شناسهٔ خبر: 69912610 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

به مناسبت هفته ایدز مطرح شد؛

اچ‌آی‌وی یک بیماری عفونی است نه ایدز

کارشناس برنامه ایدز استانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: اصلاح باورهای غلط و فرهنگ سازی درست درباره ویروس اچ‌آی‌وی که یک بیماری عفونی است نه ایدز و با شناسایی زود هنگام قابل درمان و کنترل است باید مورد توجه قرار بگیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مژگان رنجبر خبرنگار مفدا کردستان سید اشرف حسینی در همایش آشنایی با رویکردهای نوین HIV در جهان و ایران و آشنایی با روش های پیشگیری ، غربالگری و درمان ایدز که به مناسبت هفته ایدز، امروز (یکشنبه ۳ آذرماه) در دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار شد، اظهارکرد: باید دانست که اچ‌آی‌وی یک بیماری عفونی است و اگر فرد تحت درمان قرار بگیرید می‌تواند مثل یک انسان عادی و سالم تا سال های سال حتی گاها تا آخر عمر به زندگی کند.

وی به دیدگاه غلط جامعه درباره اشتباه رایج بیماری ایدز و ویروس اچ‌آی‌وی پرداخت و گفت: هدف سازمان بهداشت جهانی شناسایی مبتلایان اچ‌آی‌وی مثبت و درمان آنان است به طوری که با دارو درمانی، میزان ویروس در خون و در مقابل انتقال بیماری به افراد جامعه هم به صفر خواهد برسد.

کارشناس بیماری ایدز دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه ویروس اچ‌آی‌وی تنها در گلبول های سفید که در خون و ترشحات بدن وجود دارد زندگی می‌کند، افزود: این ویروس بیرون بدن کمتر از ۶۰ ثانیه از بین خواهد رفت پس باور غلط که این بیماری از طریق یک روبوسی ساده، استخر مشترک، نیش حشرات، بزاق دهن یا روابط اجتماعی روز مزه منتقل می‌شود، کاملا اشتباه است.

اچ‌آی‌وی یک بیماری عفونی است نه ایدز


حسینی افزود: ویروس اچ‌آی‌وی از طریق خون و فرآورده های خونی، تماس جنسی محافظت نشده و از مادر آلوده به جنین منتقل می‌شود در نتیجه شناسایی راه های انتقال در جهت پیشگیری صحیح به شدت قابل توجه است.

به گفته وی انگ و تبعیض اجتماعی به بیماران مبتلا به اچ‌آی‌وی مثبت ، گرفتن حق زندگی و جداسازی آنان از خانواده اصلا درست نیست باید دانست که این بیماری مخصوص قشر خاصی از جامعه نیست و نمیتوان گفت کسی که اعتیاد دارد و مسائل دیگر قطعا به این ویروس مبتلا خواهد شد بلکه تحت شرایط محافظت نشده و عامل های انتقال هر شخصی احتمال مبتلا شدن به این ویروس را خواهد داشت.

کارشناس برنامه ایدز استانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان همچنین، افزود: فرد مبتلا به اچ‌آی‌وی مثبت اگر تحت درمان دارویی قرار بگیرید، در شرایط کنترل شده امکان انتقال به شریک جنسی و اطرافیان را هم نخواهد داشت و اینجاست که شناسایی به هنگام بسیار مهم است.

حسینی با اشاره به اینکه در صورت عدم درمان ویروس اچ‌آی‌وی مثبت، حداقل ۵ الی ۱۰ سال زمان لازم است تا این ویروس تبدیل به بیماری ایدز شود، افزود: درصورت درمان به موقع فرد می‌تواند تا ۲۰ الی ۳۰ سال یا گاها تا آخر عمر مثل یک فرد عادی، زندگی باکیفیتی داشته باشد.

اچ‌آی‌وی یک بیماری عفونی است نه ایدز

به گفته وی تنها راه تشخیص قطعی این بیماری آزمایش خون است و این بیماری طی ۱۴ روز تا سه ماه اول بدون علامت است و ممکن است آزمایش فرد در این بازه زمانی منفی گزارش شود. افراد حتما باید به مراکز بیماری های رفتاری تحت پوشش دانشگاه که در سطح استان درحال فعالیت هستند مراجعه کنند که در این مراکز تمامی اطلاعات بیمار به صورت کاملا محرمانه ثبت خواهد شد و همچنین مراحل مشاوره ای و درمانی رایگان انجام می‌شود.

کارشناس برنامه ایدز استانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به درمان این ویروس اشاره کرد و گفت: بعد از مثبت شدن ویروس اچ‌آی‌وی، بیمار به پزشک درمانگر مرکز بیماری های رفتاری ارجاع و دارو درمانی به صورت ترکیبی شروع خواهد شد، فرد سالانه آزمایشاتی جهت شمارش این ویروس درخون انجام می‌دهد که درمان تحت کنترل قرار بگیرد که زندگی باکیفیتی داشته باشد.

حسینی در پایان خاطرنشان کرد: بیماری اچ‌آی‌وی یک بیماری ویروسی خطرناک نیست بلکه همانند بیماری دیابت یک بیماری مزمن است که می‌تواند با کنترل و درمان به موقع حتی از بیماری دیابت هم راحت تر باشد.

دکتر صیفی پزشک درمانگر مرکز بیماری های رفتاری سنندج هم در ادامه به آمادگی این مرکز در جهت پاسخگویی سریع، رایگان و محرمانه برای تمامی مراجعه کنندگان پرداخت و همچنین به تمامی سوالات فراگیران پاسخ داد.