شناسهٔ خبر: 13654024 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

رقابت سالم بین تولید کنندگان آرد وجود ندارد

استان‌ها > همدان - سال گذشته در استان 45.5 درصد از نمونه‌ها با میزان استاندارد در زمینه سبوس‌گیری مطابقت نداشتند که این رقم در سال 93 حدود 35 درصد بوده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین از همدان ؛ ایرج خدادی، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان که در کارگروه ارتقای کیفیت گندم، آرد و نان استان سخن می گفت با اعلام مطلب فوق افزود: توقف اجرای برنامه درجه‌بندی کارخانه‎های آرد استان، موجب شده تا رقابت سالمی بین کارخانه‎های آرد را شاهد نباشیم.

وی خواستار اجرای درجه‎بندی کارخانه آرد استان شد و گفت: در صورت این امر آرد سهمیه‎بندی بر اساس درجه تعیین می‌شود و رقابت بین واحدها سالم خواهد شد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه بر اساس ضوابط میزان سبوس‌گیری آرد برای مصارف نان‌های مختلف با هم متفاوت است، خاطرنشان کرد: میزان سبوس‌گیری برای نان لواش 12 درصد، نان سنگک 10 درصد و نان بربری 18 درصد است.

خدادادی با اشاره به 139 مورد بازرسی از نانوایی ها در طی سالجاری تأکید کرد: 28 درصد نمونه‌های سبوس‌گیری در نان لواش با استانداردها مطابقت ندارد.

وی، افزود: 72 درصد میزان عدم مطابقت سبوس‌گیری در آرد نان سنگک در سال 93 بوده که این رقم در سال گذشته به 80 درصد رسیده است.

این مسئول با اشاره به افزایش سبوس‎گیری آرد در استان ادامه داد: در همدان در تمام نمونه‌ها میزان سبوس‌گیری افزایش داشته است در حالی که باید کاهش داشته باشد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان سبوس را تاثیرگذار در سلامت انسان دانست و ادامه داد: باید میزان سبوس‌گیری آرد در استان کاهش پیدا کند.

وی تعداد سیلوهای موجود در استان را هفت مورد اعلام کرد و افزود: دو سیلو در شهرستان‌های ملایر و کبودراهنگ در حال راه‌اندازی است.

بنابر اعلام خدادادی در راستای بررسی کیفیت نان و نمونه‌برداری های صورت گرفته از 139 بازدید انجام شده از نانوایی های استان سه مورد حاوی نمک بیش از حد مجاز و 29 مورد حاوی جوش شیرین بوده است.

 

 

برچسب‌ها: