شناسهٔ خبر: 69722206 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ترامپ، سناتور تندروی آمریکایی را به عنوان وزیر خارجه خود معرفی کرد

نیویورک - ایرنا- دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا پس از دیدار با جو بایدن رئیس جمهور کنونی دموکرات این کشور، سناتور تندرو "مارکو روبیو" را به عنوان وزیر خارجه دولت آینده خود معرفی کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا که قرار است ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ سوگند یاد کند، مارکو روبیو سناتور ایالت فلوریدا را برای تصدی پست وزارت امور خارجه آمریکا معرفی کرد.

ترامپ درباره مارکو روبیو گفت: "مارکو یک رهبر بسیار قابل احترام و یک صدای بسیار قدرتمند برای آزادی است."

رئیس جمهور منتخب آمریکا در بیانیه ای افزود: "او (مارکو روبیو) یک مدافع قوی برای ملت ما، یک دوست واقعی برای متحدان ما و یک جنگجوی بی باک خواهد بود که هرگز در برابر دشمنان ما عقب نشینی نخواهد کرد."

 روبیو ۵۳ ساله که یکی از اعضای کمیته روابط خارجی و به طور همزمان عضو ارشد کمیته اطلاعات سنای ایالات متحده است، سیاستمداری در عرصه سیاست خارجی است که به دلیل رویکرد تهاجمی خود نسبت به چین شهرت دارد.

روبیو  اولین شهروند لاتین‌تبار خواهد بود که در مقام وزارت امور خارجه آمریکا قرار می‌گیرد. او به دلیل رویکرد سرسختانه‌ در عرصه سیاست خارجی مشهور است و از مواضع سرسختانه در قبال چین، کوبا و ایران دفاع می‌کند. او از مخالفان توافق هسته‌ای با ایران (برجام) و رفع تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران بوده است.

این سناتور تندروی آمریکایی، با تکرار ادعاهای ضد ایرانی واشنگتن مدعی شده است که ایران به دلیل  «حمایت از تروریسم» و «کارنامه حقوق بشری» هرگز نباید اجازه پیدا کند تا به سلاح هسته‌ای دست یابد. این در حالی است که سازمان های اطلاعاتی آمریکا نیز اعلام کرده اند که تهران سوی ساخت سلاح هسته ای حرکت نمی کند.

روبیو که در رقابت‌های مقدماتی جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا رقیب ترامپ بود، در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری این کشور به یکی از وفادارترین اعضای کارزار انتخاباتی رئیس جمهور منتخب آمریکا تبدیل شد.

این سناتور جمهوریخواه ایالت فلوریدا که قرار است جایگزین آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه کنونی دولت دموکرات بایدن شود، یکی از ۱۵ سناتور جمهوریخواهی است که با اختصاص بسته کمک نظامی ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین مخالفت کرد.

به گفته تحلیلگران سیاسی، مارکو روبیو هرچند طرفدار نظریه انزواگرایی در عرصه سیاست خارجی آمریکا نیست اما انتخابش به عنوان وزیر خارجه دولت جدید آمریکا نشان‌دهنده تغییری جدی در رویکرد واشنگتن در قبال چالش‌های بین‌المللی باشد.

مارکو روبیو در مصاحبه ای پس از پیروزی ترامپ در انتخابات با سی ان ان ادعا کرد که ایالات متحده آمریکا وارد "عصر سیاست خارجی عمل گرایانه" شده است.

او مدعی شد: "جهان به سرعت در حال تغییر است. می دانید، دشمنان در حال متحد شدن هستند - در کره شمالی، ایران، چین، روسیه - هماهنگی را افزایش می دهند." روبیو افزود: این امر مستلزم آن است که در نحوه سرمایه گذاری در خارج از کشور و کاری که انجام می دهیم، بسیار عمل گرا و عاقلانه عمل کنیم.

ترامپ پیش از این، مایک والتز نماینده جمهوری‌خواه کنگره این کشور از ایالت فلوریدا را به عنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دولت جدید خود معرفی کرد.

والتز که دارای پیشینه نظامی‌گری است و اولین عضو نیروهای ویژه ارتش ایالات متحده آمریکا است که بعد از بازنشستگی به عنوان یک نماینده به کنگره آمریکا راه یافته است، یکی از سرشناس‌ترین اعضای کارزار انتخاباتی ترامپ در راه پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا بود که به نفع رئیس جمهور سابق ایالات متحده در میان جامعه کهنه‌ سربازان این کشور فعالیت تبلیغاتی می‌کرد.

ترامپ  همچنین «جان راتکلیف» را به عنوان مدیر جدید «آژانس مرکزی اطلاعات» (سیا)، «استیون ویتکاف» سرمایه‌دار املاک و مستغلات را به عنوان نماینده ویژه خود در امور خاورمیانه و «مایک هاکبی» را به عنوان سفیر آمریکا در اسرائیل معرفی کرده است.

او پیشتر «الیز استفانیک» ۴۰ ساله و نماینده مجلس از ایالت نیویورک را برای سمت سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد معرفی کرده بود. 

دونالد ترامپ با اعلام ۲۷۰ رای الکترال، پیروز شصتمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) و بعنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور این کشور شد و با پایان شمارش آرا و در حالی که تیم او برای انتقال قدرت پیش از مراسم تحلیف در ۲۰  ژانویه سال ۲۰۲۵ آماده می شوند، اعلام شد که او ۳۱۲ رای الکترال کسب کرده است که بیشتر از حد نصاب (۲۷۰ رای الکترال) است و کاملا هریس رقیب دموکرات او فقط ۲۲۶ رای الکترال کسب کرد.

ترامپ با پیروزی در همه ایالت‌های کلیدی و سرنوشت ساز موسوم به ایالت های میدان نبرد شمال  آریزونا، در ایالت های نوسان میشیگان، پنسیلوانیا، جورجیا، کارولینای شمالی، ویسکانسین و نوادا، شکست سنگینی را بر دموکرات ها تحمیل کرد.

پس از شمارش آرا و تایید آنها در ایالت های مختلف، مجمع منتخبان در ۱۷ دسامبر دور هم جمع خواهند شد تا رسماً رای خود را به صندوق بیندازند و نتایج را به کنگره این کشور ارسال کنند. نامزدی که ۲۷۰ رای الکترال یا بیشتر به دست آورد، رئیس جمهور می‌شود.

این آرا رسماً توسط کنگره در ۶ ژانویه جمع آوری می شود و رئیس جمهور جدید آمریکا در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی سوگند یاد می کند.