شناسهٔ خبر: 9994984 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

شاخص كيفيت هوا در تهران بالاتر از حد مجاز استاندارد

تهران هواي سالم ندارد

صاحب‌خبر -

 گروه شهري:بر‌اساس اعلام شركت كنترل كيفيت؛ هواي تهران همچنان در شرايط ناسالم براي گروه‌هاي حساس جامعه قرار دارد. فعاليت و تحرك بدني و ورزش در فضاي باز مي‌تواند خطرات جدي براي سلامت شما داشته باشد. ليلا نظري، سخنگوي اين شركت مي گويد: شاخص كيفيت هوا در تهران بالاتر از حد مجاز استاندارد قرار گرفته و در شرايطي كه تهران از نظر پارامترهاي هواشناسي تحت تاثير وضعيت پايدار جوي است، شاهد تداوم آلودگي هوا در پايتخت هستيم و كيفيت هوا در شرايط ناسالم براي گروه‌هاي حساس جامعه قرار دارد.

نظري با تاكيد بر اينكه فعاليت بدني شديد درهواي آلوده براي همه گروه‌ها به ويژه بيماران قلبي و تنفسي، كودكان، زنان باردار و سالمندان و نيز جانبازان شيميايي مي‌تواند خطرات جدي به همراه داشته باشد، اضافه كرد: به هر حال شهروندان تهراني براي زندگي روزمره ناگزير هستند حتي در روزهاي آلوده هم ساعاتي از روز را بيرون از خانه سپري كنند اما آنها مي‌توانند با توجه بيشتر به وضعيت آلودگي هوا و هشدارهاي سلامتي پيامدهاي منفي و خطرات احتمالي ناشي از اين وضعيت را كاهش دهند. وي ادامه داد: در اين شرايط توصيه مهم و كاربردي براي حفظ سلامت افراد اين است كه از پياده روي‌هاي طولاني مدت در هواي آلوده، ورزش در پارك‌ها و فضاي باز و همچنين ورزش‌هاي هوازي چون كوهنوردي و دويدن كه منجر به فعاليت بيشتر دستگاه تنفسي شده و در نتيجه مقادير بيشتري از آلاينده‌هاي هوا را وارد بدن افراد مي‌كند، پرهيز كنند و هشدارهاي مربوط به سلامت را در روزهاي آلودگي هوا جدي بگيرند. نظري اظهار کرد: كودكان به دليل اينكه فعاليت بدني بيشتري نسبت به بزرگسالان دارند و از نظر سيستم ايمني بدن ضعيف‌تر هستند در شمار گروه‌هاي حساس جامعه در برابر آلودگي هوا قرار مي‌گيرند، آنها هم امروز نبايد در فضاي آزاد، فعاليت يا تحرك بدني زيادي داشته باشند.

به گفته نظري، پيش‌بيني مي‌شود با توجه به حاكميت شرايط پايدار در هواي تهران، آلودگي هوا تا پايان هفته ادامه داشته باشد.

رئيس ستاد محيط زيست شهر تهران نيز بيان اينکه بر‌اساس آمار در روزهاي آلوده ميزان مرگ و مير بالاتر است، گفت: اگر در روزهاي معمولي 150 نفر روزانه فوت مي‌کند در روزهاي آلوده به 170 تا 180 نفر مي‌رسد. گلمکاني در گفت‌وگو با فارس، به آلودگي هواي شهر تهران اشاره کرد و گفت: بايد براي رفع آلودگي هوا تدابير درستي انديشيده شود و بايد براي آن يک برنامه‌ريزي منظم صورت گيرد. وي با بيان اينکه نبايد مديريت آلودگي هوا را به دست باد و باران بسپاريم، گفت: اين گونه مديريت‌ها ديگر بر باد رفته است. رئيس ستاد محيط زيست شهر تهران به راهکارهاي کاهش آلودگي هوا اشاره کرد و گفت: استفاده از تجارب دنيا در آلودگي هوا که در حال حاضر معضل آنها برطرف شده است، در اولويت است و همچنين يک کميته‌اي تشکيل و نظارت بر فعاليت‌هاي سازمان‌هاي مربوطه در اين زمينه انجام دهد.

کميته اضطرار فعلي فقط راهکارهاي موقتي ارائه مي‌کند. وي به مديريت يکپارچه نظام‌مند اشاره کرد و گفت: بايد وظايف دستگاه‌ها تجميع و اين کميته ناظر باشد و هر کسي کوتاهي کرد برخورد جدي با آنها صورت گيرد.رئيس ستاد محيط زيست شهر تهران با بيان اينکه بر اساس آمار در روزهاي آلوده ميزان مرگ و مير بالاتر است، گفت: اگر در روزهاي معمولي 150 نفر روزانه فوت مي‌کند در روزهاي آلوده به 170 تا 180 نفر مي‌رسد که البته علت بيشتر آنها آلودگي هواست چرا که آلودگي بيماري‌هاي زمينه‌اي همانند قلبي، عروقي و مزمن را تشديد مي‌کند.

به گفته رئيس ستاد محيط زيست شهر تهران سيگاري‌ها هم در اين زمان علائم‌شان تشديد مي‌شود. وي با تأکيد بر اين موضوع که آلودگي جان انسان‌ها را تهديد مي‌کند گفت: هيچ چيزي مهمتر از اين نيست که مديريت انسان‌محور و سلامت‌محور داشته باشيم.

گلمکاني افزود: اولويت آلودگي هوا از شعار و کنفرانس بايد بيرون بيايد و بايد وارد فاز منطق شود و با راهکارهاي عملي اين مشکل را حل کنيم.وي با تأکيد بر اين موضوع که با سلامت نبايد شوخي کرد، گفت: اين موضوع بسيار مهم و جدي است.گلمکاني به حمل‌ونقل پاک اشاره کرد و گفت: تخصيص منابع در حوزه آلودگي هوا بسيار مهم است.رئيس ستاد محيط زيست شهر تهران با بيان اينکه بايد نظام ترافيک بازنگري شود، گفت: بايد خودروهاي فرسوده و موتورسيکلت‌ها تعيين تکليف شوند و همچنين خودرو يورو 2 توليد نشود.