صاحبخبر - به گزارش خبرگزاري موج، کميته دايم فتواي عربستان در بيانيه اي اعلام کرد انتقال شتر به اين اماکن در ايام حج ممنوع است.
بر اساس اين بيانيه، کميته دايم فتوا به علت شيوع کروناويروس مرس، قرباني کردن شتر را در داخل مکه و مدينه ممنوع اعلام ميکند و فقط قرباني کردن گوسفند و گاو مجاز است.
طبق سنت، زائران در مدت حج گوسفند، گاو و شتر قرباني و گوشت آن را بين فقيران تقسيم ميکنند.
بنا بر اعلام سازمان جهاني بهداشت، افرادي که با شتر در تماس مستقيم هستند، بيشتر در معرض ابتلا به کروناويروس مرس هستند. سندروم تنفسي خاورميانه نوعي عفونت ريوي است که موارد ابتلا به آن در حدود 20 کشور جهان گزارش شده و بيشترين موارد آن در عربستان سعودي به ثبت رسيده است.
وزارت بهداشت عربستان سعودي روز جمعه از سه مورد ديگر ابتلا به اين بيماري خبر داد و اعلام کرد تا اين لحظه يک هزار و 231 نفر در اين کشور به اين ويروس آلوده شدهاند.
در مجموع از ظهور اين بيماري در عربستان سعودي در سال 2012، 521 نفر جان خود را از دست دادهاند که 19 مورد از آنها اواخر ماه اوت ظرف تنها يک هفته به ثبت رسيد.
کرونا ويروس مرس از خانواده ويروس عامل سندروم حاد تنفسي (سارس) است که از اين ويروس کشنده تر، اما ميزان سرايت آن کمتر است. سال 2003، بيماري سارس جان حدود 800 نفر را در جهان گرفت.
سندروم تنفسي خاورميانه مانند بيماري سارس موجب عفونت ريوي، تب، سرفه و مشکلات تنفسي ميشود، اما بر خلاف سارس، نارسايي کليوي نيز به دنبال دارد.
بنا بر اعلام سازمان جهاني بهداشت، در حال حاضر هيچ درمان پيشگيرانه اي براي اين بيماري وجود ندارد و حدود 35 درصد بيماران، جان خود را از دست ميدهند.
∎