گروه بورس
روز گذشته مقارن با معارفه رييس جديد سازمان بورس، شاخص كل به اين رخداد 746 واحد اعتبار داده و شاخص را وارد كانال 76 هزار واحدي كرد. اين رقم اعتبار، از آن رو مهم تلقي شده است كه در روزهاي اخير به دليل واگرايي بازار از اخبار ضد و نقيض رمقي براي صعود نداشت.
به گزارش «تعادل» فطانت بعد از يكسال و چند ماه صدارت بر رياست سازمان بورس به دليل عدم توانايي در داخل كردن افراد جديد به هياتمديره سازمان و مشكلات ديگر از ادامه كار انصراف داده و شاپور محمدي كه به فضاي بورس آشناست، بر كرسي سازمان تكيه زد. كرسياي كه در حال حاضر بالغ بر 88 ميليارد دلار ارزش داشته و با وجود برنامههاي سازمان و شركتها مبني بر انتشار اوراق، صكوك و افزايش سرمايه متعدد نمادها، در آينده نزديك گستردهتر نيز خواهد شد. بر همين اساس، محمدي شعارش را در نخستين روز كاري خود «جدايي اقتصاد ايران از بانكمحوري و تبديل به بورسمحوري» اعلام كرده و گفت كه تصميم دارد تا گسترش بازار را سرعت ببخشد.
روز گذشته، بورس به ورود محمدي لبخند بلندي زد و طي معاملات ديروز علاوه بر رشد شاخص كل، ارزش معاملات نيز به رقم 232ميليارد تومان رسيد و همچنين ارزش بازار نيز به ارتفاع 313هزار ميليارد توماني دست يافت. اين در حالي است كه در روزهاي اخير ارزش معاملات حول رقم 150ميليارد تومان و ارزش بازار نيز 312هزار ميليارد تومان بود و اين افزايش نشان از خوشبيني بازار به اين جابهجايي است.
روند معاملات بورس
در همين راستا شاخص كل قيمت و بازده نقدي بورس تهران در پايان معاملات ديروز چهارشنبه 6 مردادماه 95، با 724 واحد رشد به رقم 76 هزار و 225 واحد رسيد. شاخص كل هموزن نيز با 85 واحد افزايش عدد 14هزار و 58 واحد را براي خود ثبت كرد. شاخص سهام آزاد شناور اما با افزايش 660 واحدي عدد 85هزار و 535واحد را به نمايش گذاشت. شاخص بازار اول نيز در حالي با افزايش 624 واحدي عدد 53 هزار و 769 واحد را براي خود ثبت كه شاخص بازار دوم با 899 واحد افزايش به عدد 164 هزار و 171 واحد رضايت داد.
بر اساس اين گزارش ديروز معاملات سهام در نماد معاملاتي سه شركت مخابرات ايران با 106واحد، شركت ملي صنايع مس ايران با 72واحد و پالايش نفت بندرعباس با 68واحد افزايش بيشترين تاثير مثبت را در برآورد شاخص كل بورس به نام خود ثبت كردند. در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتي سه شركت ايران خودرو با 11 واحد، ايران ترانسفو با 10 واحد و ماشينسازي اراك با 8 واحد كاهش، بيشترين تاثير منفي را بر اين نماگر به دوش كشيدند. ارزش كل معاملات ديروز بورس تهران نيز به بيش از 232 ميليارد تومان بالغ شد كه ناشي از دست به دست شدن بيش از 914ميليون سهم و اوراق مالي قابل معامله طي 65 هزار و 643 نوبت داد و ستد بود.
طي معاملات ديروز نماد معاملاتي شركتهاي مارگارين، پتروشيمي خارك، كارخانجات قند قزوين، بانك انصار، كابل البرز، بهنوش ايران، توليد گاز لوله، كف، احيا صنايع خراسان، صنايع بستهبندي مشهد، عمران و توسعه شاهد، ريل پرداز سير، پتروشيمي اميركبير، بالاست، بازرگاني و توليدي مرجانكار از سوي ناظر بازار سهام بازگشايي و تنها نماد معاملاتي اوراق حق تقدم تسهيلات مسكن در نماد تسه 9305 به دليل پايان مدت اعتبار متوقف شد.
طبق اين گزارش، ديروز در نماد پالايش نفت اصفهان 43 ميليون سهم به ارزش بيش از 11ميليارد تومان كد به كد شد. در نماد معاملاتي گسترش صنايع انرژي آذراب اما 16ميليون سهم به ارزش بيش از 4 ميليارد تومان كد به كد شد. معاملات درون گروهي در نماد ايران ترانسفو نيز به كد به كد شدن اندكي بيش از 10ميليون سهم به ارزش كمتر از 15 ميليارد تومان انجاميد. در صنايع فولاد آلياژي يزد، سرمايهگذاري گروه توسعه ملي و پتروشيمي مبين نيز به ترتيب هر يك 5ميليون سهم به ارزش بيش از يك ميليارد تومان، 900ميليون تومان و 1.5ميليارد تومان از سوي سهامدار عمده ميان كدهاي درون گروهي دست به دست شد. بر اساس اين گزارش، ديروز در نماد معاملاتي مخابرات ايران سهامدار عمده در روندي متعادل توانست از طريق بازارگرداني قيمت اين سهم شاخصساز را در دامنه نوسان مثبت قيمتي رنج كنند، هرچند كه حجم معاملات اين سهم اندكي بيش از 6ميليون سهم رسيد. در تاپيكو نيز بازارگردان سهامدار عمده براي متعادل كردن قيمت اين سهم در روندي متعادل تا ميانه دامنه نوسان مثبت قيمتي به تكاپو افتاد.
همين وضعيت در «وصندوق» نيز تكرار شد، بهطوري كه اين سهم ديروز از طريق بازارگردان سهامدار عمده خود شاهد متعادل شده قيمت سهام در دامنه نوسان مثبت قيمتي بود.
در گروه خودروييها اما زامياد تا صفر تابلو شاهد حمايت حقوقي خود همزمان با تقويت تقاضا در اين سهم بود. همچنين در سرمايهگذاري خوارزمي نيز سهامدار عمده متقاضي 77 درصدي اين سهم در روند معاملات اين شركت براي هماهنگ شدن قيمت سهم در دامنه نوسان مثبت قيمتي بود.
حمايت بازارگردان در فولاد مباركه نيز مانع از ريزش قيمت اين سهم از نوسان مثبت شكل گرفته در حول و حوش قيمت پاياني آن شد. درنهايت در ملي صنايع مس ايران نيز حقوقيها با تقاضاي بيش از 64 درصدي در حالي نظارهگر روند متعادل معاملات اين سهم بودند كه قيمت اين سهم در دامنه نوسان مثبت قيمتي متعادل شد. در مجموع ديروز بازار سهام بازاري متعادل و كم حجم بود كه با حمايت حقوقيها به ويژه از سهمهاي شاخصساز و پيشرو توانست شاخص كل 76هزار واحدي را دوباره تجربه كند. بازاري كه اين روزها بازيگران حرفهيي آن روي داروييها، پالايشيها و برخي تك سهمها همچنان نظر مثبت دارند.
معاملات فرابورس
در معاملات روز گذشته فرابورس، حدود 102ميليون ورقه بهادار در 13هزار نوبت به ارزش 940ميليارد و 250ميليون ريال داد و ستد شد. شاخص كل فرابورس نيز با رشد 3.17واحدي نسبت به روز قبلتر در عدد 799.7 واحد قرار گرفتد كه نماد پالايش نفت تهران بيشترين تاثير مثبت را بر وضعيت شاخص داشت.
بيشترين حجم معاملات روز چهارشنبه در نماد ريل پرداز سير به ميزان 22ميليون و 490هزار سهم انجام شد و بيشترين ارزش معاملات با رقم 100ميليارد و 430ميليون ريال در نماد توسعه حمل و نقل ريلي پارسيان ثبت شد. همچنين در بازار اول، 27 ميليون و 930هزار اوراق بهادار به ارزش 55ميليارد و 970 ميليون ريال داد و ستد شد كه بالاترين حجم معاملات به نام تابان هور ثبت شد. علاوه براين، 139 ميليون و 850 هزار اوراق بهادار در بازار دوم به ارزش 465ميليارد و 990ميليون ريال مبادله شد و بيشترين حجم معاملات اين بازار مربوط به ريل پرداز سير بود.
طبق اين گزارش، نماد شركتهاي تدبيرگران فارس و خوزستان، توكا رنگ فولاد سپاهان و آهن و فولاد ارفع بيشترين افزايش قيمت و نماد شركتهاي زغالسنگ پروده طبس، روي زنگان و ذوبآهن اصفهان بالاترين كاهش قيمت را تجربه كردند.
بر پايه اين گزارش در ميان صندوقهاي سرمايهگذاري قابل معامله، صندوق سرمايهگذاري اعتماد آفرين پارسيان بيشترين حجم و ارزش معاملات را ثبت كرد و ارزش معاملات اين صندوق به 46ميليارد ريال رسيد.
همچنين اوراق حق تقدم تسهيلات مسكن در تمام نمادها با كاهش قيمت روبهرو شد و در بازه 934 تا 950 هزار ريال معامله شد و بيشترين افت قيمت مربوط به نماد شهريور 94 بود. ديروز نمادهاي معاملاتي شركت عمران و توسعه شاهد و ريل پرداز سير پس از برگزاري مجامع عمومي عادي سالانه صاحبان سهام و تقسيم سود نقدي هر سهم، بازگشايي شد.
عرضههاي روز گذشته تالار نقرهاي
تالار صادراتي بورس كالاي ايران روز چهارشنبه 6 مردادماه، ميزبان عرضه 256هزار و 150تن انواع كالا بود. همچنين 110هزار تن سنگآهن دانهبندي مجتمع فلات مركزي ايران، 50هزارتن سنگآهن دانهبندي معدن سورك، 5هزارتن وكيوم باتوم و 2 هزارتن لوب كات سبك پالايش نفت تبريز، 550تن عايق رطوبتي شركتهاي عايق بام باستان، سايهبان سپهر دليجان و آذرنام نفيس و 88هزار و 600تن قير شعب مختلف نفت پاسارگاد، عايق بام باستان، پالايش نفت تبريز و توسعه تجارت طلاي سياه در تالار صادراتي بورس كالاي ايران عرضه شد.
اين گزارش حاكي است 66هزار و 698 تن وكيوم باتوم، گوگرد، قير و موادشيميايي نيز در تالار فرآوردههاي نفتي و پتروشيمي عرضه شد. تالار محصولات صنعتي و معدني بورس كالاي ايران نيز در اين روز عرضه 80هزار تن سبد تيرآهن و ميلگرد، 110تن تيرآهن 12 و 20هزار تن سبد مخلوط شركت ذوبآهن اصفهان، 220تن سبد ميلگرد 32تا 10-A3 فولاد آذربايجان، 15هزار تن شمش بلوم فولاد خوزستان و 200تن شمش هزار پوندي 99.8 شركت ايرالكو را تجربه كرد.
تالار محصولات كشاورزي نيز در اين روز ميزبان عرضه 151هزار و 88تن جو دامي در قالب طرح قيمت تضميني بود. افزون بر اين 400تن ذرت دانهيي تا 5هزار تن شكرسفيد و 20تن مرغ منجمد رنج يك در اين تالار عرضه شد.
«تعادل» روند بازار بورس در نخستين روز رياست محمدي را بررسي ميكند
اعتبار 700 واحدي بورس به رييس
صاحبخبر -