به گزارش همشهری آنلاین، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه دیدارهای خود در حاشیه هفتاد و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، عصر روز شنبه اول مهر به وقت محلی با جیحون بایراموف وزیر خارجه جمهوری آذربایجان دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار برخی موضوعات مورد علاقه دوجانبه و تحولات منطقه قره باغ مورد گفتوگو و تبادل نظر قرار گرفت. امیرعبداللهیان ۲۶ شهریور ماه نیز با جیحون بایراموف همتای آذربابجانی درباره اوضاع قفقاز و منطقه قرهباغ تلفنی گفتوگو کرده بود.
وزیر امور خارجه ایران در دیدار با همتای خود در نیویورک از روند پیشرفت روابط بین دو کشور در زمینههای مختلف ابراز خرسندی کرده و ابراز امیدواری کرد که در تکمیل این روند، بزودی شاهد بازگشت سفیر و دیپلماتهای جمهوری آذربایجان به سفارت این کشور در تهران و گشایش صفحه جدیدی در روابط دو کشور باشیم.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه دوشنبه هفته گذشته درباره وضعیت سفارت آذربایجان در تهران گفته بود: خوشبین هستیم در نتیجه تکمیل گامهای برداشته شده شاهد از سرگیری فعالیت سفارت آذربایجان در تهران باشیم و این روند را مطلوب و امیدوار کننده میدانیم.
در پی حمله یک فرد مسلح با انگیزه شخصی به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران که به کشته شدن یک نفر و مجروح شدن دو تن از کادر سفارت مذکور انجامید، دولت آذربایجان اقدام به تخلیه سفارت خود در تهران و بازگرداندن دیپلماتهای خود به باکو کرد.
جیحون بایراموف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار، خرسندی کشورش را از دیدارهای اخیر هیأتهای مختلف دو کشور و نتایج حاصله اعلام کرد.
وی نتایج نشستهای اخیر مسئولان عالی مختلف دو کشور را سازنده و رو به جلو ارزیابی کرده و برای برداشتن گام های سازنده جدید بین دو کشور ابراز آمادگی کرد.
دو وزیر خارجه درباره برخی ابتکارهای دو و چندجانبه در راستای افزایش و ارتقای همکاریهای مشترک بحث و تبادل نظر کردند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در روزهای گذشته و پس از درگیریهای اخیر در منطقه قرهباغ نیز با آرارات میرزویان همتای ارمنستانی خود در نیویورک دیدار و گفتوگو کرده بود. وی در آن دیدار خطاب به همتای ارمنستانی اعلام کرد: قرهباغ را بخشی از جمهوری آذربایجان میدانیم، ولی اختلافات باید از طریق سیاسی و گفتوگو حل و فصل شود.
ناصر کنعانی سخنگوی دستگاه دیپلماسی نیز پیش از این تأکید کرده بود که قره باغ بخشی از جمهوری آذربایجان است و حقوق و امنیت ساکنان این منطقه باید در چارچوب مشخص تعریف و تامین شود. وی عنوان کرده بود: این موضع روشن ماست. ایران همواره بر ضرورت احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت کشورها و پرهیز از هرگونه اقدام تنشزا تأکید کرده و با هرگونه تغییر در ژئوپلتیک منطقه و مرزهای شناخته شده بینالمللی مخالفت دارد.