شناسهٔ خبر: 62545126 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

امیرعبداللهیان خبر داد؛

بازگشت سفیر و دیپلمات‌های جمهوری آذربایجان به سفارت خود در تهران بزودی

وزیر امور خارجه در دیدار با همتای آذربایجانی در نیویورک ابراز امیدواری کرد که‌ بزودی شاهد بازگشت سفیر و دیپلمات‌های جمهوری آذربایجان به سفارت این کشور در تهران و گشایش صفحه جدیدی در روابط دو کشور باشیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز،  حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه دیدارهای خود در حاشیه هفتاد و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، عصر روز شنبه اول مهر به وقت محلی با جیحون بایراموف وزیر خارجه جمهوری آذربایجان دیدار و گفت‌وگو کرد.

بیشتر بخوانید

جمهوری آذربایجان شانسی برای ایجاد کریدور زنگزور ندارد / فرصت‌سوزی‌های گذشته ایران عامل سرپوش‌گذاشتن‌های امروز

در این دیدار برخی موضوعات مورد علاقه دوجانبه و تحولات منطقه قره باغ مورد گفت‌وگو و تبادل نظر قرار گرفت. امیرعبداللهیان ۲۶ شهریور ماه نیز با جیحون بایراموف همتای آذربابجانی درباره اوضاع قفقاز و منطقه قره‌باغ تلفنی گفت‌وگو کرده بود.

وزیر امور خارجه ایران در دیدار با همتای خود در نیویورک از روند پیشرفت روابط بین دو کشور در زمینه‌های مختلف ابراز خرسندی کرده و ابراز امیدواری کرد که در تکمیل این روند، بزودی شاهد بازگشت سفیر و دیپلمات‌های جمهوری آذربایجان به سفارت این کشور در تهران و گشایش صفحه جدیدی در روابط دو کشور باشیم.

 به گزارش فارس، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه دوشنبه هفته گذشته در نشست هفتگی با خبرنگاران و در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره وضعیت سفارت آذربایجان در تهران گفته بود: خوشبین هستیم در نتیجه تکمیل گام‌های برداشته شده شاهد از سرگیری فعالیت سفارت آذربایجان در تهران باشیم و این روند را مطلوب و امیدوار کننده می‌دانیم.

در پی حمله یک فرد مسلح با انگیزه شخصی به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران که به کشته شدن یک نفر و مجروح شدن دو تن از کادر سفارت مذکور انجامید، دولت آذربایجان اقدام به تخلیه سفارت خود در تهران و بازگرداندن دیپلمات‌های خود به باکو کرد.

جیحون بایراموف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار، خرسندی کشورش را از دیدارهای اخیر هیأت‌های مختلف دو کشور و نتایج حاصله اعلام کرد.

وی نتایج نشست‌های اخیر مسئولان عالی مختلف دو کشور را سازنده و رو به جلو ارزیابی کرده و برای برداشتن گام های سازنده جدید بین دو کشور ابراز آمادگی کرد.

دو وزیر خارجه درباره برخی ابتکارهای دو و چندجانبه در راستای افزایش و ارتقای همکاری‌های مشترک بحث و تبادل نظر کردند.

به گزارش فارس، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در روزهای گذشته و پس از درگیری‌های اخیر در منطقه قره‌باغ نیز با آرارات میرزویان همتای ارمنستانی خود در نیویورک دیدار و گفت‌وگو کرده بود. وی در آن دیدار خطاب به همتای ارمنستانی اعلام کرد: قره‌باغ را بخشی از جمهوری آذربایجان می‌دانیم، ولی اختلافات باید از طریق سیاسی و گفت‌وگو حل و فصل شود.

ناصر کنعانی سخنگوی دستگاه دیپلماسی نیز پیش از این تأکید کرده بود که قره باغ بخشی از جمهوری آذربایجان است و حقوق و امنیت ساکنان این منطقه باید در چارچوب مشخص تعریف و تامین شود. وی عنوان کرده بود: این موضع روشن ماست. ایران همواره بر ضرورت احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت کشورها و پرهیز از هرگونه اقدام تنش‌زا تأکید کرده و با هرگونه تغییر در ژئوپلتیک منطقه و مرزهای شناخته شده بین‌المللی مخالفت دارد.

امیرعبداللهیان:تهدیدهای نتانیاهو برای کسی ارزشی ندارد

حسین امیر عبدالهیان که برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرده، در جمع خبرنگاران ایرانی گفت: در جریان این سفر تا کنون ۴۳ برنامه داشته‌ایم که حدود ۳۴ مورد آن دیدار با همتایان و برخی دیگر از مقامات شرکت کننده در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد بوده است.

این دیپلمات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به دیدار شب گذشته‌اش با دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: در این دیدار در بخشی از گفت‌وگوها به موضوع ابتکار و پیشنهاد رئیس‌جمهور در خصوص ضرورت پایبندی و همبستگی‌ها در کانون گرم خانواده اشاره کردیم و در این ارتباط صحبت کردیم. آقای رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بخشی از صحبت‌های خود را به موضوع خانواده اختصاص دادند و ابتکاری تحت عنوان همبستگی جهانی در موضوع کانون گرم خانواده و پیوند خانوادگی با نگاه به فروپاشی بافت خانواده‌ها در جهان کنونی و اقداماتی که برای تضعیف خانواده انجام می‌شود مطرح کردند.

امیر عبدالهیان گفت: آقای دبیرکل سازمان ملل از این ایده استقبال کردند و قرار شد ما ایده مطرح شده را در قالب یک طرح ارائه دهیم تا بتوانیم بسترهای جهانی شدن آن را فراهم کنیم.

این دیپلمات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران همچنین با بیان اینکه در جریان دیدار با مقامات شرکت کننده در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ارتباط با برخی از چالش‌های موجود جهانی و منطقه‌ای رایزنی و گفت‌وگو کردیم، گفت: در این دیدارها بخش مهمی از تمرکز ما در موضوعات دو جانبه و گسترش روابط اختصاص داشت.

این دیپلمات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با صحبت‌های بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی علیه ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و تهدیدهای مطرح شده از سوی وی اظهار کرد: برای من جالب بود که برخی از مقامات از کشورهای مختلف که در مجمع عمومی سازمان ملل متحد شرکت کرده بودند از این رفتار نتانیاهو به عنوان یک جُک یاد می‌کردند و یکی از آقایان می‌گفت که نتانیاهو نقاشی‌های دوران کودکی‌اش را اینجا می‌آورد و آنها را در برابر صندلی‌های خالی مجمع عمومی سازمان ملل متحد نمایش می‌دهد و با آب و تاب مسائل را بیان می‌کند.

وی گفت: در خصوص تهدیدهای مطرح شده در ابتدا باید به این موضوع اشاره کرد که توان نتانیاهو و رژیم جعلی صهیونیستی بیش از این نیست و اگر آنها قادر بودند کاری انجام دهند از این ادبیات و روش استفاده نمی‌کردند.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت: آنها امروز گرفتار بحران‌های چند لایه در داخل سرزمین‌های اشغالی هستند.

امیر عبدالهیان ادامه داد: نخست وزیر یک رژیم جعلی و اشغالگر به جای اینکه چهارچوب سازمان ملل را رعایت کند از این تریبون برای بیان تهدید استفاده می‌کند و زبان تهدید را بکار می‌برد و این نشان دهنده سوء استفاده رژیم صهیونیستی از ابزارهای بین‌المللی است.

امیر عبدالهیان همچنین با بیان اینکه صهیونیسیت‌ها خود دارنده صدها کلاهک هسته‌ای هستند و با گستاخی تمام به برنامه‌های تهدیدآمیز خود در این حوزه ادامه می‌دهند تاکید کرد: رژیم جعلی صهیونیستی در جایگاهی نیست که کسی بر این حرف‌ها و تهدیداتش ارزشی قائل شود و امروز صهیونیست‌ها در ضعیف‌ترین وضعیت خود قرار دارند.

پایان پیام/

برچسب‌ها: