شناسهٔ خبر: 15005043 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

حفظ هویت تاریخی،اجتماعی محلی در بافت های تاریخی و فرسوده ضروری است

بیرجند- ایرنا- عضو هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران گفت: حفظ هویت تاریخی، اجتماعی بومی و منطقه ای در اجرای فعالیت های عمرانی و فرهنگی در محدوده بافت های تاریخی و فرسوده ضروری است.

صاحب‌خبر -

مجید روستا روز سه شنبه در نشست ستاد بازآفرینی پایدار محدوده ها و محله های هدف شهرستان بشرویه افزود: هویت افراد یک منطقه با شهر و مکان زندگی و به ویژه بافت تاریخی آن شهر گره خورده است.
وی ادامه داد: اجرای فعالیت های عمرانی و خدماتی در بافت های قدیمی مناطق قبل از اینکه به صورت موضوعی کاربردی به آن نگریسته شود باید در قالب مقوله ای فرهنگی و اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد.
عضو هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران اظهار کرد: یکی از مهم ترین اهدافی که در سند ملی بارآفرینی شهری ایران به تصویب رسیده احیای هویت و فرهنگ است که این نکته می توان گفت مهم ترین هدف این سند نیز است.
روستا با قدردانی از اقدامات مفید ستاد بازآفرینی شهرستان بشرویه تاکید کرد: در اجرای طرح ها و پروژه ها باید به سمت نیازهای جامعه پیش رفت و می توان گفت احیای هویت و سازمان فرهنگی و اجتماعی یک جامعه از نیازهای ضروری آن جامعه است.
وی بافت تاریخی بشرویه به وسعت 22 هکتار را گنجینه ارزشمند فرهنگی در این شهرستان دانست و اضافه کرد: دستگاه های اجرایی دخیل در امر ساخت و سازها و ارایه خدمات در این محدوده باید با هم پوشانی وبرنامه ریزی نظام اجتماعی و فرهنگی با قدمت حاکم در این منطقه را حفظ کنند.
عضو هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران افزود: بهره گیری و حداکثر استفاده از امکانات و خدماتی که در بافت های تاریخی و فرسوده قرار دارد نظیر احداث مراکز چند کارکردی ضروری است.
به گزارش ایرنا، روستا بناهای تاریخی بشرویه را الگوی معماری خانه های تاریخی خاص و منحصر به فرد معرفی کرد و ادامه داد: می توان به خوبی از این بناها به عنوان نهادهای فرهنگی و اجتماعی استفاده کرد.
وی ایجاد زیرساخت های لازم برای توقف بیشنر گردشکران در بشرویه را ضروری دانست و گفت: توجه به حوزه های آموزش زنان و کودکان و همچنین ارایه آموزش مهارت های پایه برای ایجاد یک سازمان اجتماعی فعال نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر ایجاد بستر مناسب جهت بهسازی بافت فرسوده اظهار کرد: مالکینی که ملک آنان در بافت فرسوده واقع شده می توانند 100 تا 150 میلیون ریال وام قرض الحسنه جهت مرمت و مقاوم سازی بنای خود دریافت کنند.
2047/7550