به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از فارس، محمد نظری، معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش فارس امروز، 22 آذرماه در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز با اشاره به فرا رسیدن هفته قرآن و عترت در این استان گفت: همراه با رشد و تحول فناوریهایی که در جهان رخ میدهد، قطعاً اگر زیرساختهای فرهنگی ما کامل و حساب شده نبوده و استحکام لازم را نداشته باشد، دچار آسیبهای متعددی خواهیم شد.
وی افزود: برای استحکامبخشی به زیرساختهای فرهنگی که دانشآموزان را دچار مشکلاتی نکند، شاید یکی از بهترین وسیلهای که در اختیار ماست متوسل شدن به قرآن کریم است.
نظری با اشاره به تدوین سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش گفت: حیات طیبهای که در این سند به آن اشاره شده است، سند و شیرازه آن برگرفته از آیات و آموزههای قرآن کریم است.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش فارس خاطرنشان کرد: در حوزه قرآن آموزش و پرورش اقدامات مختلفی انجام میشود که از آموزش قرآن از مقطع پیشدبستانی که دانشآموز وارد مدرسه میشود، این مسئله آغاز میشود و در این مقطع بخشی از محتوای آموزشی که کودک میخواهد نبال کند، بر همین منوال است.
اشاره به تخصیص ساعتهای درس قرآن در مقاطع مختلف
وی ادامه داد: در پایه اول ابتدایی در هفته دو ساعت و از اول تا پایه ششم ابتدایی هفتهای 3 ساعت برنامه درسی قرآن در مجموعه کتاب درسی برای دانشآموزان در نظر گرفته شده است و در مقطع متوسطه اول شامل پایههای هفتم، هشتم و نهم نیز دو ساعت و به همین شکل در متوسطه دوم دو ساعت و یک ساعت درس قرآن برای دانشآموزان اختصاص یافته است.
نظری با بیان اینکه دانشآموزان در آخرین پایه تحصیلی یعنی پیشدانشگاهی باید در کنار مدرک تحصیلی خود گواهی روخوانی قرآن را اخذ کنند، تا بتوانند از این مقطع خارج شوند، گفت: علاوه بر اینها ما اقدامات گستردهای را برای آموزش قرآن برای معلمان خود نیز انجام دادهایم.
ارائه 450 هزار نفر ساعت آموزش قرآن به معلمان
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش فارس ابراز کرد: در سال گذشته 450 هزار نفر ساعت فقط بحث آموزش قرآن برای معلمان در بخشهای مختلف اعم از روخوانی و روانخوانی و غیره برگزار شد.
وی، فعالیت دیگر آموزش و پرورش در حوزه قرآن را اجرای مسابقات قرآن دانست و گفت: این مسابقات در چندین رشته شامل قرائت، مفاهیم، عترت، نماز و غیره همه ساله برگزار میشود به طوری که سال گذشته بیش از 500 هزار نفر در استان فارس در مسابقات قرآن دانشآموزان شرکت کردند.
چاپ و توزیع 19 عنوان کتاب مذهبی
نظری ادامه داد: علاوه بر اینها بیش از 19 عنوان کتاب در تیراژ 500 هزار جلد شامل بخشهای قرآن، نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه و غیره توزیع شده است.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: کار بعدی ما که بهصورت تخصصی دنبال شد احیای دارالقرآنها از سال گذشته بود و هماکنون بیش از 40 دارالقرآن آموزش و پرورش در فارس مشغول به فعالیت هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت نمازخانههای مدارس فارس عنوان کرد: قریب 7500 مدرسه در فارس وجود دارد که ما حدوداً 5 هزار ساختمان را در اختیار داریم و در این ساختمانها تنها 1500 نمازخانه مستقل وجود دارد و بقیه کمبود نمازخانه است که نمازها باید یا در راهرو و یا مکانهای مختلف اقامه شود.
نظری همچنین، از فعالیت یک هزار و 120 امام جماعت در مدارس فارس خبر داد و گفت: برای سایر مدارس ما مجبور هستیم که از معلمان خود برای اقامه نماز استفاده کنیم.