مدرسه قرآنی هند، خطاب به جوانان تأکید کرد: وظیفه نسل امروز است که آموزه‌ها، احکام و احادیث حضرت فاطمه(سلام الله علیها) را به دانشگاه‌ها و مراکز علمی برسانند و فضای تبادل فکری پیرامون این آموزه‌ها را تقویت کنند تا نسل نوین بتواند به‌صورت عملی با سیرت فاطمی پیوند بخورد.

نقد استثمار زن در مکاتب غربی و جایگاه زن مسلمان

خانم فضه عباس نقوی، پژوهشگر اسلامی از دانشگاه علیگر هند، در سخنرانی خود با نقد مکاتب فکری غربی گفت: در جوامع غربی، زن به ابزار تبلیغات و کالا تبدیل شده است، که این امر منجر به کاهش اخلاقیات و افزایش مشکلات روانی در جامعه شده است.

وی با تأکید بر آموزه‌های اسلامی، جایگاه زن مسلمان را به عنوان انسانی با کرامت، با اختیار و مسئولیت اخلاقی و اجتماعی معرفی کرد و افزود: الگوی زنان در اسلام، همانند حضرت فاطمه(سلام الله علیها)، بر پایه علم، اخلاق و تربیت نسل‌های آینده استوار است و زن باید به‌عنوان عامل ارتقای جامعه و نه ابزاری برای مصرف و منفعت اقتصادی دیده شود.

اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان

در نشست اختتامیه، از دانشجویان و شرکت‌کنندگان برجسته به پاس خدمات علمی و سازماندهی‌شان با اهدای یادبودها و لوح تقدیر تجلیل شد. همچنین، از مهمانان ویژه به‌صورت سنتی استقبال و با لوح تقدیر مورد قدردانی قرار گرفت.

نماینده ولی فقیه در هند: بانوان در حاشیه جامعه قرارد ندارند بلکه ستون اصلی آن هستند

نماینده ولی فقیه در هند: بانوان در حاشیه جامعه قرارد ندارند بلکه ستون اصلی آن هستند

نماینده ولی فقیه در هند: بانوان در حاشیه جامعه قرارد ندارند بلکه ستون اصلی آن هستند

نماینده ولی فقیه در هند: بانوان در حاشیه جامعه قرارد ندارند بلکه ستون اصلی آن هستند