شناسهٔ خبر: 69752284 - سرویس سیاسی
منبع: دفاع پرس | لینک خبر

وزیر اقتصاد: دوره بنگاه‌داری بانکداری‌ها باید تمام شود

همتی گفت: سال آینده به طور جدی از بانک‌هایی که زیر نظر وزارت اقتصاد هستند خواهیم خواست که بنگاه‌داری را کنار بگذارند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاع‌پرس، عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد و امور دارایی امروز (شنبه ۲۶آبان) در همایش تامین مالی تولید از بنگاه‌داری به بنگاه‌سازی، اظهار کرد: بانکها باید بنگاه‌داری را کنار بگذارند. سال آینده به طور جدی از بانک هایی که زیر نظر وزارت اقتصاد هستند خواهیم خواست که بنگاه‌داری را کنار بگذارند. بانک های خصوصی نیز با اهتمام بانک مرکزی باید این کار را انجام دهند؛ دوره بنگاه‌داری بانکداری ها باید تمام شود. 

وزیر اقتصاد: دوره بنگاه‌داری بانکداری ها باید تمام شود

وی ادامه داد: بحث تولید بحثی مهم است و این همایش مبدا خوبی برای تحرک جدی در تولید محسوب می‌شود؛ تولید دغدغه جدی رهبری نیز است.
 
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: طی سه دهه گذشته با تمام تلاش‌هایی که شد اما متوسط رشد اقتصادی ما بیشتر از ۳ درصد نبوده است؛ متأسفانه نااطمینانی در فضای کشور اولین ضربه را به تولید میزند.
وی ادامه داد: از بین متغیرهای کلان اقتصادی دغدغه همه دولتها رشد اقتصادی و مقابله با تورم است. با توجه به شرایط پیچیده موجود کنترل تورم به تولید ضربه میزند و رونق تولید هم تورم را به همراه دارد.
 
همتی تصریح کرد: دغدغه اصلی مسئولین همیشه تأمین مالی از طریق بانک‌ها و فشار بر منابع آنها بوده است. باید بپذیریم ما نتوانستیم از ابزارهای مختلف برای تأمین مالی استفاده کنیم.
 
وزیر اقتصاد اضافه کرد: شورای ملی تأمین مالی برای اولین بار در کشور تشکیل شد و با توجه به اختیاراتی که به آن داده شده می‌تواند ابزارها را توسعه و از آنها بهره برد؛ به عنوان مثال تأمین مالی زنجیره‌ای از طریق بورس کالا ابزار بسیار مهمی است. اگر ما به سرعت بتوانیم ابزارها را اجرایی کنیم می‌توانیم تأمین مالی غیرتورمی را داشته باشیم.
 
همتی با بیان اینکه ما دچار یک پارادوکس شدیم که بیرون آمدن از آن سخت شده است، گفت: امروز جهش‌های نرخ ارز حجم نقدینگی را به صورت دلاری کم نشان می‌دهد و عده‌ای به اشتباه فکر می‌کنند نقدینگی کم است.
 
وی افزود: افزایش درآمد ارزی ناشی از فروش نفت نیز نداریم و این به تولید فشار می‌آورد و آن را متوقف می‌کند.
 
همتی ادامه داد: اگر قرار بر معطل شدن برای آمدن ارز ناشی از فروش نفت باشیم کار پیش نخواهد رفت و حتماً باید به دنبال ابزارهای جدید تأمین مالی باشیم.
 
وی افزود: از بانک مرکزی خواهش دارم؛ با توجه به مدیریت ترازنامه بانک‌ها محدودیت‌هایی در تسهیلات دهی بانک‌ها داریم ولی این مشکل را حل نکرده است؛ اگر مشکل حل و نقدینگی کنترل می‌شد خوب بود ولی اتفاق نیفتاده و عملاً اضافه برداشت‌ها زیاد می‌شود. هزار همت از منابع بانک مرکزی با هزینه بالا برداشت شده است.
 
همتی گفت: به جای اینکه اجازه دهیم بانک‌ها اضافه برداشت داشته باشند؛ جلوی آن را باید بگیریم و سپرده قانونی را کاهش دهیم تا فشار به بانک نیاید و با هزینه کمتری این اتفاق بیفتد. برای خروج از تنگنای اعتباری باید سیاست‌های جدید به کار گیریم؛ به توافقات خوبی با رئیس جمهور رسیدیم تا گشایش‌هایی برای بخش‌های مولد داشته باشیم.
 
وزیر اقتصاد در ادامه با بیان اینکه باید به فکر بخش‌های مولد و پیشران اقتصادی بود، اظهار کرد: امسال باید آخرین سال بنگاه داری بانک‌ها باشد و از سال آینده به شدت پیگیر این قضیه خواهم بود. باید این دوران تمام شود.
 
همتی افزود: کار وزیر اقتصاد شده توزیع نیروها در شرکت‌های زیر مجموعه‌ها و بنگاه‌ها، من از رئیس بانک مرکزی خواهش می‌کنم به اتفاق برای این کار اقدام کنیم.
 
وی ادامه داد: باید بخشی از دارایی‌های بانک‌ها را واگذار کرد تا منابع به آن تزریق شود و بتوانند به درستی تأمین مالی جدید انجام دهند.
 
همتی تاکید کرد: ما روشی داریم برای واگذاری بنگاه‌های زیر مجموعه بانک‌ها و به زودی آن را عملیاتی خواهیم کرد. به جای شرکت‌های تولیدی باید بانک‌ها به سمت شرکت‌هایی برای ابزار مالی بروند. بانک‌ها باید به سمت درآمدهای غیرمشاع بروند و خدمات کارمزدی انجام دهد و شرکت‌های مشاوره‌ای برای سرمایه‌گذاری داشته باشند و به هیچ وجه متکی به درآمدهای مشاع نباشند.
 
همتی تصریح کرد: تأمین مالی برای دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصد وقتی منابع خارجی نداریم کاری دشوار است اما باید برنامه داشته باشیم که با رشد غیرتورمی از تله رشد ۳ درصدی سه دهه گذشته رها شویم.
 
وی افزود: تاکید رهبری نیز جهش تولید با مشارکت مردم است که این تنها از تأمین مالی شرکت‌های سهامی پروژه امکان‌پذیر است و این همکاری دقیق بین بورس، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد را طلب می‌کند.
 
انتهای پیام/۳۸۱