شناسهٔ خبر: 8235251 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: بانی فیلم | لینک خبر

نقدی بر فیلم «پرویز»

امضای تفاهم‌نامه به‌منظور تولیدات مشترک هنری بین ایران و چین

بانی فیلم آنلاین:

صاحب‌خبر -

20:27

مدیرکل هنرهای نمایشی در دیدار با رایزن فرهنگی سفارت چین، بر ضرورت تولید آثار مشترک نمایشی، حضور متقابل هنرمندان ایران و چین در جشنواره‌های دو کشور و همچنین امضای تفاهم‌نامه با انجمن هنرهای نمایشی چین به‌منظور ارتقای همکاری‌ها تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، دیدار کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی با جوزی ها، رایزن فرهنگی سفارت چین به‌منظور ارتقای سطح همکاری‌های بین دو کشور، روز گذشته، سه‌شنبه دوم آبان در دفتر مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد اسلامی برگزار شد.
کاظم نظری در ابتدای سخنانش با قدردانی از حضور هنرمندان چین در جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی گفت: «ما از هنرمندان و دولت چین بابت این حضور و اجرای هنرمندانه‌شان سپاسگزار هستیم.»
او ادامه داد: «در صورت ادامه روند همکاری‌ها و حضور هنرمندان کشور چین در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، روزی را به نام روز فرهنگ و هنر چین خواهیم داشت. ما فضایی را برای گروه‌های مختلف چین در نظر می‌گیریم تا مردم ایران یک روز کامل برای حضور و آشنایی با فرهنگ، رسم و رسوم و آیین‌های کشور شما در نظر داشته باشند. خوشبختانه چین در تمهیدات سینمایی و تلویزیونی رشد زیادی دارد و ما دوست داریم تا با دعوت از هنرمندان بزرگ چین در عرصه‌های مختلف برای تبادل و انتقال تجربیات به هنرجویان و علاقه‌مندان بهره ببریم.»
مدیرکل هنرهای نمایشی افزود: «برگزاری کارگاه‌های خلاقانه با محوریت قرار دادن ابعاد مشترک شخصیت‌های اساطیری و قهرمانان دو کشور می‌تواند در تولید نمایشنامه و نمایشی مشترک با حضور هنرمندان چین و ایران قابل‌توجه باشد.»
نظری ضمن تأکید بر اهمیت بُعد اقتصادی این همکاری‌های مشترک برای گروه‌های نمایشی، افزود: «ارتباطات خوب این دو کشور می‌تواند شرایط اجرای آثاری را که از نظر فرهنگی شباهت زیادی به هم دارند، در هر دو کشور فراهم کند. بر این باورم که دیپلماسی هنر، ارتباطات مؤثرتری را برای کشورها رقم می‌زند.»
او گفت: «من کشور چین را به هنر و فرهنگ غنی آن می‌شناسم و اگر دولت‌ها فرهنگ‌شان را به یکدیگر معرفی کنند، احترام و ارتباط بین مردم آن‌ها بیشتر خواهد شد. ارتباطات اصل انسانیت است و امیدوارم این تبادل فرهنگی دوطرفه باشد و هنرمندان ایرانی هم بتوانند آثار خود را در چین به نمایش بگذارند.»
این مدیر هنری توضیح داد: «ما درصدد فراهم آوردن شرایط اجرای عموم گروه‌های نمایشی دیگر کشورها به‌شرط بالا بودن کیفیت آثار هستیم. قطعاً می‌توانیم با اعلام برنامه قبلی و معرفی گروه‌های خوب تئاتر چین علاوه بر حضور در جشنواره، زمانی را به‌منظور اجرای آن‌ها در ایران در نظر بگیریم.»
نظری با تأکید بر لزوم توجه به ارتباطات آکادمیک و آموزشی دو کشور، افزود: «ما به دنبال ارتباطات بیشتر در حوزه آموزشی و دانشگاهی با سایر کشورها هستیم. یکی از بخش‌های چهل‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، تئاتر دانشجویی است که دانشجویان کشور چین نیز می‌توانند آثار باکیفیت خود را در این بخش به اجرا بگذارند.»
در ادامه، رایزن فرهنگی سفارت چین با اشاره به خارج از تصور بودن استقبال مردم گرگان از نمایشی که این کشور در بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی آیینی و سنتی در گرگان گفت: «انجمن هنرهای نمایشی چین، گروهی از هنرمندان معروف تئاتر را برای اجرا به ایران دعوت کرد. همراهی مردم ایران باعث شد تا ضمن تماس با انجمن هنرهای نمایشی چین تقاضای معرفی دو اثر را برای شرکت در چهل و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر وجشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان که قرار است در یزد برگزار شود، داشته باشیم‌.»
او ادامه داد: «چین در ذهن مردم یک کارخانه بین‌المللی است که همه‌چیز می‌سازد. ما هم علاقه زیادی داریم تا فرهنگ‌مان را به مردم ایران معرفی کنیم به‌ویژه اشتراکات فرهنگی که بین دو کشور وجود دارد. در این راستا برای همکاری با ایران آماده هستیم.»
تأکید بر برگزاری جلسه‌ای به‌منظور امضای تفاهم‌نامه مشترک در راستای همکاری‌های دوجانبه بین دو کشور با مدیرکل هنرهای نمایشی ایران و مدیران انجمن هنرهای نمایشی چین که هفته آینده در تهران حضور خواهند داشت، از دیگر مباحث مطرح‌شده در این نشست بود.
مژگان وکیلی (مسئول امور بین‌الملل اداره‌کل هنرهای نمایشی) و زائو زیانگ، یکی همکاران رایزن فرهنگی سفارت چین نیز در این دیدار حضور داشتند.

نظر شما