شناسهٔ خبر: 9399154 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

پیشخوان خبر/ پاسخ متقابل روسیه برابر ترکیه چیست؟

کارشناسان معتقدند روسیه مجبور است این اقدام ترکیه را بی جواب نگذارد زیرا سکوت روسیه می توان به معنای مجوز روسیه برای اقدامات شدیدتر ترکیه عیله این کشور تعبیر شود بنابراین روس ها در دو سطح سیاسی و نظامی با ترکیه برخورد می کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، جنگنده های اف – 16 ترکیه، یک جنگنده روسیه را در نزدیکی مرز سوریه هدف قرار دادند. مقامات روسیه در مقابل این اقدام ترکیه واکنش های تندی نشان دادند به طوری که رئیس جمهور روسیه سرنگون شدن هواپیمای روس به دست ترکیه را ضربه ‌خنجری از پشت به روس ها توصیف کرد. محمود شوری کارشناس منطقه اوراسیا، رضا میرطاهری تحلیل گر امور بین الملل و عبدالمومن حسن کارشناس مسائل سیاسی در برنامه پیشخوان خبر این موضوع را بررسی کردند.

محمود شوری با اشاره به اقدام ترکیه در هدف قرار گرفتن هواپیمای جنگی روسیه در خاک سوریه گفت: این اقدام ترکیه قطعا لحظه ای نبوده است بلکه نقشه ای از پیش تعیین شده بود. به نظر می رسد رهبران ترکیه با این کار در مقابل حضور نظامی روسیه در خاک سوریه واکنش نشان داده است زیرا روسیه با حضور نظامی در خاک سوریه عملا ابتکار عمل را به دست گرفته و باعث ثبات دولت سوریه در مقابله با داعش شده است.

 

 

این کارشناس منطقه اوراسیا در ادامه گفت: روسیه با این اقدام مقتدرانه در منطقه عملا باعث باقی ماندن بشاراسد بر مسند قدرت شد تا جایی که در نشست وین همه کشورهای حاضر در نشست به این نتیجه رسیدند که راه حل بحران سوریه تنها با حضور بشار اسد قابل حل و فصل است.

شوری با اشاره به هدف روسیه درباره تفکیک گروه های حاضر در حوادث سوریه گفت: روسیه می خواهد گروه های حاضر در حوادث سوریه را تفکیک کند به این صورت که با گروهی مذاکره کند و با گروهی دیگر مبارزه، با گروه نخست از طریق مذاکرات سیاسی به نتیجه دلخواه برسد و با گروه دیگر از طریق اقدامات بین المللی مقابله کند.

شوری با اشاره به سوال بزرگی که پوتین از تمام ملل دنیا به خصوص غربی ها پرسید گفت: تا قبل از حضور نظامی روسها در خاک سوریه و مبارزه با مواضع داعش در خاک این کشور، مواضع دقیق غربی ها چندان مشخص نبود زیرا با وجود اقدامات متقابل علیه تروریستها، حمایتهای پیدا و پنهانی نیز صورت می گرفت اما بعد از حضور قاطع روسها در خاک سوریه عملا پوتین این سوال را از جامعه بین المللی پرسید که چقدر در مبارزه با تروریستها مصمم و صادق هستند؟ مواضع اخیر غربی ها در مقابل حضور روسیه در خاک سوریه خود نشان داد که غربی ها چندان در مبارزه با تروریستها مصمم نیستند.

این کارشناس مسائل اوراسیا در ادامه گفت: ترکیه به دنبال ورود ناتو به حوادث سوریه است زیرا تقابل ناتو با روسیه می تواند معادلات را تغییر دهد اگر چه تا این لحظه اعضای ناتو تمایل چندانی برای ورود به این مسئله ندارند از سوی دیگر روابط اقتصادی دو کشور ترکیه و روسیه نیز بسیار بالاست و رقمی معادل 40 میلیارد دلار است، طبیعتا اقدام امروز ترکیه می تواند این مبادلات اقتصادی را با چالش جدی روبرو کند زیرا روسیه دومین شریک تجاری ترکیه و ترکیه هشتمین شریک تجاری روسیه است.

شوری با اشاره به پاسخی که روسیه به ترکیه خواهد داد گفت: طبیعتا روسیه مجبور است که این اقدام ترکیه را بی جواب نگذارد زیرا سکوت روسیه می توان به معنای مجوز روسیه برای اقدامات شدیدتر ترکیه عیله این کشور تعبیر شود بنابراین انتظار می رود که روسها در دو سطح با ترکیه برخود کنند یکی از بعد سیاسی و اقتصادی و دیگری در عملیات نظامی به ویژه در خاک سوریه.

عبدالمومن حسن دیگر میهمان این برنامه با اشاره به نخستین پیامد اقدامات ترکیه علیه روسیه گفت: نخستین پیامد حادثه سقوط جنگنده روس که توسط ارتش ترکیه هدف قرار گرفت لغو سفر لاوروف وزیرخارجه روسیه به آنکار است. به نظر می رسد که روسیه بهای حمایت از همپیمانان خود را می پردازد زیرا پیش از این هواپیمای مسافربری روسیه در خاک مصر مورد هدف قرار می گیرد و امروز هم هواپیمای جنگی این کشور در خاک سوریه مورد هدف قرار گرفت.

 

 

این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه گفت: اردوغان بهای این اقدام خود را خواهد پرداخت زیرا با این اقدام عملا حمایت خود را از تروریست های داعش اعلام کرده است، از سوی دیگر ترکیه به دنبال ورود ناتو به حوادث سوریه هستند که این خود می تواند به پیچیدگی موضوع بینجامد اما همه این اقدامات با هدف ایجاد فشارهای بین المللی به روسیه است تا از مواضع خود در مقابل سوریه دست بکشد و بیش از این موی دماغ تروریستها نشود.

 

 

رضا میرطاهری تحلیل گر امور بین الملل دیگر میهمان این برنامه با اشاره به تخریب روابط دو کشور بعد از حادثه سقوط جنگنده روس در خاک ترکیه گفت: روابط اقتصادی دو کشور در سطوح بسیار بالایی است، ترکیه و روسیه اخیرا قرارداد خط لوله گازی را با یکدیگر امضا کرده بودند که این اقدام اخیر ترکیه نه تنها این قرارداد که تمامی قراردادهای میان دو کشور را با چالش جدی روبرو کرد. به نظر می رسد با توجه به تهدید اخیر پوتین روابط تجاری دو کشور مورد بازنگری قرار گیرد.

 

دانلود

 

نظر شما