شناسهٔ خبر: 8314461 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

در واکنش به اظهارات زاکانی

قشقاوی: نامه کمیسیون برجام به وزارت خارجه در تاریخ مجلس بی‌سابقه است

معاون کنسولی وزیر امور خارجه در واکنش به ادعای زاکانی مبنی بر بی‌تفاوتی وزارت امور خارجه نسبت به نامه کمیسیون برجام گفت: در تاریخ پارلمانی چنین چیزی سابقه نداشته که پس از دریافت توضیحات شفاهی درخواست مکتوب آن را از ما بکنند.

صاحب‌خبر -

معاون کنسولی وزیر امور خارجه در واکنش به ادعای زاکانی مبنی بر بی‌تفاوتی وزارت امور خارجه نسبت به نامه کمیسیون برجام گفت: در تاریخ پارلمانی چنین چیزی سابقه نداشته که پس از دریافت توضیحات شفاهی درخواست مکتوب آن را از ما بکنند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، حسن قشقاوی در حاشیه ششمین نشست مشترک ناجا با سفرا و کارداران مستقر در ایران که در ستاد مرکزی پلیس برگزار شد به ادعای مطرح شده از سوی زاکانی از نمایندگان عضو جبهه پایداری و رییس کمیسیون برجام در مجلس شورای اسلامی واکنش نشان داد و گفت: آقای زاکانی گفته‌اند وزارت خارجه نسبت به نامه کمیسیون برجام بی تفاوت بود . اما باید بگویم ما نه تنها به این موضوع بی توجه نبودیم بلکه بسیار جدی به دعوت و به خواسته‌های کمیسیون برجام عمل کردیم.

وی با بیان اینکه تفاوت ما در دو دیدگاه بود، گفت: زمانی که آقای زاکانی نامه داده و درخواست پاسخ‌های مکتوب کردند من طی تماسی به ایشان گفتم پس این جلساتی که ما در آن حضور پیدا کرده و از تلویزیون و رسانه‌ها نیز پخش شد چه بود؟ مگر رسم است که یک بار بیاییم و شفاهی پاسخ دهیم و بعد دوباره بیاییم پاسخ‌های شفاهی را مکتوب کنیم. مگر مجلس مذاکرات را ثبت نمی‌کند.

معاون پارلمانی و کنسولی وزیر امور خارجه با تاکید بر این که این موضوع برای ما جای شگفتی بوده و در تاریخ پارلمانی نیز سابقه ندارد، تصریح کرد:‌ وقتی ما و همکاران‌مان 20 ساعت در جلسات کمیسیون شرکت کرده و به سوالات پاسخ داده‌ایم دیگر چرا باید آنها را کتبی کنیم این درخواست مانند این است که پس از استیضاح آقای آخوندی و پاسخ‌های ایشان عده‌ای بیایند و در مجلس بگویند که آقای آخوندی باید دوباره پاسخ‌هایش را مکتوب کرده و به ما بدهد.

قشقاوی با تاکید بر اینکه بعد از رهنمود رهبری وزارت خارجه همکاری خوبی با کمیسیون برجام داشت گفت:‌ در این موضوع یک اشکال فنی نیز وجود داشت. زمان تهیه گزارش برجام را دوستان به زمانی انتقال دادند که تیم مذاکره کننده هسته‌ای در نیویورک بوده است. من گفتم که ای کاش زودتر سوالات را مطرح می‌کردید که حداقل ما جواب آنها را نیز می‌گرفتیم .

به گزارش ایسنا وی به جمله‌ای که زاکانی به نقل از وی درباره‌ی جدی نگرفتن نیز بیان کرده بود واکنش نشان داد و افزود: من به آقای زاکانی گفتم ما کجا باید این افراد را پیدا کنیم و سوالات را بپرسیم. آقای زاکانی گفتند پس بگویید برگردند. من به شوخی و در جواب ایشان گفتم. جدی نگیرید این پاسخ جواب رسمی ما نبود و در قالب شوخی مطرح شد.

قشقاوی در پاسخ به سوالی درباره‌ وضعیت حجاج ایرانی باقی‌مانده در عربستان و این ادعا که گفته می‌شود 70 نفر از آنان بازداشت شده‌اند گفت: به دنبال سفری که وزیر بهداشت و بنده به عربستان داشتیم هماهنگی‌هایی در این خصوص انجام شده و ملاقات‌هایی نیز با مقامات سعودی داشتیم که سه خواسته اصلی از سوی ایران مطرح شد. اول این که برای بازگشت پیکرهای حجاج به میهن اسلامی‌مان برنامه ریزی شد. موضوع بعدی این بود که عربستان حق ندارد بدون رضایت خانواده‌های ایرانی هیچ یک از حجاج را در این کشور دفن کند و خواسته‌ بعدی ما نیز این بود که برای شناسایی مفقودین همکاری‌های لازم انجام شود.

وی با بیان اینکه این همکاری‌ها ادامه دارد ابراز امیدواری کرد که همکاری دولت سعودی نیز همچنان ادامه داشته باشد.

قشقاوی با بیان این که در قالب مذاکرات تلفنی پیگیری وضعیت حجاج ادامه دارد، اظهار کرد: بازگشت جنازه‌ها نیز حاصل همین همکاری‌هاست.

وی درباره‌ سرنوشت حدود 70 نفر زائر مفقود شده در عربستان نیز گفت: ما نمی‌دانیم این هفتاد و سه چهار نفر چه شده‌اند چون جسدی نیست که بگوییم مرده‌اند و از طرفی نمی‌توانیم به قطعیت بگوییم که زنده‌اند. چرا که ما با آنها صحبت نکرده‌ایم.

وی با بیان این که آنچه که مطرح می‌شود تنها در حد احتمالات است گفت: مواردی نظیر بازداشت، مجروح شدن و ... درباره‌ی این افراد در عالم احتمال بوده و قطعی نیست . این ها زمانی قطعی می‌شود که ما اطلاعاتی از آن به دست بیاوریم و تا موضوع اعلام نشده نمی‌توان چیزی را به شکل علنی اعلام کرد.

معاون پارلمانی و کنسولی وزارت خارجه از فعالیت 10 عضو وزارت خارجه برای این منظور در عربستان خبر داد و گفت‌: علاوه بر سفیر 8 مقام کنسولی نیز یا به عربستان اعزام شده یا جز‌ء نیروهای ثابت سفارت ما در این کشور بوده و پیگیر موضوع هستند و به شکل لحظه‌ای به ما گزارش می‌دهند.

قشقاوی در پاسخ به سوال ایسنا درباره‌ی احتمال افزایش انعقاد تفاهم‌نامه ها و موافقت‌نامه‌های همکاری ایران و کشورهای جهان در حوزه پلیسی و مجرمان خاطرنشان کرد: با توجه به سفر برخی از مقامات اروپایی به ایران به کشورمان در ماههای اخیر ما نیز همواره اعلام کردیم که علاوه بر 56 کشوری که با آنان در حوزه‌های مختلف معاضدت قضایی، استرداد مجرمان و انتقال زندانیان داشته‌ایم این آمادگی وجود دارد تا با دیگر کشورهای جهان نیز همکاری داشته باشیم.

وی با بیان این که تاکنون نیز جمهوری اسلامی دستاوردهای خوبی در این زمینه داشته است، خاطر نشان کرد: کاهش تعداد زندانیان ایرانی در خارج از کشور از 3هزار و 700 زندانی در سال گذشته به 2 هزار و 700 زندانی در امسال از جمله دستاوردهای دولت است.

به گزارش ایسنا معاون پارلمانی و کنسولی وزارت امور خارجه هم چنین در سخنانی در ششمین نشست ناجا با سفرا و کارداران مستقر در تهران که به مناسب هفته نیروی انتظامی در ستاد مرکزی پلیس برگزار شد، گفت که اگر درفاجعه منا همکاری میان پلیس و مراقبت پلیسی بیشتر بود شاید وضعیت به چنین فاجعه ای ختم نمی شد.

قشقاوی سخنانش را با آرزوی توفیق حداکثری و کارآمدی هرچه بیشتر ناجا در عرصه‌های مسئولیتی خود آغاز کرد و با بیان این‌که «امروزه دنیا به دهکده‌ای جهانی تبدیل شده است»، گفت: در این شرایط تغییراتی نیز در حوزه‌های امنیتی و تامین امنیت بوجود آمده و بعضا وقوع جرایم پرخطر و مجرمانه می‌تواند امنیت کشورها را به خطر بیاندازد.

وی ادامه داد: در این شرایط ماموریت نیروهای پلیس نیز فراملی شده و رسیدن به دستاوردها و اهداف مورد نظر در چارچوب همکاری بین‌المللی و دو جانبه امکان‌پذیر خواهد شد.

وی با اشاره عوامل ایجاد ناامنی و همچنین جرایم سازمان یافته و نوظهور اظهار کرد: امروز ه همکاری نیروهای پلیس در کشورهای مختلف با یکدیگر با توجه به شرایطی که وجود دارد الزامی است و کشورهای جهان به سوی امضای تفاهم نامه و اسناد همکاری مشترک سوق داده است.

معاون کنسولی وزیر امور خارجه با بیان این‌که «سازمان اینترپل و پلیس بین‌الملل کشورمان وظایف سنگینی را بر عهده دارند» اظهار کرد: یکی از جلوه‌های همکاری پلیس کشورها موافقت‌نامه‌های همکاری برای گسترش روابط میان کشورهاست که آثار مفیدی نیز در پی دارد. این موافقت نامه‌ها در سه حوزه استرداد مجرمان، انتقال محکومان به حبس و معاضدت‌های قضایی که تاکنون جمهوری اسلامی ایران را 56 کشور موافقت نامه‌هایی را در این زمینه امضا کرده که برخی از این موافقت‌نامه‌ها شامل هر سه مورد است.

وی افزود: در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران با کشورهای فرانسه ، قزاقستان، عراق، افغانستان ، ارمنستان الجزایر، اوکراین، امارات ، افریقای جنوبی، آذربایجان، پاکستان ، بلاروس، تاجیکستان ، قرقیزستان، قطر و هند در حوزه استرداد مجرمان موافقت‌نامه‌هایی را امضا کرده است.

وی ادامه داد: موافقت‌نامه‌ای نیز در همین خصوص با کشور چین و قبرس امضا شده و بزودی اجرایی می‌شود. ضمن این‌که مذاکراتی با کره جنوبی و لبنان نیز انجام شده و به مرحله پاراف رسیده است.

معاون پارلمانی و کنسولی وزارت امور خارجه ادامه داد: در حوزه معاضدت‌های قضایی نیز با ارمنستان، الجزایر، اوکراین، امارات ، آفریقای جنوبی، بوسنی و هرزگوین، بلاروس،‌ترکیه، تونس، روسیه ،سوریه ، کویت ، هند و ... نیز موافقت نامه‌ای را امضا و به تصویب رسیده و با یونان، غنا و چین نیز مذاکراتی صورت گرفته است.

وی با بیان این‌که «موافقتنامه انتقال محکومان به حبس نیز با کشورهای عراق، افغانستان و اوکراین، تایلند، آذربایجان، قطر و هند نیز به امضا رسیده است» همچنین خاطرنشان کرد که درباره این موافقت‌نامه با کشورهای چین ، پاکستان ، ژاپن، قبرس، بلاروس و عمان نیز مذاکراتی انجام شده است.

وی با تاکید بر این‌که «جمهوری اسلامی ایران عضو معاهده‌ها و کنواسیون‌های بین‌المللی چندجانبه است» خاطرنشان کرد: همچنین ایران در کنوانسیون مبارزه با قاچاق مواد مخدر و داروی روانگردان نیز عضو است.

قشقاوی با تاکید بر این‌که «ایران هیچ محدودیتی برای امضای تفاهمنامه با کشورهای جهان در سه حوزه معاضدت قضایی ،‌استرداد مجرمان و انتقال محکومان ندارد» گفت: با توجه به اهمیت این موضوع و نیز در راستای مبارزه با تروریست با قاچاق مواد مخدر و دیگر جرایم سازمان یافته و نوظهور این اقدام را ضروری و موثر می‌دانیم.

وی با بیان این‌که «پلیس کشورها باید با هم همکاری نزدیک و آنلاین داشته باشند» اظهار کرد: در این شرایط می‌توان با تبادل اطلاعات و همکاری نزدیک با جرایم فراملی مبارزه کرد.

وی در پایان به سخنانش به فاجعه منا اشاره کرد و گفت: در این فاجعه اگر همکاری‌های پلیسی و مراقبت پلیس بیشتر بود شاید چنین واقعه‌ای رخ نمی‌داد یا به حد فاجعه نمی‌رسید.

انتهای پیام