شناسهٔ خبر: 69712893 - سرویس سیاسی
منبع: جماران | لینک خبر

پوتین تحمل انتقاد از جنگ را ندارد؛ پزشک روسی منتقد جنگ اوکراین به ۵ سال زندان محکوم شد

این حکم پس از آن صادر شد که مادر یکی از بیماران وی، اظهارات منتقدانه او را به مقامات گزارش داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، قاضی دادگاهی در مسکو یک پزشک متخصص اطفال به نام دکتر نادژدا بویانووا را به دلیل اظهاراتش در انتقاد از جنگ روسیه در اوکراین به پنج سال و نیم زندان محکوم کرد.

این حکم پس از آن صادر شد که مادر یکی از بیماران وی، اظهارات منتقدانه او را به مقامات گزارش داد. 

به گفته شاکی، خانم بویانووا مسکو را مقصر جنگ اوکراین خوانده بود. هرچند متهم در دادگاه با رد این اظهارات گفته بود چنین حرفی را نزده است.

الکساندر باستریکین، رئیس کمیته تحقیقات روسیه، شخصاً خواستار تشکیل پرونده جنایی علیه این پزشک شده بود.

وکیل خانم بویانووا به خبرنگاران گفت که آن‌ها انتظار چنین حکم طولانی مدتی را نداشتند و حکم را «بیش از حد سخت‌گیرانه» و «به طرز وحشتناکی بی‌رحمانه» توصیف کرد.

روسیه در سال ۲۰۲۲ مجموعه‌ای از قوانین را تصویب کرد که بیان هرگونه اظهارات عمومی مغایر با روایت رسمی درباره حمله به اوکراین را ممنوع می‌کرد. انتشار «اطلاعات نادرست» درباره ارتش نیز از ماه مارس به یک جرم کیفری تبدیل شده است.

 

روسیه آبراه بین فرانسه و بریتانیا را برای تمرینات کشتی جنگی مجهز به موشک‌های مافوق صوت انتخاب کرد

در این عکس گرفته شده از ویدئویی که توسط سرویس مطبوعاتی وزارت دفاع روسیه در روز سه شنبه، ۲۹ اکتبر ۲۰۲۴ منتشر شده، یک موشک بالستیک بولاوا از دریای اوخوتسک آزمایش شده است.

موشک‌های «زیرکن -Zircon » روسیه که می‌توانند به سرعت‌هایی چند برابر سرعت صوت و برد ۹۰۰ کیلومتر دست یابند، بخش مهمی از راهبرد روسیه برای مقابله با سامانه‌های پدافند موشکی ایالات متحده آمریکا محسوب می‌شوند.

دمیتری مدودف، رئیس‌جمهور سابق روسیه روز سه‌شنبه ۱۲ نوامبر رهبران اروپایی را به تلاش برای تشدید درگیری در اوکراین پس از انتخاب مجدد دونالد ترامپ متهم کرد.

مدودف در تلگرام نوشت که سیاستمداران اروپایی قصد دارند «درگیری با روسیه را به مرحله‌ای برگشت‌ناپذیر بکشانند.» او همچنین نسبت به عواقب اعطای مجوز به کی‌یف برای استفاده از موشک‌های دوربرد غربی برای هدف قرار دادن عمق خاک روسیه هشدار داد.

مدودف، معاون کنونی شورای امنیت روسیه و از متحدان ارشد ولادیمیر پوتین «اولتیماتوم‌های» فردریش مرتس - رهبر اصلی‌ترین حزب اپوزیسیون آلمان و صدراعظم احتمالی بعدی - درباره استفاده اوکراین از این سلاح‌ها را رد کرد و این قبیل اظهارات را «طبیعت انتخاباتی» خواند.

وی تصریح کرد: «بدیهی است که این موشک‌ها تأثیر قابل‌توجهی بر روند عملیات نظامی نخواهد داشت.»

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه و کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، در جریان مذاکرات روز دوشنبه خود در پاریس بر حمایت از کی‌یف تاکید کردند. وزیر امور خارجه فرانسه نیز به حامیان اوکراین توصیه کرد که از فرضیه‌سازی درباره نحوه مدیریت ترامپ در مناقشه خودداری کنند.

کی‌یر استارمر، نخست وزیر بریتانیا و امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در مراسم ۱۰۶اُمین سالگرد پایان جنگ جهانی اول در پاریس شرکت کردند.

به گزارش خبرگزاری‌های روسیه، یک کشتی جنگی نیروی دریایی روسیه مجهز به موشک‌های کروز مافوق صوت زیرکن، اخیراً رزمایش‌های ضد تروریسم خود را در کانال مانش [یا آنطور که بریتانیایی می‌گویند کانال انگلیس] انجام داده و اکنون در ‌آب‌های اقیانوس اطلس ادامه مأموریت‌های خود را انجام می‌دهد.

این کانال قسمتی از اقیانوس اطلس است که این اقیانوس را به دریای شمال پیوند می‌دهد و در شمال فرانسه و جنوب بریتانیا قرار می‌گیرند. بریتانیا و فرانسه تنها کشورهای اروپایی غیر از روسیه هستند که مجهز به سلاح اتمی هستند. 

کشتی جنگی «آدمیرال گولوکو» متعلق به ناوگان شمالی نیروی دریایی روسیه به عنوان بخشی از مانورهای آموزشی خود، تمریناتی را برای شبیه‌سازی حملات هواپیماهای بدون سرنشین هوایی (پهپاد) و شناورهای بدون سرنشین (شهپاد) انجام داد.

این کشتی جنگی مجهر به موشک‌های زیرکن روسیه است که می‌توانند به سرعت‌هایی چند برابر سرعت صوت و برد ۹۰۰ کیلومتر دست یابند، که می‌تواند سامانه‌های پدافندی را با چالش مواجه کند.

این اولین ماموریت راه دور کشتی «آدمیرال گولوکو» از زمان پیوستن آن به نیروی دریایی روسیه در دسامبر ۲۰۲۳ است.

پیش از آغاز خدمت این کشتی، سرگئی شویگو، وزیر دفاع سابق روسیه اعلام کرده بود که به موشک‌های زیرکن مجهز خواهد شد.

موشک‌های زیرکن در کنار موشک‌های حامل مافوق صوتِ آوانگارد، مجموعا محور راهبردی مافوق صوت روسیه برای مقابله با سامانه‌های پیشرفته پدافند موشکی آمریکا را تشکیل می‌دهند.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در سال ۲۰۲۳، دستور تولید انبوه موشک‌های زیرکن را به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای بهبود قابلیت‌های استراتژیک هسته‌ای روسیه صادر کرد.

 

اخبار مرتبط

انتهای پیام