شناسهٔ خبر: 75815295 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نفت آفتاب بندرعباس در انتظار تحقق وعده‌ها؛ ۲ چالش، تولید پالایشگاه را نشانه گرفته است‌

بندرعباس - ایرنا - مدیرعامل پالایشگاه نفت آفتاب گفت: ادامه روند کنونی در تامین خوراک و انعقاد قرارداد زمین، چرخ تولید این مجموعه بزرگ صنعتی را با کندی مواجه کرده و حیات اقتصادی آن را به مخاطره انداخته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، حامد کاویانی شامگاه پنجشنبه در جلسه‌ای با حضور اعضای کمیسیون قضایی و فراکسیون کارآفرینی مجلس شورای اسلامی و همچنین معاونان وزرای نفت، صنعت، معدن، تجارت و اقتصاد، چالش‌های پیش‌روی این مجموعه تولیدی را تشریح کرد.

وی با استناد به مصوبات شورای تأمین استان و دستورات مستقیم وزیر نفت، اظهار کرد: همه مستندات لازم برای تأمین موقت خوراک میعانات گازی تا قبل از بهره‌برداری از واحدهای پالایشی مهر خلیج فارس موجود است و نیازمند پیگیری عملی مسئولان هستیم.

مدیرعامل پالایشگاه نفت آفتاب با اشاره به پروژه استراتژیک روغن پایه، خاطرنشان کرد: این پروژه ملی از سال ۱۳۹۷ زمین خود را دریافت کرده است، اما تاکنون موفق به انعقاد قرارداد با شرکت شهرک‌های صنعتی نشده‌ایم.

کاویانی با بیان اینکه این زمین به طور کامل به واحد صنعتی تبدیل شده است، تأکید کرد: انتظار داریم با مساعدت مسئولان، این مشکل نیز به سرعت حل شود تا بتوانیم طبق برنامه زمان‌بندی، پروژه را تا ۲۲ بهمن‌ماه به بهره‌برداری برسانیم.

نفت آفتاب بندرعباس در انتظار تحقق وعده‌ها؛ ۲ چالش، تولید پالایشگاه را نشانه گرفته است‌

وی با تشکر از حضور به موقع مسئولان، ابراز امیدواری کرد: با پیگیری‌های جدی و مستمر، شاهد رفع این موانع و تحقق هرچه سریع‌تر اهداف تولیدی و اشتغال‌زایی این مجموعه در استان باشیم.

تاکید بر مشکلات معیشتی کارگران نفت آفتاب

نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی در ادامه این نشست با اشاره به مشکلات معیشتی کارگران، بر لزوم حمایت فوری از پالایشگاه نفت آفتاب تأکید کرد.

احمد مرادی با بیان اینکه کارگران این مجتمع ماه‌هاست بدون حقوق مانده‌اند، اظهار کرد: اگر می‌خواهیم سفره کارگران و خانواده‌های آنان حفظ شود، باید چراغ تولید در این مجموعه روشن بماند.

وی با اشاره به نقش مهم این پالایشگاه در اشتغال‌زایی و کاهش آسیب‌های اجتماعی، افزود: این کارگران با اشتغال‌زایی، بار بزرگی از دوش دولت برداشته‌اند.

مرادی با بیان اینکه در کمیسیون انرژی پیگیر حل این مشکل هستیم‌، از سایر کمیسیون‌های تخصصی درخواست همکاری کرد و گفت: وقتی شاهد یک ترک فعل در جایی هستیم، همه باید پاسخگو باشند.

نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه اخیر با مدیران پالایشگاه‌های کشور، خاطرنشان کرد: آقای زراعت‌کار قول حل مشکلات را دادند و اکنون باید برای عملی شدن این قول‌ها همگی فشار لازم را وارد کنیم.

این نماینده مجلس با انتقاد از بهانه‌تراشی‌های موجود گفت: بهانه مجوز دادن به واحدهای غیرفعال در حالی صورت می‌گیرد که پالایشگاه پویای نفت آفتاب با وجود تولید و فعالیت چشمگیر، همچنان درگیر مشکل خوراک است.

مرادی با قدردانی از بخش خصوصی، تصریح کرد: حمایت از بخش خصوصی که ثابت‌کرده می‌تواند موفق باشد، یک وظیفه اخلاقی، انسانی و قانونی است و حمایت از تولید، در واقع حمایت از کارگران و سفره آنان است.

نفت آفتاب بندرعباس در انتظار تحقق وعده‌ها؛ ۲ چالش، تولید پالایشگاه را نشانه گرفته است‌

پالایشگاه نفت آفتاب نمی‌تواند بدون خوراک به حیات خود ادامه دهد

عضو هیئت مدیره شرکت پالایش نفت آفتاب در ادامه این نشست گفت: قول‌های لازم برای همکاری در زمینه تامین خوراک این مجموعه داده شد.

محمدمهدی دوستی با تاکید بر لزوم سرعت بخشی به اجرای این وعده‌ها، خاطرنشان کرد: یک مجموعه تولیدی نمی‌تواند یک سال و نیم بدون خوراک به حیات خود ادامه دهد.

دوستی ادامه داد: امیدواریم با پیگیری نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مشکل تامین خوراک هرچه سریع‌تر رفع شود تا این مجموعه بتواند با ورود خوراک، شریان اقتصادی خود را فعال کرده و مسیر رشد را ادامه دهد.

وی با بیان آرزو برای تحقق اشتغال‌زایی چند هزار نفری در این مجتمع، افزود: امیدواریم سال‌های آینده شاهد توسعه پایدار تولید و اشتغال و دستیابی به نتایج سودمند برای کشور عزیزمان ایران باشیم.

نفت آفتاب بندرعباس در انتظار تحقق وعده‌ها؛ ۲ چالش، تولید پالایشگاه را نشانه گرفته است‌نفت آفتاب بندرعباس در انتظار تحقق وعده‌ها؛ ۲ چالش، تولید پالایشگاه را نشانه گرفته است‌

هشدار نماینده هرمزگان درباره تعدیل نیروها در پالایشگاه نفت آفتاب

نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی با هشدار درباره تعدیل ۵۰۰ نفری نیروهای پالایشگاه نفت آفتاب بندرعباس، خواستار اقدام فوری دولت برای حل مشکل تأمین خوراک این واحد تولیدی و جلوگیری از بیکاری نیروهای باقیمانده شد.

فاطمه جراره در ادامه این نشست با ابراز نگرانی از وضعیت اشتغال در این مجموعه تولیدی اظهار کرد: تاکنون حدود ۵۰۰ نفر به دلیل مشکلات این شرکت خصوصی از جمله عدم تأمین خوراک پالایشگاه، تعدیل شده‌اند.

وی با بیان اینکه این شرکت ۲ هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال‌زایی مستقیم دارد، تأکید کرد: نباید اجازه داده شود این افراد بیکار شوند. این آمار تنها مربوط به اشتغال مستقیم است و با احتساب مشاغل غیرمستقیم و زنجیره ارزش، رقم بسیار بیشتری خواهد بود.

نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیگیری‌های مستمر از وضعیت این پالایشگاه گفت: دستگاه‌های اجرایی مربوطه باید پاسخگوی این وضعیت باشند. وقتی بخش خصوصی واقعی با چنین موانعی روبرو می‌شود، وظیفه دولت است که زمینه فعالیت آن را فراهم کند.

جراره با بیان اینکه در جلسات مختلف صحبت کردیم و حتی وزارت نفت هم قول مساعد داد، اما تا امروز این قضیه حل نشده است، افزود: باید این گره را باز کرد.

وی با تاکید بر فوریت حل این مشکل هشدار داد: همه ما نگران این موضوع هستیم. نباید اجازه داد شرایط به سمتی برود که دیگر نتوانیم کاری انجام دهیم.

گفتنی است، در این نشست مشکلات مطرح شده از سوی مدیران پالایشگاه نفت آفتاب مورد بررسی قرار گرفت و اعضای کمیسیون قضایی و فراکسیون کارآفرینی مجلس شورای اسلامی قول مساعد دادند که برای رفع این موانع تولید تلاش خواهند کرد.

به گزارش ایرنا، پالایشگاه نفت آفتاب به عنوان یکی از واحدهای تولیدی پیشرو در استان هرمزگان، نقش قابل توجهی در توسعه اقتصادی منطقه و ایجاد اشتغال پایدار دارد.