شناسهٔ خبر: 45051103 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

سردار طلایی:

با عینک سیاسی نمی‌توان به مدیریت شهری نگاه کرد

دبیرکل همنا گفت: در همنا بر این باوریم که مکانیزم انتخابات مجلس و ریاست جمهوری با شورا‌های شهر متفاوت است و نمی‌توان با عینک سیاسی به مدیریت شهری نگاه کرد.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مرتضی طلایی صبح امروز در نشست خبری اعلام موجودیت جبهه همبستگی ملی نیرو‌های انقلاب (همنا) گفت: شاید جبهه از لحاظ شکلی تفاوتی با مجموعه تشکل‌ها، احزاب و جمعیت‌ها نداشته باشد، اما به جهت ماهوی با سایر تشکل‌ها متفاوت هستیم.

وی ادامه داد: عنوان جبهه همبستگی ملی نیرو‌های انقلاب اسلامی (همنا) بیانگر آن است که کشور، جامعه و مردم با هویت‌های ملی و دینی درهم تنیده و بهم پیوسته است. از راهبرد‌های ما ایجاد همبستگی ملی و تلاش برای افزایش حضور مردم در عرصه‌های اجتماعی است.

دبیرکل جبهه همبستگی ملی نیرو‌های انقلاب اسلامی در ادامه تصریح کرد: براساس تجربه قصد داریم با بهره‌مندی از طریق تشکیلات به موضوع کادرسازی و تربیت نیرو در عرصه سیاسی و اجتماعی بپردازیم.

طلایی با اشاره به اینکه یکی از اهداف همنا اعتماد سازی و واگذاری کار به مردم است، افزود: در حوزه مدیریت شهری علاوه بر حضور مردم به‌دنبال آن هستیم تا شورای کار و خدمت را مطرح کرده و به دور از هرگونه اقدام سیاسی باشد.

عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه وقتی سیاست وارد مدیریت شهری شود از تکالیف ذاتی این حوزه فاصله گرفته می‌شود، بیان کرد: ما در فعالیت‌هایمان به لایه‌های پایینی جامعه توجه داشته و آن‌ها را به عنوان سرمایه‌های جامعه در نظر گرفته‌ایم.

وی افزود: مجموعه فعالیت‌های همنا در عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی برنامه دارد و معتقدیم هر سه حوزه باید باهم فعالیت کنند. ما معتقدیم کار تشکیلاتی در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی آورده سیاسی خواهد داشت.

دبیرکل همنا ولایتمداری، برنامه محوری، تصمیم علمی، شفافیت در عمل و روند‌های مالی و اداری و مبارزه با رانت فساد را از دیگر اولویت‌های این جبهه دانست.

طلایی تصریح کرد: ما با جریانات سیاسی تعارض نداریم و تنها اختلافات در سلیقه‌ها و رویه‌ها است. ما در همنا بر این باوریم که مکانیزم انتخابات مجلس و ریاست جمهوری با شورا‌های شهر متفاوت است و نمی‌توان با عینک سیاسی به مدیریت شهری نگاه کرد.

وی افزود: یکی از مواردی که در حوزه مدیریت شهری باید مورد توجه قرار گیرد، موضوع سرمایه انسانی است که براین اساس بر ظرفیت نیرو‌ها و مدیران شهرداری باور داریم هر گروهی که به شورای شهر راه یافت باید از ظرفیت‌های موجود در شهرداری استفاده کند. از وجوه مهم سرمایه‌های اصلی هر سازمان منابع انسانی است و نباید از آن غفلت کرد.

عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: رویکردی که همواره در مدیریت شهری و شورای شهر باید مورد توجه قرار گیرد این است که همواره باید از مدیران داخلی شهرداری استفاده کرده و از ورود مدیران خارج از سازمان پرهیز کرد.

طلایی با اشاره به این مطلب که انتصابات در شهرداری تهران از مسائلی است که در دوره بعدی مدیریت شهری باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: انتصابات در شهرداری باید افقی و عمودی باشد و نباید برای کسی در این میان سهمی قائل شد. بی‌توجهی به موضوع انتصابات باعث شده تا همه افراد تمایل داشته باشند تا مدیر شوند. آیین‌نامه‌های مربوط به انتصابات باید بروزرسانی شود.

دبیرکل همنا اذعان کرد: کشف استعداد در مدیریت شهری از موارد مهمی است که از آن غفلت شده و ما براین باوریم که می‌توان حتی در یک دوره چهارساله ۵ هزار مدیر شایسته فقط در شهرداری تربیت کنیم و حتی نیاز کشور را نیز از درون مدیریت شهری تأمین کنیم.

وی در ارتباط با بهره‌مندی از ظرفیت شورایاران هم بیان کرد: کنشگران محلی مانند سمن‌ها و شورایاری‌ها زبان مردم هستند و باید ۱۲۰ شهردار ناحیه را مردم انتخاب کنند.

طلایی بخشی از مشکلات شهر را بافت فرسوده دانست و گفت: ۴۱ درصد ساکنین شهر تهران در بافت بحران زا، ۱۵ درصد در ساختمان‌های فرسوده، ۲ درصد پهنه گسلی، ۲ درصد در حریم رودخانه و ۱۶ درصد در بافت ریز دانه زندگی می‌کنند که باید مورد توجه قرار گیرد.

دبیرکل همنا در بحث اداره شهر نیز عنوان کرد: در شهر تهران دیگر نیاز به بزرگراه نداریم و باید به موضوع سرمایه‌گذاری در محلات متمرکز شویم.

عضو سابق شورای شهر تهران در پایان در خصوص این‌که آیا قصد دارد لیست جداگانه‌ای از مهدی چمران (عضو سابق شورای شهر) ارائه کند نیز بیان کرد: ممکن است من در لیست آینده نباشم و هنوز لیستی ارائه نداده‌ایم. آقای چمران هم قرار نیست لیست دیگری بدهند و در شورای ائتلاف بعدی تصمیم‌گیری می‌کنیم.