شناسهٔ خبر: 69712677 - سرویس اجتماعی
منبع: ایرنا | لینک خبر

هشدار معاون اجتماعی قوه قضاییه نسبت به آسیب‌های فضای مجازی

تهرن- ایرنا- معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با اشاره به افزایش آسیب‌ها که بخش عمده از آن به فضای مجازی برمی‌گردد، گفت: در فضای مجازی شخصی با فروش و ارسال قرص سیانور موجب مرگ ۲ جوان در ۲ استان کشور شد؛ بنابراین باید بر فعالیت فرزندان خود در فضای مجازی نظارت داشته باشیم.

صاحب‌خبر -

بهگزارش ایرنا از قوه قضاییه، اصغر جهانگیر روز چهارشنبه در مراسم اختتامیه نخستین رویداد کارآفرینی پزشکی قانونی (سرنخ) که با حضور عباس مسجدی آرانی و جمعی از پژوهشگران، نخبگان و کارآفرینان در سالن اجتماعات شهید بهشتی سازمان پزشکی قانونی کشور برگزار شد، اظهار داشت: نخبگان و اندیشمندان همواره تلاش دارند نیازهای کشور را رفع کنند و به خودکفایی برسیم.

وی ادامه داد: اگر نگاه تاریخی به علم و فناوری داشته باشیم، می‌بینیم که در زمان پیروزی انقلاب تلاش اندیشمندان ما برای خودکفایی و پیشرفت آغاز شد اما دشمنان تلاش کردند که مانع این خودکفایی و تلاش علمی شوند و با وضع تحریم‌های ظالمانه به گمان خود می‌خواستند کشور را در تنگنا قرار دهند.

جهانگیر با تاکید بر اینکه استکبار به دنبال این است که ملت‌های آزاده از خودکفایی باز بمانند، افزود: تغییرات و رشد علمی در گذشته به نحوی بود که کشورها ضرورتی برای تغییر در خود نمی‌دیدند اما تغییرات امروز به نحوی ما را دچار تحول می‌کند که باید خود را هماهنگ با نیازهای جامعه رشد دهیم.

معاون رئیس قوه قضاییه یادآور شد: تغییرات اجتماعی امروز در قالب فضای مجازی برای همه ملموس است، موضوعات اقتصادی در رابطه با علم و فناوری، و توجه به نوآوری و خلاقیت در رابطه با موضوعات علمی بسیار با اهمیت است. صرفه اقتصادی در همه فعالیت‌های فناورانه موضوعی است که در دنیا مورد توجه قرار می‌گیرد یعنی کار علمی باید صرفه اقتصادی داشته باشد همچنین توجه به فناوری‌های نوین موضوع دیگری است که در رابطه با موضوعات علمی مورد توجه است.

تحریم‌ها برای ما فرصت محسوب می‌شود

وی تصریح کرد: امروز در شرایط تحریم که هزینه‌های واردات بسیار بالا است؛ فرصتی فراهم شده که بر اساس نیازها و ایده‌های موجود، نیازهای خود را برطرف کنیم. از این منظر، تحریم‌ها برای ما فرصت محسوب می‌شود؛ بنابراین فرصت‌محوری برای استفاده از ایده‌ها و رسیدن به نقطه مطلوب بسیار مهم است.

جهانگیر تصریح کرد: در رابطه با مرزبانی علمی باید تلاش کنیم اهداف اصلی خود را گم نکنیم و اهداف فرعی نباید هدف اصلی را تحت شعاع قرار دهد. باید دقت داشته باشیم که این اهداف مورد نظارت قرار گیرد که در آن انحراف ایجاد نشود.

وی خاطرنشان کرد: یکی از نکاتی که باید به آن توجه شود و این رویداد در راستای آن حرکت کرده است باید این باشد که برای کشف جرایم و جلوگیری از توسعه جرایم اختراعات و نوآوری‌هایی داشته باشیم. راه حل‌های کوتاه شده در مرزبانی علمی بسیار مهم است و باید توجه داشت که کسانی موفق هستند که در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با راه‌حل‌های عملیاتی به نتیجه برسند که به لطف الهی این نگاه در رویداد «سر نخ» دیده شده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قصاییه با تاکید بر استفاده از خرد و نظر جمعی در تولید ایده‌ها و محصولات فناورانه، گفت: زمانی می‌توانیم در خلق ایده و توسعه آن موفق باشیم که مشارکت حداکثری را در نظر بگیریم. آنجا که باید ایده‌ای خلق شود مشارکت‌ها و خرد جمعی بسیار اهمیت دارد. مشارکت حداکثری برای خلق ایده‌های نو بسیار مهم است و می‌تواند با نگاه‌های مختلفی که در ایده لحاظ می‌شود نقاط ضعف آن شناسایی و رفع شود.

جهانگیر با اشاره به اینکه علم و تفکر انتهایی ندارد، افزود: بهبود مستمر ابداع و یافته علمی باید مدنظر باشد؛ بنابراین پس از تولید یک ایده نوآورانه یا محصول فناورانه همواره باید به فکر به روزرسانی آن باشیم.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قصاییه اضافه کرد: تغییراتی که در جامعه رخ می‌دهد، فرصت‌ها و تهدیداتی را برای ما ایجاد می‌کند. تولید این فرصت‌ها و تهدیدها باعث کاهش برخی آسیب‌ها و ایجاد آسیب‌های جدیدی می‌شود و این موضوع تاثیراتی بر سایر بخش‌های جامعه دارد. قانون برای هنجارسازی در این زمینه‌ها ایجاد شده است؛ بنابراین توجه به این موضوع که نقص قواعد و قوانین با چه شگردهایی انجام می‌شود بسیار مهم است.

وی با تاکید بر اینکه سازمان پزشکی قانونی در شناسایی سریع علت و نحوه وقوع جرم می‌تواند کمک کننده باشد، یادآور شد: نقش پزشکی قانونی در کوتاه کردن فرایند دادرسی بسیار کمک کننده است و در برخی موارد حتی موجب بازدارندگی از جرم می‌شود.

جهانگیر بر لزوم افزایش تبادل و همکاری بین معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و سازمان پزشکی قانونی تاکید کرد و گفت: با افزایش این همکاری‌ها می‌توانیم کار ارزشمندی انجام دهیم که سود آن برای مردم است. در این زمینه باید کارگروه مشترک در رابطه با پرونده‌های کثیرالشاکی که عوامل اصلی پرونده شناسایی نشدند و از طریق علمی قابل شناسایی هستند تشکیل شود تا از تولید پرونده در دستگاه قضایی کاسته شود.

ورود بیش از ۲۳ میلیون پرونده به دستگاه قضایی در سال گذشته

وی به حجم ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضایی اشاره کرد و افزود: سال گذشته ۲۳ و نیم میلیون پرونده به دستگاه قضایی وارد شد که حجم بسیار بالایی است. امیدواریم بتوانیم با ارجاع به کارشناسی و اتکا به نظریه‌های پزشکی قانونی از حجم این پرونده‌ها بکاهیم، چون اگر این پرونده‌ها با دقت رسیدگی نشود باعث ایجاد و تشکیل پرونده‌های جدید و بیشتر می‌شود. اینجاست که نقش پزشکی قانونی و دقت در صدور نظریات آن بسیار اهمیت پیدا می‌کند.

جهانگیر تاکید کرد: باید از نظر پزشکی قانونی قبل، حین و پس از تشکیل پرونده استفاده شود تا احقاق حق صورت گیرد.

طرح ۱۱۴ ایده در نخستین رویداد کارآفرینی پزشکی قانونی (سرنخ)

رئیس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی کشور در این آیین با اشاره به اینکه در این رویداد تلاش شد نیازهای سازمانی در نظر گرفته شود، اظهار داشت: ۱۱۴ ایده از سوی فناوران، نخبگان و کارآفرینان در این رویداد برای پزشکی قانونی ارسال شد که برخی از این ایده‌ها از سوی همکاران در مقطع کارشناسی بود که این موضوع مایه افتخار است.

محسن صابری افزود: در ادامه کارگاه‌های آموزشی برای افرادی که در این رویداد ایده ارائه کردند؛ برگزار شد. طرح ایده‌های فناورانه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و این ایده‌ها در اولین جلسه با عنوان غربالگری ایده‌ها مورد بررسی قرار گرفتند. ۸۰ ایده به مرحله دوم راه یافتند و در نهایت ۳۵ ایده مورد بررسی و دفاع قرار گرفت.

صابری یادآور شد: پس بررسی و داروی ایده‌ها در نهایت ۱۰ ایده شایسته تقدیر و ۲ شرکت هم به عنوان کارآفرینان برتر شناخته شدند. استان‌های فارس، مرکزی، خراسان رضوی، زنجان و تهران بیشترین ایده‌ها را به خود اختصاص دادند.

معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور نیز در این آیین، اظهار داشت: سازمان پزشکی قانونی با تشکیل شورای راهبری دانش‌بنیان تلاش کرد برخی از قطعات و دستگاه‌های مورد نیاز در آزمایشگاه‌های سازمان را بومی‌سازی کند تا از واردات این تجهیزات بی‌نیاز شود.

بابک سلحشور افزود: طی جلسات مختلف، نیازهای اساسی سازمان شناسایی شد و این رفع این نیازها و تامین قطعات و تجهیزات لازم در دستور کار قرار گرفت که با تلاش نخبگان کشور تاکنون بخشی از نیازهای سازمان پزشکی قانونی برطرف شد.

ساخت کیت ژنتیک توسط نخبگان مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی

سلحشور به ساخت کیت ژنتیک ۲۸ جایگاهی با تلاش نخبگان مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی اشاره کرد و گفت: این کیت‌ها برای نخستین بار توسط نخبگان مرکز تحقیقات در داخل کشور ساخته شد. به دلیل اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه کشور، قبل‌تر، این کیت‌ها را با قیمت‌های بسیار بالاتر خریداری می‌کردیم.

وی با اشاره به ساخت دستگاه GC_head space و دستگاه الکل‌سنج تنفسی توسط نخبگان کشور تصریح کرد: برای بومی‌سازی تجهیزات و لوازم مصرفی آزمایشگاه‌های پزشکی قانونی تصمیم بر این شد که این رویداد در سازمان برگزار شود. آنچه در سازمان مهم است این است که استعدادهای جوان در کشور شناسایی و پرورش داده شوند که به لطف الهی در این رویداد شاهد این اتفاق مبارک بودیم. در همین راستا، ۱۰ ایده برتر شناسایی شدند که در سازمان مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

براساس این گزارش، در پایان مراسم اختتامیه نخستین رویداد کارآفرینی پزشکی قانونی (سرنخ) از صاحبان ۱۰ ایده و ۲ شرکت برتر که بهترین ایده‌ها را به این رویداد ارسال کرده بودند، تجلیل شد.