شناسهٔ خبر: 9623018 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: رویکرد | لینک خبر

طي ۸ماهه سال ۹۴:

بالغ بر ۷ميليون و ۸۹۳ هزار تن كالا از مرزهاي كشور ترانزيت شد

ترانزيت ۷ميليون و ۸۹۳ هزار تن كالا از مرزهاي كشور

طي ۸ ماهه سال ۹۴، بيش از ۷ميليون و ۸۹۴ هزار تن كالا از ۳۲ مرز فعال زميني و آبي كشور ترانزيت شد .

صاحب‌خبر -
بالغ بر ۷ميليون و ۸۹۳ هزار تن كالا از مرزهاي كشور ترانزيت شد
به گزارش " رویکرد " به نقل از روابط‌ عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي، محمدجواد عطرچيان مديركل دفتر ترانزيت و پايانه‌هاي مرزي اين سازمان با اعلام اين خبر، افزود:
در پي اقدامات انجام شده از سوي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي در زمينه توسعه و بهبود زيرساخت‌هاي حمل و نقل و تقويت كريدورهاي ترانزيتي از مسير جمهوري اسلامي ايران، هماهنگي با سازمانهاي ذيربط و برنامه‌ريزي و فعال نمودن مناسبات ترانزيتي و حمل و نقلي با كشورهاي منطقه، همچنين تعامل و همكاري بخش خصوصي فعال در حوزه حمل و نقل بين‌المللي در كشور طي مدت مذكور از مجموع كالاهاي ترانزيت شده، ۳ميليون و ۵۶۷ هزار تن را مواد نفتي و ۴ ميليون و ۳۲۶هزار تن را مواد غيرنفتي تشكيل داده‌اند كه عمده‌ترين بخش مواد غيرنفتي كالاهايي نظير مواد سوختي، انواع تركيبات شيميايي، انواع پنبه، لوازم خانگي و مواد غذايي بوده است.
مديركل دفتر ترانزيت و پايانه‌هاي مرزي افزود: در مدت زمان مذكور، از ميان مرزهاي كشور بندرعباس با ۲ميليون و ۲۰۸هزار تن معادل ۲۸ درصد فعال‌ترين مرز در زمينه ترانزيت ورود كالا به شمار مي‌رود. پس از آن مرزهاي پرويز خان با ۳ / ۲۴ درصد، باشماق با ۷ / ۱۱ درصد و بازرگان با ۹ / ۱۰درصد در رده‌هاي بعدي قرار دارند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشت: در زمينه ترانزيت خروج كالا از كشور، بندر امام با ۲ ميليون و ۵۳۴هزار تن معادل ۱ / ۳۲ درصد در رده نخست و پس از آن مرزهاي بندرعباس با ۹ / ۱۰ درصد، لطف‌آباد با ۷ درصد و سرخس با ۷ / ۶ درصد در رده‌هاي بعدي قرار دارند.
عطرچيان بيشترين حجم تردد كاميون‌هاي حامل بار ترانزيتي را از مبدأ عراق به مقصد امارات اعلام كرد و افزود: از ۳۵۹ هزار دستگاه تعداد سفر كاميون‌هاي حمل كننده كالاهاي ترانزيتي، ۲۲۷هزار دستگاه معادل ۶۳ درصد توسط كاميون ايراني و مابقي توسط ساير مليت‌ها از كشور حمل شده است.
وي خاطرنشان كرد: جمهوري اسلامي ايران به دليل موقعيت استراتژيك و ژئو پلتيك خود به عنوان چهار راه ترانزيتي آسيا و اروپا داراي پتانسيل‌هاي كافي براي افزايش ترانزيت كالا و مسافر از طريق شيوه‌هاي گوناگون حمل و نقل مي‌باشد.

نظر شما