شناسهٔ خبر: 75837776 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

استاندار خراسان جنوبی:

خام‌فروشی، فرصت‌های اشتغال و توسعه را از بین می‌برد

استاندار خراسان جنوبی گفت: خام‌فروشی نه‌تنها سودی برای استان ندارد، بلکه فرصت‌های ارزشمند اشتغال و توسعه را از بین می‌برد و باید رویکرد استان به سمت فرآوری و تکمیل زنجیره ارزش هدایت شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌جنوبی، محمدرضا هاشمی امروز_ شنبه بیست‌وچهارم آبان_ با تأکید بر ظرفیت‌های گسترده معدنی استان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی بستری است که سه قوه را در کنار فعالان اقتصادی قرار می‌دهد تا تصمیمات توسعه‌ای با همگرایی بیشتر دنبال شود.

وی با بیان اینکه خام‌فروشی منابع معدنی نه ارزش افزوده‌ای به همراه دارد و نه اشتغال پایدار ایجاد می‌کند، افزود: هدف استان، عبور از فروش مواد خام و حرکت به سمت صنایع فرآوری است تا خراسان جنوبی از یک استان تنها معدنی به یک استان صنعتی تبدیل شود.

استاندار خراسان‌جنوبی مسئولیت اجتماعی معادن را موضوعی مهم دانست و گفت: این مسئولیت باید بر اساس چارچوبی روشن و در مسیر توسعه استان هزینه شود.

هاشمی همچنین پیشنهاد برگزاری نشست مشترک شورای گفت‌وگو با استان‌های هم‌جوار را مطرح کرد و افزود: همکاری منطقه‌ای می‌تواند مسیر رشد اقتصادی و اجتماعی را تسهیل کند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بازار افغانستان خاطرنشان کرد: افغانستان یک فرصت جدی برای اقتصاد استان است و حجم صادرات ایران به این کشور با برخی کشورهای اروپایی برابری می‌کند، به‌طوری که در نیمه نخست امسال بیش از یک میلیون و ۵۲ هزار تن کالا به ارزش بیش از یک میلیارد و ۱۵۵ میلیون دلار از مبادی رسمی کشور به افغانستان صادر شده است.

استاندار خراسان جنوبی تعاملات اخیر با مقامات محلی افغانستان را مثبت ارزیابی کرد و اظهار کرد: طی یک سال گذشته چهار نشست رسمی با والیان افغانستان برگزار شده که نتیجه آن رونق مبادلات و افزایش جریان اقتصادی بوده است.

وی با اشاره به پروژه‌های زیربنایی استان گفت: راه‌آهن از اصلی‌ترین پیشران‌های اقتصادی خراسان جنوبی است و پیگیری اجرای این طرح با جدیت ادامه دارد و همچنین انتقال آب از دریای عمان یک پروژه ضروری برای توسعه استان است و بدون تأمین آب، ماندگاری جمعیت روستایی و پیشرفت اقتصادی استان با چالش جدی روبه‌رو خواهد شد.

هاشمی با اشاره به وضعیت بازار و نقش اتاق بازرگانی تصریح کرد: این نهاد باید حضور پررنگ‌تری در تأمین کالاهای اساسی داشته باشد و قیمت‌گذاری باید به‌گونه‌ای باشد که مردم بتوانند مایحتاج ضروری خود را با حداقل قیمت تهیه کنند.