روغن زیتون یکی از مناسب ترین جایگزینها برای پخت و پز است.به گفته متخصصان مصرف روزانه این روغن به تنهایی نیز میتواند فوایدی داشته باشد. حال به این فکر کنید که اگر روزانه ۲ قاشق چایخوری روغن زیتون بخورید چه اتفاقی برای بدن میافتد؟
رعایت اعتدال در خوردن روغن زیتون مهم است، اگرچه روغن زیتون سالم است، اما کالری بالایی دارد. دو قاشق چایخوری حدود ۸۰ کالری به انرژی روزانه شما اضافه میکند. مصرف بیش از حد آن اگر در رژیم غذایی شما لحاظ نشود، میتواند به افزایش وزن کمک کند.
نکات کلیدی
کیفیت مهم است: روغن زیتون فوق بکر بهترین انتخاب است زیرا حاوی بالاترین غلظت آنتیاکسیدانها است و در مقایسه با روغنهای تصفیه شده، مواد مغذی بیشتری را حفظ میکند.
واکنشهای گوارشی بالقوه: برخی از افراد ممکن است در صورت شروع مصرف بیش از حد روغن زیتون، ناراحتی خفیف معده یا اسهال را تجربه کنند. شروع با ۱ قاشق چایخوری و افزایش تدریجی توصیه میشود.
در نهایت، مصرف ۲قاشق چایخوری روغن زیتون روزانه میتواند راهی ساده اما مؤثر برای تقویت سلامت قلب، پشتیبانی از هضم و افزایش مصرف آنتیاکسیدان باشد. مصرف آگاهانه روغن زیتون ضروری است.
چرا روغن زیتون؟
شکی نیست که روغن زیتون به طور سنتی یکی از عناصر اساسی رژیم غذایی مدیترانهای بوده که نه تنها به دلیل طعم غنی، بلکه به دلیل خواص مفیدش نیز مورد علاقه بوده است. مصرف روغنها در حد اعتدال برای سلامت کلی مفید است زیرا به روانتر شدن روده و تغذیه بهتر بدن کمک میکنند، از سلامت مفاصل و بافتها پشتیبانی میکنند و نرمی و خاصیت ارتجاعی پوست را حفظ میکنند. میتوان روغن زیتون را نیز به ارژیم روزانه روغن پخت و پز اضافه کرد که هضم، متابولیسم و جذب مواد مغذی را بهبود میبخشد. همچنین اعتقاد بر این است که این روغن ایمنی را افزایش میدهد، از وضوح ذهنی پشتیبانی کرده و همچنین مشکلات دهانی را برطرف میکند. علاوه بر این، مصرف روغن زیتون به سمزدایی بهتر، تقویت مو و بهبود سلامت پوست کمک میکند، اما همچنین مهم است که نوع و مقدار روغن را بر اساس وضعیت سلامتی فرد انتخاب کنید تا از تشدید مشکلات گوارشی جلوگیری شود. در حالی که روغن زیتون معمولا در پخت و پز استفاده میشود، مصرف مستقیم آن در مقادیر کم مانند ۱ تا ۲ قاشق چایخوری روزانه میتواند به بهرهمندی از مزایای بالقوه سلامتی آن کمک کند.
مواد مغذی روغن زیتون
روغن زیتون عمدتا سرشار از چربیهای تک غیراشباع، به ویژه اسید اولئیک است که ۵۵ تا ۸۳ درصد از محتوای آن را تشکیل میدهد. این روغن همچنین حاوی مقادیر کمتری چربیهای چند غیراشباع و اشباع است. فراتر از چربیها، روغن زیتون سرشار از آنتیاکسیدانها، از جمله ویتامین E و پلیفنولها است که به خواص ضدالتهابی و محافظت از قلب آن کمک میکنند. سایر مواد مغذی کمیاب شامل ویتامین K و ترکیبات جزئی مانند اسکوالن، فیتواسترولها و اسیدهای فنولیک است که از سلامت کلی سلولها پشتیبانی میکنند.
منبع:همشهری آنلاین
کاری که مصرف روزانه ۲ قاشق روغن زیتون با بدن شما میکند
روغن زیتون یکی از مناسب ترین جایگزینها برای پخت و پز است.به گفته متخصصان مصرف روزانه این روغن به تنهایی نیز میتواند فوایدی داشته باشد. حال به این فکر کنید که اگر روزانه ۲ قاشق چایخوری روغن زیتون بخورید چه اتفاقی برای بدن میافتد؟
صاحبخبر -
∎