شناسهٔ خبر: 69909133 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

به مناسبت پویش "من هم تست HIV می‌دهم" مطرح شد؛

موفقیت ۹۵ درصدی در روند درمان اچ‌آی‌وی در بیماران مبتلای کردستانی/ گام‌های مؤثر دانشگاه در کنترل این بیماری

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: با تلاش های صورت گرفته، در ۹۵ درصد موارد، روند درمان های HIV در بیماران شناسایی شده کردستانی موفق بوده است.

صاحب‌خبر -

دکتر جهانبخش یوسفی افزود: فرد مبتلا باید سالانه آزمایش هایی را برای بررسی وضعیت ویروس ها و روند درمان انجام دهد، این درمان باعث میشود میزان ویروس اچ آی وی در بدن فرد کمتر و در مقابل سیستم دفاعی و سیستم ایمنی قوی تر شود که باعث افزایش طول عمر خواهد شد.

وی افزود: ویروس اچ‌آی‌وی می‌تواند از طریق سه راه اصلی وارد بدن شود اولین روش استفاده از سوزن‌های آلوده یا مشترک است. دومین روش انتقال از مادر به جنین است، خانم‌های باردار آلوده که درمان نشده‌اند، می‌توانند ویروس را به جنین خود منتقل کنند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: سومین راه، رابطه جنسی محافظت‌نشده است، این روش شایع‌ترین راه انتقال ویروس می باشد.

دکتر جهانبخش یوسفی بیان کرد: در استان کردستان حداقل ۶۲۴ نفر مبتلا به ویروس اچ‌آی‌وی وجود دارد، در حالی که تنها ۲۴۱ نفر شناسایی شده‌اند. این بدان معناست که ۳۸۳ نفر از مبتلایان هنوز تشخیص داده نشده‌اند.

به گفته وی سال گذشته، ۷۲ درصد از موارد شناسایی‌شده از طریق رابطه جنسی منتقل شده‌اند همچنین ۷۵ درصد گروه سنی مبتلایان بین رنج سنی ۲۵ تا ۴۵ سال بوده است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه نسبت خانم‌های مبتلا نیز از ۱۰ درصد به ۲۷ درصد در سال گذشته افزایش یافته است، افزود: تشخیص زودهنگام ویروس می‌تواند از پیشرفت بیماری و تبدیل آن به بیماری ایدز و انتقال آن به دیگران جلوگیری کند. افرادی که احساس می‌کنند ممکن است مبتلا باشند، باید بدون تأخیر آزمایش دهند.

به گفته وی در هر شهرستان، مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد که خدمات مشاوره، آزمایش و درمان رایگان ارائه می‌دهند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه تمام مراحل مشاوره و آزمایش در فضایی کاملاً محرمانه انجام می‌شود، افزود: افراد می‌توانند با نام مستعار مراجعه کنند و درصورت عدم تمایل نیازی به ارائه مشخصات فردی نیست و به صورت کاملا محرمانه، یک کد دریافت می‌کنند.

دکتر یوسفی اظهارکرد: با تماس به مراکز بیماری های رفتاری در هر شهرستان به صورت کاملا محرمانه، شرح حال از بیمار دریافت می شود و درصورت نیاز به آزمایش، بیمار به مرکز مراجعه می‌کند. در صورت مثبت بودن نتیجه آزمایش، فرد به پزشک درمانگر معرفی و درمان رایگان با استفاده از داروهای ترکیبی آغاز خواهد شد.