شناسهٔ خبر: 69712551 - سرویس استانی
منبع: مفدا | لینک خبر

برگزاری اولین کنگره بین‌المللی پرستاری و مامایی ابن‌سینا در همدان

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان از برگزاری اولین کنگره بین‌المللی پرستاری و مامایی ابن سینا در همدان خبرداد و گفت: این کنگره با محوریت صیانت از خانواده و جوانی جمعیت برگزار خواهد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مفدا همدان، نشست هم‌اندیشی برگزاری نخستین کنگره دانشجویی بین‌المللی پرستاری و مامایی ابن‌سینا با حضور دکتر کارخانه‌ای سرپرست دانشگاه، دکتر شکوهی معاون تحقیقات و فناوری، دکتر معصومی رییس دانشکده پرستاری و مامایی، مهندس محمدی دبیر کمیته دانشجویی کنگره، دکتر صادقیان دبیر کمیته اجرایی، دکتر سلمان خزایی مدیر کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی دانشگاه و مهندس کاووسی معاون اداری مالی دانشکده پرستاری و مامایی برگزار شد.

دکتر بهروز کارخانه‌ای در این نشست که در سالن جلسات ستاد دانشگاه علوم پزشکی اظهار کرد: درخواست برگزاری این کنگره از ۲۳ مرداد امسال مطرح و پس از اخذ مجوز، قرار شد برای نخستین بار چنین رویدادی در استان همدان برگزار شود.

وی با بیان اینکه در این کنگره به موضوعاتی چون دانشجو، پرستاری و مامایی و جوانی جمعیت توجه شده است گفت: در این رویداد دانشجویان کار را بر عهده خواهند گرفت و در حوزه پرستاری و مامایی به تبادل اطلاعات خواهیم پرداخت.

سرپرست دانشگاه علوم‌پزشکی همدان با بیان اینکه محور اصلی کنگره بین‌المللی دانشجویی پرستاری و مامایی ابن سینا صیانت از خانواده و جوانی جمعیت است خاطرنشان کرد: این رویداد ۲۳ و ۲۴ آبان ماه در دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزار خواهد شد که در کنار ۳۰ سخنرانی، ۱۲۲ پوستر به صورت مقاله پذیرفته شده و به نمایش درمی‌آید.

وی عنوان کرد: سایر محورهای این رویداد توجه به چالش‌هایی نظیر سقط جنین و ناباروری و همچنین موضوع هوش مصنوعی در مامایی، سلامت بزرگسالان، سلامت معنوی، اخلاق در مراقبت، سیاست‌گذاری در مامایی و... است.

دکتر کارخانه‌ای با بیان اینکه در این کنگره آمادگی داریم از سایر کشورها مقالاتی پذیرا باشیم و به تبادل اطلاعات بپردازیم افزود: در این رویداد هشت مهمان خارجی حضور دارد که البته یکی ارائه غیرحضوری خواهد داشت.

وی با بیان اینکه امیدوایم در خلال این کنگره همدان در دنیا بیشتر شناخته شود افزود: ارزآوری، بهبود وضعیت مالی، توریسم سلامت و ... با برگزاری این کنگره مورد تاکید است.

سرپرست دانشگاه علوم‌پزشکی همدان با تاکید بر اینکه این کنگره قطعا آورده مالی و معنوی خواهد داشت افزود: تحقق توریست سلامت، بهبود وضعیت بهداشتی و درمانی و ... موضوعاتی است که مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه این کنگره باعث تثبیت و تحکیم ارتباط بیشتر ما با جهان خصوصا کشورهای منطقه خواهد شد گفت: ۲۵ درصد موضوعات سلامت مرتبط با دانشگاه علوم پزشکی است و بقیه به نقش دستگاه‌های مختلف برمی‌گردد که باید مورد توجه باشد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی همدان در قامت دانشگاه نسل چهارم، پاسخگوی نیازهای جامعه است اظهار کرد: این دانشگاه اولویت‌ها و چالش‌ها را در نظر می‌گیرد و متناسب با آن پیش می‌رود.

دکتر رضا شکوهی با بیان اینکه موضوع "جوانی جمعیت" با تاکید مقام معظم رهبری به عنوان دستور کار استراتژیک قرار گرفته است گفت: از سال گذشته این موضوع را به عنوان اولویت اولیه پژوهشی قرار دادیم و امروز هم مامور اجرای یک طرح ملی جوانی جمعیت هستیم.

وی یادآور شد: سال گذشته برگزاری این کنگره در حوزه جوانی جمعیت و صیانت خانواده کلید خورد و چون جوانان می توانند نقش بسزایی داشته باشند مسئولیت کار را به دانشجویان به عنوان جوانان فرهیخته سپردیم.

وی با اشاره به اینکه ویژگی این کنگره برگزاری به صورت بین‌المللی و با مجوز وزارت بهداشت به صورت حضوری و نیمه حضوری بوده است گفت: یکی از اهداف اصلی برگزاری این همایش علاوه بر تبادل اطلاعات، ایجاد گفتمان غالب بین دانشجویان است.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه تعدادی از این مقالات انتخاب می‌شود و در نظر داریم آنها را در مجله پرستاری و مامایی دانشکده پرستاری به چاپ برسانیم و در گستره بین‌المللی هم منتشر و مورد استفاده قرار گیرد افزود: در سطح جامعه نیز مورد استفاده مدیران و مجامع قرار خواهد گرفت.

وی با تاکید بر اینکه ۷۵ درصد حوزه سلامت به عملکرد سایر ادارات برمی‌گردد باید مورد توجه باشد عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی نقش تبیین کننده و تصمیم‌ساز را دارد و باید اطلاعات دقیق را در اختیار تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران سلامت دارد.

دکتر شکوهی با بیان اینکه در حوزه جوانی جمعیت مهمترین چالش ما موالید است افزود: بی‌شک این کنگره در این زمینه اثرگذار خواهد بود.

وی به استقرار پارک فناوری سلامت در راستای کمک به اشتغال و اقتصاد جامعه در دانشگاه علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: در موضوعاتی نظیر سلامت آب اقداماتی صورت گرفته و ما به نیازهای اجتماعی جامعه توجه می‌کنیم و امیدواریم اثرات آنها را در جامعه ببینیم.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در این جلسه با تأکید براینکه موضوع جمعیت یکی از چالش‌های ملی و محلی بوده که توسعه پایدار ما را در حوزه امنیت و سلامت تهدید می‌کند، بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی همدان جوانی جمعیت را اولویت اول پژوهش خود در نظر گرفته است.

دکتر شکوهی افزود: دانشگاه علوم پزشکی همدان در قامت یک دانشگاه نسل چهارم که دانشگاه پاسخگو به نیازهای جامع محسوب می‌شود اولویت‌ها و چالش‌های جامعه را درنظر گرفته و اولویت‌های تحقیقات خود را براساس این چالش‌ها قرار می‌دهد.

وی با تأکید براینکه دانشگاه علوم پزشکی همدان حمایت جدی و صددرصدی از طرح‌های جوانی جمعیت دارد، خاطرنشان کرد: سال گذشته برگزاری این کنگره در حوزه جوانی جمعیت مطرح شد و با توجه به اینکه جوانان می‌تواند در اجرای این برنامه نقش اساسی داشته باشند مسئولیت اجرای این کنگره را به دانشجویان واگذار کردیم.

دکتر شکوهی با بیان اینکه این کنگره به صورت بین‌المللی و به صورت حضوری و نیمه حضوری برگزار می‌شود، یادآور شد: یکی از اهداف اصلی برگزاری همایش ایجاد فرهنگ و گفتمان در دانشگاه و دانشجویان است.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی همدان در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره کاربردی بودن نتایج این مقالات در جوانی جمعیت، اظهارکرد: قصد داریم تعدادی از این مقالات را در مجله پرستاری مامایی دانشکده به چاپ برسانیم تا نتایج به صمع و نظر دانشجویان و متولیان برسد ضمن اینکه دانشگاه علوم پزشکی در موضوع جوانی جمعیت ۲۵ درصد اثرگذاری داشته و بقیه مرتبط با عملکرد سایر ادارات است.

وی با تأکید براینکه دانشگاه علوم پزشکی نقش تبیین کننده و تصمیم‌سازی دارد، ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی باید آگاهی و اطلاعات مورد نیاز را به جامعه پمپاژ کند. ضمن اینکه با وجود اینکه مهمترین چالش ملی و محلی ما تولد است ولی کسانی هستند که با رشد جمعیت مخالف هستند.

دکتر شکوهی افزود: نمی‌توانیم مشخصاً پیش‌بینی کنیم چقدر می‌تواند در حوزه رشد جمعیت اثرگذار باشد ولی اطلاعاتی که از جامعه دانشگاهی وارد جامعه می‌شود مورد اعتماد است و می‌توانیم نتیجه کنگره را برای رشد جمعیت و سواد جمعیت جامعه مثبت ارزیابی کنیم.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه دانشگاه علاوه بر سلامت در اشتغال و اقتصاد هم ورود کرده است، یادآور شد: در حوزه تامین سلامت آب و نظارت بر سلامت آب استان به نیازهای اجتماعی جامعه کمک می‌کنی و امیدواریم اثرات مثبت این کنگره را در سال‌های آتی شاهد باشیم، ضمن اینکه موضوع جمعیت نیازمند این است که مسئولان متولی به وظایف و تکالیف خود عمل کنند.