شناسهٔ خبر: 78397757 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

یادداشت مسئول دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی استان گلستان؛

جلوه ای از هنر و هویت ایرانی اسلامی در نمایشگاه مد و لباس گلستان

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، متن یادداشت قدرت دائمی مسئول دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی استان گلستان به شرح ذیل است:

بسمه تعالی

هر جا سخن از تمدن به میان می‌آید، نام ایران‌زمین بر تارک آن می‌درخشد و دیرینگی آن با ایران عجین شده است. فرهنگ و هنر، قدمتی به دیرینگی تاریخ دارد و زیبایی و زیبندگی خود را مدیون ایران و ایرانیان است.

در این عرصه‌ی گسترده، پوشش و لباس، بخشی از این فرهنگ و هنر است که با تاریخ بشریت همزاد و باروح و روان انسان‌ها مرتبط است.

لباس بخش مهمی از فهم و درک انسان نسبت به پوشش و وجه تمایز او با دیگر موجودات است و تا بدان اندازه اهمیت دارد که به جرات می‌توان گفت: انسان، بدون لباس از انسانیت و هویت خویش فاصله می‌گیرد و نشانه نگاه زیبا شناسانه او به نوع انسان و شخصیت انسانی خویش است. انسان شاید بدون آب چند روز و بدون غذا تا چندین روز زنده بماند؛ ولی بدون لباس، هرگز احساس خوبی به زندگی و انسان بودن خویش ندارد.

به همین دلیل و بر اساس خلق زیبا پسندانه اش، در طول تاریخ درصدد برآمد تا زیبایی را در قالب الیاف و رنگ و طرح و نقش درآورده و ضمن حفظ پوشش، قامت خویش را بدان بیاراید.

مردم ایران نیز به‌طریق‌اولی در طول تاریخ از این قاعده مستثنا نبودند و با استفاده از الیاف و طرح و رنگ و نقوش برآمده از فرهنگ و هنر ایرانی و اسلامی، لباس‌هایی را خلق کردند؛ تن خویش را هنرمندانه پوشاندند و قامت خویش را بدان آراستند.

نمایشگاه عرضه‌ی مد و لباس ایرانی و اسلامی به‌عنوان بخشی از نمایش فرهنگ عمومی که از 9 تا 13 خرداد 1405 در تالار فخرالدین اسعد گرگانی دایر است درصدد است تا با نمایش استعدادهای فرهنگی و توانمندی‌های هنری طراحان، تولیدکنندگان و خیاطان استان گلستان، بخشی از این فرهنگ و هنر دیرپا را به مردم عرضه نموده و با نمایش لباس‌های تولیدی برآمده از ذوق و ذکاوت و مهارت هنرمند ایرانی به بینندگان و مخاطبین خود بگوید که لباس و پوشاک ایرانی اسلامی نقش والایی در حفظ و گسترش کرامت انسانی ما داشته و ما ایرانیان نباید هنر نیاکانمان را در این عرصه فراموش نموده، بلکه بدان ببالیم و با اشتیاق از آن بهره ببریم.

بر ماست که ارزش فرهنگ و هنر این مرزوبوم را بدانیم، بدان پایبند باشیم و برای رشد و ارتقای آن بکوشیم.