شناسهٔ خبر: 69708433 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

«خورش ماست» اصفهان ثبت جهانی شد

اصفهان- ایرنا- رییس کمیسیون گردشگری و صنایع‌ دستی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: «خورش ماست» اصفهان با دریافت نشان جغرافیایی بین‌المللی و قرارگیری در فهرست میراث ناملموس یونسکو ثبت‌جهانی شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، خورش ماست یک پیش‌غذای سنتی است که از ترکیب گوشت، ماست، شکر و زعفران تهیه می ‌شود.

مژگان ایزدی روز چهارشنبه در گفت‌ و گو با ایرنا افزود: خورش ماست اصفهان موفق به دریافت نشان جغرافیایی بین‌المللی از آژانس جهانی مالکیت معنوی( یکی از زیرمجموعه‌های سازمان یونسکو) شد.

وی ادامه داد: پرونده خورش ماست اصفهان با همکاری و مشارکت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و حمایت‌های مالی و معنوی اتاق بازرگانی اصفهان در فهرست آثار ناملموس جهان به ثبت رسید.

«خورش ماست» اصفهان ثبت جهانی شد

ایزدی گفت: خورش ماست یکی از جذابیت‌های گردشگری غذای اصفهان محسوب می‌شود و گردشگرانی که این شهر را بعنوان مقصد سفر خود انتخاب می‌کنند، تمایل زیادی برای میل آن دارند.

وی اظهار داشت: غذاهای هر شهر و اقلیم می‌تواند معرف فرهنگ و هویت آن خطه باشد و از سویی این موضوع یکی از ظرفیت‌های مغفول مانده گردشگری در ایران است که باید فعالان گردشگری بیش از پیش از این موضوع به‌منظور ایجاد جذابیت برای گردشگران بهره بگیرند.

رییس کمیسیون گردشگری و صنایع‌دستی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: «دوغ و گوشفیل» و «بریان» نیز از دیگر خوراکی ها و غذاهای حوزه میراث ناملموس اصفهان است که اگر ثبت نشوند به نام دیگر شهرها به ثبت خواهند رسید.

ایزدی افزود: غذا بخشی از میراث ناملموس هر منطقه محسوب می‌شود و ثبت آثار ملموس و ناملموس موجب رونق گردشگری خواهد شد.

به گزارش ایرنا، فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو(سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد) شامل آثار فرهنگی و معنوی کشورهای مختلف است که بین نسل‌های مختلف هر کشور منتقل و تا به امروز حفظ شده‌اند.

خورش ماست، گز و بریان اصفهان ثبت ملی هستند و گز اصفهان سال گذشته از آژانس جهانی مالکیت معنوی که زیرمجموعه یونسکو است، نشان جغرافیایی بین‌المللی گرفت.

«خورش ماست» از ماست چکیده، گوشت گردن گوسفند، زعفران و شکر تهیه می‌شود و در آن کمی خلال بادام یا گردو و گاه گلاب هم می‌ریزند.

خورش ماست در قدیم یک غذای اصلی درباری بود ولی امروزه بعنوان پیش غذا مصرف و بصورت سرد با زرشک یا مغز پسته سرو می‌شود.

شهر تاریخی اصفهان علاوه بر ابنیه و آثار تاریخی، میراث فرهنگی ملموس و ناملموس و رشته‌های متعدد صنایع دستی‌ که این شهر را بعنوان «شهر خلاق یونسکو» مطرح کرده از تنوع در خوراک، هنر آشپزی و شیرینی‌پزی منحصر بفردی برخوردار است.

بریان(بریون)، کاله‌جوش، اشکنه، حلیم بادمجان، قیمه ریزه نخودچی، گوشت و لوبیا(یخنی‌ لوبیا)، گوشت و عدس، نخودآب، خوراک سرگنجشکی(کله‌گنجشکی)، ماش و قُمری، کوفته شوید باقالی، یخمه‌ترُش، تاس‌کباب اصفهانی، کباب مشتی یا کباب زردک اصفهان، شله بریون، زیره اصفهانی، به ‌پلو اصفهانی، خورش مرغ و آلوچه، خورش ماست، کاچی هفت‌ دخترون(بی‌بی حور)، گز، پولکی و دوغ و گوشفیل از معروفترین خوراکی ها و غذاهای سنتی اصفهان است.