شناسهٔ خبر: 69870491 - سرویس سیاسی
منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

معنای بازگشت ترامپ برای خاورمیانه/ افشای ۲ سناریوی کاخ سفید

اقتصادنیوز : نیویورک‌تایمز با انتشار گزارشی مدعی شد، سیاست خاورمیانه‌ای دولت نخست دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا ۲ عنصر اصلی ادعایی داشت: هدف قرار دادن اقتصاد و تلاش برای منزوی کردن ایران از طریق ایجاد روابط نزدیک‌تر با رقبای تهران، یعنی اعراب و اسرائیل.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز، دولت ترامپ برای تحقق گزاره دوم در ماه‌های پایانی خود به پیشرفت بزرگی دست یافت؛ در آن بازه زمانی واشنگتن با تکیه بر به اصطلاح توافق‌نامه ابراهیم​​ زمینه را برای عادی‌سازی روابط بین اسرائیل و امارات متحده عربی، بحرین، سودان و مراکش هموار کرد. این توافق‌نامه همچنین با وعده‌های آمریکا مبنی بر معاملات بزرگ تسلیحاتی برای برخی از امضاکنندگان همراه شد. در آن بازه زمانی این امیدواری وجود داشت که عربستان‌سعودی به عنوان تاثیرگذاترین بازیگر جهان عرب در ژئوپلتیک خاورمیانه به این توافق تن دهد؛ هدفی که بایدن نیز بدان تحقق آن بود.

نیویورک‌تایمز در ادامه یادداشت ادعایی‌اش آورد، دستور کار دونالد جی.ترامپ در خاورمیانه همچنان نامشخص است؛ اما مسلم است که او چشم‌انداز ژئوپلیتیکی را در خاورمیانه به ارث برده که در مقایسه با چهار سال پیش به‌طور قابل‌توجهی متفاوت است و اتحادها و اولویت‌ها تغییر کرده‌اند. تنش‌های دیرینه در برخی موارد عمیق‌تر و در برخی شرایط آب رفته اند؛ در حالی‌که حملات حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و جنگ متعاقب آن در غزه می‌تواند منطقه را برای سال‌ها متلاطم کند. به ادعای نیویورک‌تایمز، هفته گذشته، ترامپ، «استیو ویتکاف» غول املاک و اهداکننده کمپین انتخاباتی‌اش را به عنوان فرستاده ویژه خود در خاورمیانه منصوب کرد. هنگامی که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در ماه ژوئیه در کنگره سخنرانی کرد، ویتکاف به‌عنوان مدافع سرسخت اسرائیل در این مراسم حضور داشت. هم‌زمان ترامپ سناتور مارکو روبیو از فلوریدا و مایک هاکبی را به ترتیب به عنوان وزیر خارجه و سفیر ایالات متحده در اسرائیل تعیین کرده؛ چهره‌های که حامی جنگ اسرائیل در غزه هستند.

مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «ساز مخالف عربستان با آمریکا؛ ریاض از توافق با تل‌آویو سر باز زد؟/ آخرین پلن ترامپ برای خروج واشنگتن از تنگنا» بخوانید.