شناسهٔ خبر: 7695436 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

قرباني کردن شتر در ايام حج ممنوع شد

در پی افزایش شدید موارد مرگ ناشی از آلودگی به کروناویروس مرس (سندروم تنفسی خاورمیانه)، عربستان سعودی روز جمعه قربانی کردن شتر را در ایام حج ممنوع اعلام کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، کمیته دائم فتوای عربستان در بیانیه ای اعلام کرد انتقال شتر به این اماکن در ایام حج ممنوع است.


براساس این بیانیه، کمیته دائم فتوا به علت شیوع کروناویروس مرس، قربانی کردن شتر را در داخل مکه و مدینه ممنوع اعلام می کند و فقط قربانی کردن گوسفند و گاو مجاز است.


طبق سنت، زائران در مدت حج گوسفند، گاو و شتر قربانی و گوشت آن را بین فقیران تقسیم می کنند.


بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، افرادی که با شتر در تماس مستقیم هستند، بیشتر در معرض ابتلا به کروناویروس مرس هستند. سندروم تنفسی خاورمیانه نوعی عفونت ریوی است که موارد ابتلا به آن در حدود 20 کشور جهان گزارش شده و بیشترین موارد آن در عربستان سعودی به ثبت رسیده است.


وزارت بهداشت عربستان سعودی روز جمعه از سه مورد دیگر ابتلا به این بیماری خبر داد و اعلام کرد تا این لحظه یک هزار و 231 نفر در این کشور به این ویروس آلوده شده اند.


در مجموع از ظهور این بیماری در عربستان سعودی در سال 2012، 521 نفر جان خود را از دست داده اند که 19 مورد از آنها اواخر ماه اوت ظرف تنها یک هفته به ثبت رسید.


کرونا ویروس مرس از خانواده ویروس عامل سندروم حاد تنفسی (سارس) است که از این ویروس کشنده تر، اما میزان سرایت آن کمتر است. سال 2003 ، بیماری سارس جان حدود 800 نفر را در جهان گرفت.


سندروم تنفسی خاورمیانه مانند بیماری سارس موجب عفونت ریوی، تب، سرفه و مشکلات تنفسی می شود، اما بر خلاف سارس، نارسایی کلیوی نیز به دنبال دارد.


بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت، در حال حاضر هیچ درمان پیشگیرانه ای برای این بیماری وجود ندارد و حدود 35 درصد بیماران، جان خود را از دست می دهند.